H#1:AD 170A – Dragejegeren ankommer Tempelet


LU er underholdende,  kan Danny Trejo ta feil?  (via Miami Herald)

LU er underholdende, kan Danny Trejo ta feil? (via Miami Herald)

Begynner å merke at det er høysesong i bransjen, når vi skriver 21. november og jeg har én fridag resten av måneden.  Men desember har halv skatt så man skal ikke klage!  Og selv om det er mye å gjøre på jobb, er det fortsatt tid til litt lett (sports)underholdning.  Selv om jeg må innrømme at RAW og Smackdown fortæres i artikkelform om dagen…

Alt etter tre uker har Lucha Underground etablert seg som må-se TV for min del!

Så la oss gå gjennom ukas kamper, fire i tallet denne gang!

Luchadoras

La meg først slå fast fat Matt Striker er miljøskadet etter mange år i WWE. Straks det er jenter i ringen reverser han til halvklamme morsomheter.  Han har også en lei tendens til å briefe med random wrestlingkunnskap og -referanser. Det skal dog sies at han selv på sitt verste er bedre enn samtlige tryner WWE plasserer bak ett kommentatorbord, særlig siden han og Vampiro  i det minste stort sett snakker om det som skjer i ringen, ikke forrige kamp, neste kamp, neste ukes hovedkamp, en backstage segment eller random tullprat til ære for sponsorer og samarbeidspartnere.

Talking Heads (via El Rey)

Talking Heads (via El Rey)

Selve kampen starter med at Sexy Star (greit, ringnavnet hennes er ikke akkurat det best egnede til å holde misogyniske kommentatorer i ørene) drar en ringpromo, på spansk med undertekster.  I klartekst er hun mindre fornøyd med at Chavo brettet en klappstol av stål rundt fjeset hennes for to uker siden.  Så hun sverger at hun med egne hender, hendene til en ekte dronning, skal hun en gang for alle gjøre ende på Guerrero-dynastiet. Har jeg nevnt at lucha libre tenderer til å være en smuuuule pompøs?

Siden LU i praksis har to kvinnelige utøvere (om vi holder Catrina utenom) så det er ingen overraskelse at Sexys motstander er Ivelisse. De får gode 10 minutter å vise seg frem på, og det er slett ikke verst, men for å være ærlig så er det ikke helt på nivå med hva WWE leverer når de vil (les NXT) eller  TNA når de bruker de knockoutene som vet hva de driver med (les Gail Kim, Taryn Terrell og Havok). Siden LU ikke er helt sprø vinner naturligvis Sexy her.

Spiller nr 0 / Fyr&flamme

I en oppfølger etter forrige ukes hovedkamp møtes Pentagon Jr og Fenix.  Pentagon åpner med å forklare at han er lei av måten han ble behandlet på i Mexico, ingen respekt for en ærlig hardt arbeidende heel!  Men nå skal det bli andre boller.  Fenix er som sist uke breddfull av overkompliserte spotter og ett hemningsløst fravær av omtanke for egen kropp. Publikum,  som er adskillig mer livat enn sist (og tilsynelatende langt fler også) er klart på Fenix side, og han henter også hjem seieren etter en 8-10 nesten-seiere.

Avslutningen var forresten en Spanish Fly der flaksen var større enn forstanden.  Det er så tydelig at de to overhodet ikke har full kontroll i det de tar sats, men i stedet for å ta en do-over og la produsentene klippe det ut av TV-showet lukker de øya, og håper på det beste!

Sigurd drakedreper

Tidligere i showet fikk vi et backstage-segment der Dario Cueto har en alvorsprat med Drago.  Han komplimenterer Drago med innsatsen,  men han vant ikke sist (selv om han ikke «tapte» heller siden det var Pentagon Jr som spiste pin’en).  Så får å få en sjanse til å vise hva han kan skal ha en kamp mot den nyankomne King Cuerno.

The Horny King! (WWE)

The Horny King! (WWE)

Nei, vent, feil promosjon! Men Cuerno betyr altså noe sånn som horn, gevir.  så ringnavnet kan oversettes med «Den behornede kongen».  Eller kanskje han rett og slett er skogens konge?  Så en drage mot en elg altså!

King Cuerno stiller i verdens mest generiske luchadormaske, og er muskuløs.  Altså på en måte som, om han hadde dukket opp på WWE Performance Center i Florida, hadde før til at han ble ført inn i et lite avlukke å blitt bedt om å tisse i et reagensrør.  Det er vist mye gøyale kosttlskudd som tilbys over disk i Mexico. Han bruker også et utstoppet hjortehode som hatt. Det knyttes fint til introvideoen der han jakter på en hjort, til fots og ubevæpnet, i en skog. På den andre siden,  det er noe litt loslitt loppemarked over «hatten» hans.  Nåvel.

Drago derimot?  Han har en så enkel gimmick, men den er så gjennomført. Her snakker vi ikke bare proff cos-player nivå, jeg har sett Hollywood-spillefilmer med mindre overbevisende dragemake-up enn dette.

Grrrr  (AAA)

Grrrr (AAA)

Vi har altså en mexicansk Leo Kruger som jakter på en gallegulpende dragemann.  Det bør bli en interessant feide.  Første stikk gikk til Drago etter en overbevisende trepunkts roll-up som faktisk så ut som den ville kunne holde noen nede i 3 sekunder.

ECWWE revisited

Big Ryck mot Johnny Mundo,  nesten som å se WWEs 3. brand for 6-7 år siden.  Mundos parkour har plutselig fått en funksjon mens Ryck faktisk får bruke sine sterke sider.  Tenk at om WWE fikk like mye ut av talentene sine.  Historien var enkel nok.  Mundo er raskere og smidigere, men må stadig dukke unna som en matador,  fordi hvis Ryck for tak i ham er han ille ute.

Hvordan få det beste ut av en wrestler som ikke kan wrestle?  Gi ham en gimmick som en uskolert slåsskjempe fra gata. (WWE)

Hvordan få det beste ut av en wrestler som ikke kan wrestle? Gi ham en gimmick som en uskolert slåsskjempe fra gata, og la svakhetene hans bygge opp under gimmicken. (WWE)

I forkant av matchen hadde Konnan igjen minnet Prince Puma om at han ikke må blande seg inn i en kamp som ikke angår ham.  Midtveis i kampen får vi et klipp backstage der Mr Cisco og Cortez Castro angriper Puma  som virket som han passet sine egne saker.  Logikken var selvsagt at de ville sette Mundos venn ut av spill før de blandet seg inn i kampen til Ryck (med påfølgende diskvalifiseringsseier til Mundo). På den andre siden, de sikret også at det nå faktisk ble personlig for Puma, til Crenshaw Crew (og Konnans) mishag.

Avslutningen var Ryck som sendte Mundo gjennom et bord,  eneste problemet med det visuelle her var at roadiene til LU ikke har lært trikset å sage en rufsete bruddsone, så bordet brakk rett over i en perfekt rett linje.

Det var ukas Luchas,  så får vi se på om jeg får tid til å se NXT i løpet av morgendagen!