H#1:AD 172A – Eksotisk aften


Har du ikke sett Lucha Underground?  Har du ikke Youtube, din dott?!? (ElRey)

Har du ikke sett Lucha Underground? Har du ikke Youtube, din dott?!? (ElRey)

Lucha Underground har kommet inn i rutinen nå,  de har klart å stabilisere seg på en forholdsvis høyt nivå, og det virker som om de nå konsoliderer stillingen i stedet for å fortsette å dundre inn nye momenter og vinkler.  Det er nok en fornuftig idé.  De har visst at de ikke kun er en fargerik fjert i sivet,  samtidig som de har etablert sin egen gjenkjennbare stil.

Så hva hadde de gjemt i ermet for første episode i desember?

Havoks sønn og hvitløkspiken

Showet åpner med Ivelisse og Son of Havoc i ringen.  SoH klager over at han blir gjort til latter ved kun å få unormale motstadere, som jenter og kortvokste.  Jeg skal ikke dra frem det latterlige i aet syn på at menneskeheten er bygget opp av henholdvis «vanlige mennesker» og «kvinner»,  i wrestlingkontekst har han et poeng. Historien er jo at fordi han ikke tar sine motstandere på alvor så ender han stort sett opp med å tape.

Han kommer med en åpen utfordring, og får svar fra Pimpinela Escarlata!

På tide med en kort leksjon i lucha libre:  Tradisjonelt deles luchadorer opp i «technicos» og «rudos»,  som er omtrent som «face» og «heel» i amerikansk wrestling. I tillegg har du konseptet «minis», med andre ord kortvokste. Og så er det en kategori til, «exoticos».  I korte trekk er det wrestlingens svar på dragqueens.  Litt som om du mikser en karnivalprinsesse, Flettfrid Andresen og Turboneger og så lærer resultatet å wrestle.

Det er en genre som startet på 1940-tallet, og aggressivt homoseksuelle dragartister har vært en fast ingrediens i meksikanske wrestling siden da.

Pimpinela er 45 år, har teknikken til Santino Marella med hjerneslag, og på tross av at Mascarita Sagrada dukker opp for å seksuelt trakassere Ivelisse så hun ikke blander seg inn er det ingen måte SoH ikke burde vinne dette.  Så derfor taper han naturligvis.

Så da kan det danses...  (via uproxx)

Så da kan det danses… (via uproxx)

«Death of a Salesman»

Mil Muertes fortsetter å bulldoze alt og alle som stilles foran ham.  I denne episoden er offeret Famous B som er en NPC som jobber som «the token black» i diverse indy promosjoner.  Normalt sett er jeg skeptisk til monsterpusher som bygger på squash-seirer uke ut og uke inn.  Men Mil Muertes er en dødsgud i menneskeform med en sexy latinsk herald, så jeg tillater det.  Særlig siden LU har nøyd seg med et slikt push, og Muertes har ikke kun radbrukket forglemmelige jobbere, men også legenden Blue Demon Jr. og Drago som må regnes som upper midcard  eller deromkring i hierarkiet.

De vandrer i blant oss

LU har investert mye i videopromoene sine.  Tidligere i showet var det et segment backstage der Johnny Mundo truet Dario Cueto på et toalett, fordi han vil ha de $100.000 han ble lovet i første episode.  Og som «forsikring» stjal han den mystiske nøkkelen til Dario.

De følger opp men en videopromo om den mystiske Drago.  Forhistorien «hans» er noe for seg selv.  For han er bokstavelig talt en ekte drage i menneskeham.  Når menneskeheten forviste dragene lærte nemlig noen av dem seg trikset å komme tilbake i form av et menneske.

Så med det dytter Drago Prince Puma og hans «stammer i direkte blodslinje fra aztekernes luchadorer» bakgrunn ned på andre plass i kåringen av Mest utrolige forhistorie hentet rett fra et tegneseriemanus. 

Uheldigvis for Drago holder ikke det mot King Cuerno her.  Det betyr at det står 1-1 mellom dem, så jeg forventer en rubbermatch i nær fremtid.  Og Cuerno lover at «Jakten bare har begynt».  Når han er ferdig med Drago så er det jo et par andre dyreinspirerte luchadorer i LU han kan sikte seg inn på: Prince Puma eller Fenix.

Stairway to Heaven

Johnny Mundo vil ha pengene «sine»,  Big Ryck vil ikke gi slipp på pengene «sine», og Dario Cueto vil helst beholde pengene sine.  Løsningen hans blir dermed en stige-kamp neste uke, med en koffert med $100.000 som premie.  Stigekamper er ofte underholdende de, og de bør gi rikelig anledning for Mundo til å vise frem teknikken sin.  Jeg må og skyte inn at Big Ryck er uendelig mye mer underholdende enn det «Ezekiel Jackson» fikk være i WWE.

Mix it up

Chavo Guerrero Jr er hatet av hele Mexico,  Pendragon Jr. klaget over at ingen i Mexico respekterte ham.  Ikke så overraskende at de to juniorene bestemte seg for å slå sine pjalter sammen.

Sexy Star har fortsatt lyst til å kastrere Chavo, og Fenix er en ekte babyface som såklart kommer damen til unnsetning mot to bøller.  Med andre ord,  grunnleggende og logisk booking.

Matt Striker og Vampiro sliter fortsatt litt med å finne tonen når Sexy er i ringen, men det var litt bedre denne gangen.  I kayfabe er det jo hun selv som har signert kontraktene og takket ja til disse kampene, så da er det ikke automatisk en heel-gjerning å forsøke å banke henne opp. Det ligger litt i sakens natur at en wrestling kamp innebærer fysisk vold.  Det er kanskje en grunn til at mixed-gender matcher ikke er så vanlig i USA. Det hjelper heller ikke at hun bookes som fysisk utklasset.  Greit, hun er en jente, men hun har ikke så mye mindre muskler enn en mannlig luchador i samme vektklasse.

Nok om det, EL Rey har vært vennlige nok til å legge ut matchen  på youtube.

Det var ukas Lucha Underground.  Jeg liker at de nå har begynt å navngi episodene (Dette var «Episode 6: The Key») som igjen udnerstreker at de forsøke å være litt annerledes.

Etter neste uke, med NXT Takeover: R-Evolution på torsdag og WWE TLC på søndag, tar jeg juleferie, så da blir det litt mer sporadiske oppdateringer på wrestlingfronten, men skjer det noe grensesprengende så kommer det en utgave H#1:AD, frykt ikke!