Dette har vi venta på så lenge!


!!!

Oh yes we is!

Det har vært en spennede høst for PiasQuiz.  Vi har fått nytt fast lokale,  i kjellerhvelvet til Brygghus 9. Det har vært utskiftninger blant quizmestrene.  Deriblant undertegnede. (Og nei, jeg mener fortsatt ikke at jeg lager «vanskelige oppgaver».)

Ikke minst har det vært en hard kamp om sammenlagt seieren.  Det toppet seg når det før start i kveld, i sesongens siste ordinære runde, stod likt mellom mitt eget lag «Ukens hashtag»  og «… redder verden» begge med 138 poeng!

I kveld stilte vi til start med alle mann alle under navnet «Ukens hashtag: #UberTaterTaxi».  Kategoriene var «Elektronikk» «Familiejuveler og andre edle stener», «Tortur», «Trivsel» og musikkategorien «Faster Pussycat, Kill, Kill».  Vi doblet naturligvis i Tortur!

Det var litt krøll siden ene halvdelen av radarparet Id&Helga som var Quizmestre ikke var til stede, så fasit på det to første kategoriene måtte taes «as is».  Men vi kom oss relativt helberget frem til pause, og etter pause var det bare å sanke inn poeng. 7,5 poeng, doblet til 15 på Tortur, og gamle barneTVserier var ikke så vanskelig det heller, med 7 av 8 rett.  (Hvem kunne gjette at My Little Pony kom på markedet første gang i 1983? Ikke oss!).

Derimot klarte vi å identifisere TV-serien om Jerrica Benton og hennes popstjerne-alter ego som skal filmatiseres til neste år:

Så med ett poeng å gå på fra første halvdel, og nesten full score i andre omgang var det musikken som ville avgjøre. Det var kattetema,  så ikke overraskende dukket båte David Bowies Cat People, Cat Stevens med Father and Son  og Ugly Kid Joe’s versjon av Cats in The Cradle opp.  Og den her, som jeg gjenkjente artisten på etter 2 takter:

Når resultatet endelig var klart hadde dødt løp blitt til en solid 8 poengs seiersmargin!  For første gang siden jeg ble med på quizlaget i 2009 så ble det sammenlagtseier, og den smakte herlig!

Så nå er det bare å stryke skjorte og slips og bidra med noen kategorier til finalen. En finale med cupsystem og nypussede pokaler!

Det er heller aldri for sent å stille lag. Selv om årets sesong er over, kan ikke-kvalifiserte lag delta i finalen for å kjempe om tittelen som finalens beste lag, og ikke minste starter en ny vår sesong i januar!