H#1:AD 172B – «And for my NXT trick…»


NXT 4. desember 2014 (NXT)

NXT 4. desember 2014 (NXT)

Som jeg lovet/truet med i del A  så blir det en liten pause i wrestlingblogging i juleferien.  Da skal jeg prioritere, familie, julemat, brettspill og slik. Men jeg skal selvsagt ikke la sjansen gå fra meg til å raljerer over NXT Takeover: R-Evolution.  Hva skjedde så på «go home» showet til denne live-spesialen?  Litt av hvert som det skal vise seg.  Vi begynner med begynnelsen:

Lokal motstand

NXT har ikke veldig mange jenter som er klar for TV-opptredener.  Løsningen har vært å bruke mer rutinerte indy-wrestlere som jobbere.  (Jfr. Blue Pants.)

Hubba-hubba! (via Twitter)

Hubba-hubba! (via Twitter)

 

Så også denne gangen.  Kommentatorene var nøye med å ikke navngi henne,  og på youtubeklippet er hun bare omtalt som «local competitor»,  men det var altså Mia Yim. Hun er regjerende mester i SHINE  (hun beseieret Ivelisse som vi kjenner fra Lucha Underground, den 16. november i år.)  Siden publikum på Full Sail er over gjennomsnittet oppdatert kjente de henne selvsagt igjen og mottok henne med taktfaste rop.

Kampen mot Charlotte var fort overstått, som seg hør og bør, men jeg ser ikke bort i fra at vi får se Mia igjen ved en senere anledning, hun er tross alt bare 25 år, og et lovende talent, om enn noe røff i kantene.

Natural selection (NXT)

Natural selection (NXT)

Etter kampen kommer Sasha Banks ut for å beskrive akkurat hvordan hun har tenkt å slå Charlotte på live spesialen, og ta sin NXT-tittel.  Charlotte blanker henne, i og for seg greit, før hun henter frem et triks fra Cena’s håndbok i face-oppførsel og starter en semi-rasistisk mobbing av Sasha.  «Ratchet» er kanskje ikke definert som mørkhudede wannabe-jenter, men det er det de fleste i USA forbinder skjellsordet med.  Det er WWE sin skyld, som har adoptert ufin synging fra fansen, så jeg anklager ikke Charlotte, men det er lov å si «Nei» og bare stenge ned slike unoter.

Det hjelper ikke at Bayley humper ut på tro krykker og bruker det samme uttrykket i sin utblåsning. Hallo, det er greit at hu har fått utdelt  idiotballen, om hun ikke skal drasse på rasismeballen også.

Heldigvis stenger Sasha henne effektivt ned med et spark i det ødelagte kneet, så skygger hun unna når Charlotte kommer stormende, for så å benytte sjansen når Charlotte blir uoppmerksom til å lure inn en Lungblower.  Jeg håper Sasha overtar tittelen på torsdag, og Charlotte for klarsignal for å rykke opp på RAW, der hun burde kunne lage vei i vellinga med Total Divas…

At Sasha har forbedret Charlottes t-skjorte design ved hjelp av maskeringstape og sprittusj er også et fint touch. (NXT)

At Sasha har gitt Charlottes t-skjortedesign en personlig vri ved hjelp av maskeringstape og sprittusj er også et fint touch. (NXT)

Alex Riley – Logoped

Jason Albert har hatt store problemer med å uttale Vaudevillians rett.  Han har kalt dem «Vaudevillians»  noe som tyder på at han ikke har skjønt ordspillet.  Heldigvis retter A-Ri på ham denne gangen, og etter litt prøving og feiling klarer Jason omsider å uttale det slik det skal uttales.

Vi får en ny stumfilm fra Vaudevillians, der de igjen stopper «Lucha Dragons» etter litt rask trening og frisk bruk av arkivfilm.  Selve kampen mot «Dubstep Cowboys» (Wesley Blake og Buddy Murphy) tok de også hjem nesten uten å jukse.

#QuiteManly (NXT)

#QuiteManly (NXT)

Det var riktignok litt ulogisk at de gikk så hardt ut etter beinet til Blake, når deres egen finisher ikke retter seg mot beina, men la tvilen komme de til gode,  kanskje de øvde på å desarmere luchadragene.

Monster’s ball

"When pigs fly" osv... (NXT)

«When pigs fly» osv… (NXT)

Bull Dempsey setter ny pers når det gjelder å ta ut en jobber, men hvor lenge var Adam i paradis?  Denim-baronen dukker opp og tar ut sin jobber på enda kortere tid, mens Bull maktesløs må se på og gnisse tenner enda mer enn vanlig.  Jeg regner med at det topper seg med en kamp mellom de to på live-spesialen, og med mindre noe uventet skjer, vinner Corbin den kampen.

Finn Hideo!

Siden Regal ikke har klart å lokalisere Marcus Louis kan han ikke sette opp en rematch mellom ham og Tyler Breeze.  Samtidig har han ikke noen motstander til Tyson Kidd.  Heldigvis har han lest notatene Teddy Long la igjen i skrivebordsskuffen, så løsningen er å sette opp en kamp mellom de to og Hideo Itami og Finn Balor.  Våre venner fra Indy-a tar den seieren,  og Itami har tilsynelatende klart å finne balansegangen mellom å ikke se for dvask ut i angrep, og å legitimt sparke i stykker motstanderne sine.

Tyler er ikke så verst til å selge heller, så æres de som æres bør (NXT)

Tyler er ikke så verst til å selge heller, så æres de som æres bør (NXT)

Etter kampen lover Finn Bálor at på livespesialen har han en overraskelse på lur,  noe Ascension aldri har sett før.  Så kan vi gjette på om det betyr at han har hentet frem sminkesakene igjen, eller har planer om en Bloody Sunday.

No more Mr. Nice Zayn

Showet runder av med en ringpromo mellom Adrian Neville og Sami Zayn.  Neville er mindre heel’ete enn vanlig, og fremstår tilnærmet sympatisk.  Men han gjentar at Sami er for snill til å vinne tittelen.  Sami Zayn på sin side drar en av karrierens beste promoer.  Han gjentar at om han ikke vinner ser han ikke noen grunn til å bli værende.  Før han runder av med å fike til Neville, i stedet for å ta i mot en utstrakt arm for et håndtrykk.

Read my lips: No more taxes! (NXT)

Read my lips: No more taxes! (NXT)

Sånn skal man bygge en interessant feide.  For det første er det nåe helt åpent hvem, om  noen, som får en fullbåren heelvending.  For det andre, ukas Kevin Owens promo nevner spesifikt både Neville og Zayn blant de Kevin så passere seg og få kontrakt i WWE før ham. (De to andre han nevner er Daniel Bryan og Seth Rollins.  En passende påminnelse om at WWE ikke har ligget på latsiden når det gjelder å signere de beste indywrestlerne i USA.)  Betyr det at Owens kommer til å blande seg inn i tittelkampen, og enten koste Zayn eller Neville tittelen? Det er lenge siden jeg har vært så spent på resultatet av en enkelt kamp i noe WWE-produkt!

Ukas Random Diva

Jeg har romstert litt i arkivet, og funnet ei som fikk sparken i TNA i fjor sommer, fordi hun «var lubben». (Unnskyld meg?  TNA er og forblir ubrukelige!)

Taeler Hendrix (via Twitter)

Taeler Hendrix (via Twitter)

Hun er i likehet med Mia Yim en 25 år gammel wrestler som har vært innom Shine, og er på radaren til WWE. I Taelers tilfelle har hun vært brukt i entouragen til Adam Rose ved et par anledninger.

La meg høre hvem DU tror står igjen med NXTs titler etter torsdagens live-spesial, i kommentarfeltet!