H#1:AD 174 – «I’m Blue, dabadee, dabadaa»


Etter en lang juleferie er det vel på tide med en liten oppsummering av det som har skjedd siden sist,  særlig siden NXT startet opp igjen allerede første nyttårsdag etter en kavalkadesending 1. juledag.

Først av alt, noen har tatt seg bryet med å lage denne retrospektive videoen med alle som forlot WWE i 2014…

Hva hadde så årets første wrestlingsending å by på?  Joda, litt av hvert!

Først fikk vi de regjerende tag-mestrene Lucha Dragons i kamp mot Ty Dillinger og Jason Jordan.  Sistnevnte team har jeg en svakhet for,  jeg tror at det skal så lite til før de klikker skikkelig og virkelig kan utrette noe i en blodfattig tag-divisjon på hovedshowene.  Denne gangen blir det et nytt tap, fordi mestre i NXT, i motsetning til i WWE proper ikke automatisk mister all kompetanse i ringen når de holder en tittel.

...Sin Cara maske er fortsatt forbannet og muligens hjemsøkt av alle botch-gremliner i Nord-Amerika. (NXT)

…Sin Cara maska er derimot fortsatt forbannet og hjemsøkt av alle botch-gremliner i Nord-Amerika. (NXT)

Etter kampen blir luchadorene overfalt av Vaudevillians.  På den ene siden har de jo alt fått medhold i at det var en feil avgjørelse på R-Evolution, og de har fått innvilget en rematch. (Lucha Dragons pinnet feil person i den matchen.) På den andre siden,  Vaudevillians er heeler.  Sist men ikke minst, det er vel ikke helt redelig at luchadorene flasher med beltene de strengt tatt forsvarte på en teknikalitet /dommertabbe.  Hva skjedde egentlig med «Abeyance» Trips? 😉

Etter tag matchen er det tid for Enzo Amore og Big Cass.  De har med seg Carmella,  og har en nyttårsoverraskelse til publikum.  Jepp,  publikumfavoritten Blue Pants (Leva Bates)  er tilbake.  Fortsatt i Kitty Pryde-cosplay så klart.  Publikum jubler,  og når Carmella lar seg distrahere av Enzo Amore blir det jaggu en seier også.

Well, I never... (NXT)

Well, I never… (NXT)

Jeg vet ikke om WWE kun har hyrt inn Bates for å bruke henne som en katalysator for å få Carmella vekk fra konstellasjonen Enzo/Big Cass, men nå hadde hun både grafikk på skjermen og egen intromusikk (Big Cass som nynner «The Prize is Right»-kjenningsmelodien, men likevel.)

Gudene skal vite NXT kunne trenge litt påfyll på spinnesiden, med Bayley skadet og Charlotte på vei opp.

Baron Corbin er i hvertfall på rett vei.  Ikke bare reduserer har CJ Parker til ren staffasje i en squash.  Han har også arvet selveste Undertakers Snake Eyes + Big Boot combo. Og etter kampen sørge for å gi Bull Dempsey en ørtæv, så det virker som om feiden tar seg opp nå.

"I'm a fucking motorbiking werewolf member of nobility who channels The Phenom, you're a pudgy and hairy Mini Kong Bundy in hand me down ring gear, you do the math Bull!" (NXT)

«I’m a fucking motorbiking member of werewolf nobility who channels The Phenom. You on the other hand is a pudgy and hairy Mini Kong Bundy in hand me down ring gear. You do the math Bull!» (NXT)

Charlotte kommer til ringen, og avbrytes av Sasha Banks, intet nytt under solen med andre ord.  Det som derimot var gledelig å se at de to fikk en kamp på ukens Main Event.  Ikke bare det, kommentatorene skamroste dem.  Virker som om HHH ikke går av veien for å «overbevise» Michael Cole & co med en slegge når det gjelder hans «baby».

"Becky's my bae, Bayley is injured, whachagonnado Charlotte,  give Tinkerbelle a shot?" (NXT)

«Becky’s my bae, Bayley is injured, whachagonnado Charlotte, give Tinkerbelle a shot?» (NXT)

Som sagt, NXTs feminine divisjon er relativt tynn, løsningen er å sende ned Natalya. Det hadde vært enda bedre om Tyson Kidd fortsatt var i NXT, men han er byttet ut med Michaxel McGillicurtis.  Nå skal det sies at igjen imponerer NXT-skribentene, ved både å la Curtis presentere seg for GM Regal, og referere til sine bragder som på papiret er imponerende. (Interkontinental mester,  beseieret HHH og John Cena i singel-matcher.)

Siste kamp er en ny rematch mellom Ascension og duoen Itami/Bálor. Bálor stilte uten krigsmaling, og Itami bare flørter med en GTS fortsatt. Ingen overraskelse hvem som vant her, Ascension har (pun intended) steget opp til Smackdown  der de massakerer lokale talent og name checker Legion of Doom og Demolition.

"First you stomp a mudhole, the you stomp it dry" (NXT)

– First you stomp a mudhole, then you walk it dry – (NXT)

Så mye for NXT, Lucha Underground derimot har tatt vinterferie frem til 27. januar. Men de avsluttet høstsesongen med to 10-mannskamper der vinnerene møttes i en kamp for å avgjøre hvem som får startnummer 1 og 20 respektivt i det som antagelig er LUs svar på Royal Rumble: AZTEC WARFARE. Vinneren der blir den første Lucha Underground Champion.  Dario Cueto, med korrekt blåveis-sminke (takk Johnny Mundo)  presenterte tittelbelte «laget av gull fra alle de 7 azteker-stammene, smeltet sammen».

The Belt! (ElRey)

Behold: The Belt! (ElRey)

Det var ikke for tacky eller overdrevet,  selv om det kanskje var litt blast. (Kunne de ikke brukt tradisjonelle azteker-halvedelstener som turkis eller jade for å få litt farge?)

Uansett,  med Fenix som nr 1, Mil Mascaras nr 20, og Cuetos «plan B» låst inne i et bur i kjelleren (forståelig at han trengte å få tilbake nøkkelen fra Johnny Mundo)  tegner det til at Lucha Underground blir underholdende i 2015 og.

Ellers er WWE like traurige som alltid,  så jeg nøyer meg med å lese referat og søke opp enkeltkamper som får god omtale.

Vel, det var jo en opptur…

career over

Is my WWE-career over? NO! NO! NO! (WWE)