H#1:AD 173 – $100K & 2014s beste «PPV»


NXT Takeover R-Evolution  11.12.14 (NXT)

NXT Takeover R-Evolution 11.12.14 (NXT)

I natt er det TLC&S og WWE proper har virkelig noe å strekke seg etter.  HHH må ha et smil fra øre til øre om dagen etter at hans «baby» fikk vist seg fram på torsdag.

Men før vi går gjennom R-Evolution, la oss ta en titt på ukas Lucha Underground.

Lucha Underground – episode 7

Det var i praksis en periode som hadde ett formål: Runde av historien mellom Dario Cueto og Johnny Mundo.  Det var «ppv-klasse» over sluttkampen, som fikk drøye halvparten av ukas sendetid.

Før det hadde vi fått hilse på en ny luchador,  mexikanske Super Fly.  Han ble et lett bytte for King Cuerno mens Drago speidet på kampen fra kulissene og gjorde sin beste gargoyle-imitasjon.  Det lett komiske her er at LU som kjent filmes i bolker en god stund før det sendes.  Hvorfor er det relevant? Fordi den godeste Super Fly mistet masken sin i en tradisjonell maske-mot-maske kamp i Mexico forrige helg! Så i praksis (om vi følger wrestlingkayfabe og teller alt som «live», så brøt han samtidig en ekstremt viktig tradisjon i lucha libre!

Etter den ufrivillige faux pas‘en er det tid for å bli nærmere kjent med Pentagon Jr.  Han har tilsynelatende drept japanske ninjaer, bokstavelig talt slukket lyset deres, som grunntrening.  Kjekt å vite.

Han følger Chavo Guerrero til ringen, mens Chavos motstander Fenix naturligvis har moralsk støtte fra Sexy Star.  Kampen bare understreker i hvilken grad Chavo har bestemt seg for at midten av 40-årene er rett tidspunkt å blomstre på.  Ikke ulikt det Goldust har gjort i WWE.  At han holde liv i feiden ved å vinne her, er bra.  For da kan Sexy Star true ham med at snart, snart kommer Blue Demon Jr tilbake for å gi ham en lærepenge!

Etter en ny god video, denne gangen for å blæste den kommende debutten til Brian Cage,  en mann som har mer muskler enn en busslass luchadorer til sammen, og tydeligvis skal droppe fornavnet sitt når han debuterer.  Siden Lucha Underground har bevist at de kan få det beste ut av talentene sine, så skal jeg avvente en endelig dom til han får debutert i ringen.

Avslutningskampen var en halvtime med den mest logiske stige-kampen jeg har sett.

Jeg skal ikke si så mye om den, se den heller selv!

For ikke å spoile slutten for mye vil jeg ikke si noe særlig mer enn det!

NXT Takeover R-Evolution

NXTs nye rutine med livespesialer ca 3-4 ganger i året, og lav sannsynlighet for grensesprengende endringer utenom dette av frykt for spoilere på internett er kanskje ikke så stas. Men når det er slik livespesialene skal være, så er det nesten verd det!  Jeg må også applaudere Corey Graves som faktisk imponerte med på kommentatorplass.  Det er klart det er kjedelig for ham å måtte legge opp alt som 30-åring på grunn av hjernerystelser, men ikke bare gjorde han en utmerked jobb som kommentator, han fikk Alex Riley til å heve kvaliteten betraktelig. (Den er fortsatt ganske semmer, men alle monner drar og så videre.)

K.O.

Chris Hero hadde en K.O. greie på gang, men siden han var litt for glad i burgere, og litt lite mottagelig for vennlige råd, så ble det en ledig stilling. Kevin Owens ser ut som han har spist en hel McDonalds restaurant, har et bamsete skjegg, og beveger seg som en mann halvparten så stor.

C.J.Parker har gjort rollen som «jobber med gimmick & gjenkjennelig navn som taper for de viktige debutantene» til sin.  Her fikk han inn akkurat nok til at det ikke ble en bortkastet squash, uten at publikum i det hele tatt skulle være i tvil om hvem som ville vinne.  Han traff dessuten litt for godt med finisheren sin, så Owens brakk nesa og blødde som en gris.  (C.J. avslørte på twitter at hånd hans merket sammenstøtet godt den også.)

K.O. (NXT)

K.O. (NXT)

Owens lot seg ikke affisere av et nesebrudd, men la nok litt ekstra i den siste sekvensen som Parker merket det dagen etter…

En pustepause

Lucha Dragons mot Vaudevillians var akkurat det det skulle være,  et segment der publikum fikk hentet seg inn igjen etter åpningen.  De maskerte dragene trenger litt mer tid på å etablerer seg som reelle mestre, og Vaudevillians har ikke noe akutt behov for tittelbelter for å gå over hos fansen.  Så at det ikke ble et tittebytte her var helt greit.

Quite manly! (NXT)

Quite manly! (NXT)

Men snart må de bestemme seg for om Vaudevillians skal være heels eller face’er med et ironisk navn.  For måten English dytter Gotch unna faren når mexikanerne kommer flygende er ikke heel-opptreden, knapt noen facer i WWE ville gjort det.  (Snedig nok er den eneste jeg kunne tenkte med hadde gjort det samme, Miz,  igjen nominelt sett en heel.)

Turning it to 11, then 12, 13, 14…

Det eneste sprøsmålet er om han må nøye seg med en stil, eller om han får varierer så mye som han pleide i Japan, så lenge det ikke bryter noen opphavsrettigheten. (NXT)

Det eneste spørsmålet er om han må nøye seg med en makeup, eller om han får varierer så mye som han pleide i Japan, så lenge det ikke bryter noen opphavsrettigheten. (NXT)

Helt siden Prince Devitt Finn Balór debuterte har det vært ivrig diskusjon på om WWE ville la ham beholde alt teateret han la seg til i Japan.  Nå fikk vi svaret!

Helt siden de debuterte har Hideo Itami og Finn Bálor stilt i generiske sorte bukser, og med et begrenset «WWE»-movesett.  Men nå stilte Itami i de klassiske kampsort-fargene gult og svart (Jfr Bruce Lee & The Bride) og teaset en GTS. ( En GTS som vi må vente litt lenger på,  kan ikke åpne alle julegavene før julaften og så videre).  Og Bálor?  Se selv:

Han dro på med full krigsmaling, og fikk en allerede rå intro til virkelig å skinne.  At  Ascension solgte det mesterlig med ansiktsmimikk som to dådyr fanget i lyset av en semitrailer hjalp selvsagt.

Selv om Ascension slett ikke ble overkjørt, men tvert i mot hadde flere overbevisende overtak der de kunne vunnet,  var det ikke overraskende at det var d’herrer Itami & Bálor som satte seg i respekt en gang for alle.

Og hva med Ascension? Det er så klare for ett opprykk som de noen gang vil bli, og på fredagens SmackDown fikk de en egen promovideo.

Stakkars Reigns

Han er så fordømt ukomfortabel i intervjusituasjoner,  og jeg frykter av WWE kommer til å pushe ham nå, og så la han gå får lut og kaldt vann når han flopper.

Æda bæda!

WWEs bookere får, med rette, ofte kritikk for å kjøre de samme kampene om att og om att.  Så jeg kan ikke fri meg for tanken om at NXTs bookere helt bevist har bygget opp en feide der Bull Dempsey og Baron Corbin ennå ikke har møttes i ringen en eneste gang.

"Fan interaction" (NXT)

«Fan interaction» (NXT)

Det lover også godt for Team Jordan&Dillinger at Ty her ble brukt som tyggeleke for Corbin.  Det tyder ikke på at han er tiltenkt et massivt singel-push i den nærmeste fremtid.

Eugenics

Ikke rart AJ skryter divadivisjonen til NXT opp i skyene.  Men det er egentlig ikke noe spesielt triks.  En bare booker to wrestlere med en velutviklet historie og markant personlighet i en wrestlingkamp og lar de wrestle, uten å bekymre seg for om de har pupper.  (Kanskje det er derfor Big E har vært booket så dårlig? Noen i bookingavdelingen trodde han var en av Funkadactyls?)

"Fight like a girl!" (NXT)

«Fight like a girl!» (NXT)

Gudene vet hva Sasha Banks trodde den nye frisyren hennes skulle minne om,  min første assosiasjon var Riff-Raff i Rocky Horror Picture Show,  og det var neppe meningen.

Jeg skal heller ikke klage over at Charlotte debuterte mot Natalya på RAW og tapte på en pinlig roll-up.  For det første kan ikke alle som debuterer fra NXT pushes som en uovervinnelig maskin (som Rusev) og alternativet hittil var som en vits (som Emma).  La henne heller tre inn i RAW-verden dynamisk.  I tillegg var det ikke så dumt å vise at selv Charlotte har svakheter, noe hun ikke har visst på NXT det siste halvåret.  Sist me ikke minst,  Sasha hadde gjort hjemmeleksen og sett på RAW og forsøkte seg på samme triks som Natalya vant på,  uten suksess.  For det er visst en stund til Charlotte skal debutere for alvor, om hun ikke skal gjøre det som mester.  (I såfall har man en instant-feide med Paige, som måtte gi opp sitt NXT womens championship når hun etablerte seg på RAW. Urettferdig behandling er en enkel plot-hook!)

Thank You, Good Night and Good Luck

Adrian Neville mot Sami Zayn var alt, absolutt alt, vi ønsket oss.  En dundrene finale på en historie som har utviklet seg over lang tid.  Sami Zayns 18 måneders lange reise mot toppen ble kronet med seier.  Og når han stod, som Frodo på Dommedagsfjellet, og vippet på en moralsk avgjørelse, så fulgte han sin natur og nektet og jukse.  Fordi da hadde hele reisen vært forgjeves, og han hadde bekreftet Nevilles slengbemerkning om at han var «for snill for suksess».

Jeg skal vise deg "snill" jeg! (NXT)

Jeg skal vise deg «dumsnill» jeg! (NXT)

Det er den mest grunnleggende heltemodige opptredenen noen med tilknytting til WWE har levert på år og dag, kanskje noensinne.  Hulk Hogan var full av tyvtriks, The Rock en heel med fansen på sin side,  Stone Cold Steve Austin var knapt bedre enn superskurkene i ledelsen han kjempet mot og John Cena… er John Cena.  Så når en face faktisk gjør det rette, så er det en overraskelse.

Etter kampen kom hele garderoben ut for å gratulerer ham (inkludert Tyler Breeze, som bør ha en god forklaring på lur).  Og Adrian Neville?  Han svelget skuffelsens bitre tårer.  Så når Sami rakte ut en forsonende hånd sparket han den vekk, og ga heller kameraten en ektefølt omfavnelse.  Neville har danset på face/heel barrieren lenge nå, men han datt ned på rett side  (antagelig noe av det siste han gjør før han tar av på RAW.)

For det var en av deltagerne i feiringen som hadde en slem overraskelse på lur.  En mann som har vært forbigått lenge. En mann som kjenner Sami Zayn ut og inn, og alle hans svakheter.  En mann som har lovet at han vil gjøre alt, absolutt alt, for å bevise at han fortjener å stige til toppen.  En mann ved navn Kevin Owens.

BOOM! (NXT)

BOOM! (NXT)

Og vips har NXT sikret seg en feide som kommer til å bli en av de mest interessante i hele 2015.

Ukas Random Divaer

Det er advent og jul snart, så tradisjonen tro disker WWE.com opp med en juleinspirert photoshoot med divaene. Eneste skår i gleden er en mangel på AJ.  Men så mye som hun har trollet i det siste om å forsvinne, det faktum at hun vant en Slammy som årets diva i en avstemning like legitim som et parlamentsvalg i Nord-Korea og at kun en Bella var representert gjør at jeg ikke vi skal overfortolke det.  Rosa Mendez, Tamina Snuka og for den del Eva Marie var heller ikke med.  Nå skal jo CM Punk bli MMA-utøver, så da er det jo ikke akkurat som om det venter så mye sløvt familieliv på AJ heller.

Dette var altså årets siste normale H#1:AD, selv om det kan hende jeg slår til med en retrospektiv artikkel og/eller spådommer om neste år i løpet av romjula.  Uansett: takk for følge, vi sees i 2015!