H#1:AD 167 Når Cena er borte danser bookerne på bordet


Spoiler-alert? (WWE)

Spoiler-alert? (WWE)

Rart med det.  Hver gang WWEs Superman er forhindret fra å bidra på mandagsnatta, så stiger kvalitet og underholdningsverdi eksponensielt. For første gang på en måned var det mer å glede seg over enn å irritere seg over, og det å skrible ned noen tanker om produktet er ikke bare et utfordrende pliktløp.

I tillegg til Cena som omtrent kvalifiserte for gullkort hos flyselskapene sånn som han farta rundt i Junaiten for å rekke over oppdrag og filming, så er WWEs Europaturné underveis, og den første delen av rosteren hadde allerede dratt i helgen, så det var noen fjes med som ikke akkurat dukker opp på RAW hver måned.  Resten av gjengen dro etter opptakene til Smackdown og Main Event. Raw neste uke kommer til oss fra Liverpool.  (Tid for «Beatlemania»  i følge JBL som snart er referansepolitiets «most wanted».)

Men la oss begynne med begynnelsen:

No Chance, no chance in hell!

Jaggu var det ikke gode (ikke helt) gamle (definitivt) Vinny Mac sjæl i egen brede person som startet ballet sammen med datter og svigersønn. Nå som Autoriteten har tatt over rollen som de slemme sjefene kan Vince heller leke utspekulert renkesmed.  Han klarte nesten å holde seg seriøs når han annonserte at kampen mellom Team Authority og Team Cena på Survivor Series,  blir et være eller ikke være for Autoritetens autoritet…  Selvsagt holder gamlefar et grudge fortsatt.  Det var jo det proverbiale tuppet i ræva og «ha deg på gamlehjem» fra oppkomlingene når han ble presset ut sist.  Selv om ryktene vil ha det til at han ikke er interessert i en fast TV-rolle så frisker det opp litt med noen gjestespill.  Ikke minst siden det gir en forklaring på hvorfor ikke Autoriteten har blitt kvitt alle som opponerer.

"I kinda dig crazy chi...dudes!" (WWE)

«I kinda dig crazy chi…dudes!» (WWE)

Dean Ambrose kommer nemlig ut til sin kamp, mens de tre blad McMahon er på vei backstage.  Vince lyser opp og hilser overstrømmende på Ambrose, som ikke akkurat virker trist for å møte «Styrelederen».  Vi vet jo fra før at Cena tilsynelatende har et balletak på sjefen.  (Blir Cena sagt opp fortsetter han bare å dukke opp på jobb frem til han får en ny kontrakt, uten at Vince tør mukke.)

«Disse stadige kampene der Cesaro taper er kjedelige» – J.C. & R.O.

Det er mulig Cesaro faktisk tok munnen for full når han sa at publikum er lei av Orton og Cena til en britisk avis.  Han har ikke sluttet å tape siden da i alle fall.

Swiss Roll (WWE)

Swiss Roll (WWE)

På den positive siden,  selv når Cesaro taper så virker han knallsterk.  Han og Dean Ambrose møtes  her for 3. gang teknisk sett. (Selv om Dean ble disket for å angripe med et «utenlandsk objekt» før bjella ringte første gangen.) Men de har en intensitet som smitter av, og når Cesaro i tillegg får et kutt som senere krever 5 stifter å lukke, så blir det real CZW-stemning.  Naturligvis taper Cesaro.  Uansett hvordan du setter opp regnestykket må Dean komme ut på topp her siden han de facto er den mest populære aktive face’en i WWE om dagen.

The School of Performance

Jeg vet ikke hva man egentlig skal si når det mest interessante i en kamp mellom 1/2 av Uso-brødrene og 1/2 av GoldStar er Miz&Mizdow?  Vel, at WWE noen ganger treffer mer gull enn en bataljon blinde høner. Miz er kanskje ikke hot shit som  singel-utøver lenger, men når tag-team scenen er så tom og blodløs som den er nå, er det helt riktig å friske den opp litt!  Da kan man dessuten lage et poeng av at de to delene av de gamle mestrene Rhodes Scholars har tatt svært ulik retning.

Det er DIN feil broren din har gått fra konseptene! (WWE)

Det er DIN feil broren din har gått fra konseptene! (WWE)

Sheamus is a loser, FACT!

NXT Tyson Kidd på RAW?  Det kan vi like!  Tyson har alltid vært en strålende utøver, men relativt anonym.  Nå har han fått på plass den perfekte heel-personligheten gjennom NXT og Total Divas, og vips kan han spille en markant rolle på de andre showene også.

Her sniker han til seg en uttellings-seier over Sheamus, og ferier som om han hadde knocket Brock Lesnar.

Det har vært en del spekulasjon over hvorfor WWE ikke skrev om showet litt, nå de bestemte seg for å fremskynde US-tittelkampen mellom Sheamus og Rusev til en WWE Network-spesial rett etter RAW.  Hvorfor la Sheamus og Rusev måtte jobbe dobbelt?

For det første var det som sagt litt begrenset utvalg av utøver for hånden.  For det andre krever Tysons historie en heldig/sleip seier over en sterk motstander  (samtidig som Sheamus prestasjon i kveldens andre kamp kan unnskyldes med at han var frustert/sint etter å ha tapt på den måten.)

Og Rusev?  Hallo,  som om han taper på å få en ekstra squash.  I tillegg var det et element i «Autoriteten innser at de faktisk må skape et slagkraftig lag»-historien.  Lana lovet å spørre Putin om Rusev kan bistå dem.

Brann i rosenes leir

AUtoriteten er mellomfornøyd med at Dolph Ziggler har slått sine pjalter sammen med Cena.  HHH prøver å forklare ham at det er takket være Cena at Zigglers karrierer har havnet på et platå (som alle gode heel-promoer: HHH har helt rett.)

Siden Ziggler som face og interkontinentalmester er kontraktsforpliktet til å ta dårlige valg, så kneiser han med nakken, og får som takk en tittelkamp mot Seth Rollins. Det er som å slippe to sprettballer ned i en liten plexiglasskasse og riste den hardt.

Dolph gjør en heroisk innsats, med Rollins er Rollins, og klarer å curb-stompe mesteren og har seiren i sin hule hånd.  Helt til han prikkes på skulderen og RKO! Randy Orton som ydmyket og frustert annenfiolin er såååå gøy.  Psycho-Keith har overhodet ikke noe til overs for en en håndplukket fremtidens mann, særlig når denne lever i troen på at «fremtiden er nå».

Fuck you, Randy! (WWE)

Fuck you, Randy! (WWE)

Backstage har Randy en ny nedsmelting, og roer seg først når HHH mot sin kones vilje, booker Orton og Rollins i en match i kveld  (for de som teller, Rollins blir kveldens 3 utøver som gjør en dobbeltvakt.)  HHHs plan er at de to skal få rivaliseringen ut av systemet så de kan jobbe sammen på Survivor Series.  Steph har blitt seksuelt antastet av Orton før, og vet at han er like stabil og trygg som en Alzheimerrammet  nitroglyserin-sjonglør.

Arra-Arra-Arra

Titus O’Neil følger i sin makkers fotspor, og er et lett bytte for The Ryback, dog uten å måtte kle seg ut som et fugleskremsel først. Jeg tror det er veldig lav odds for at Team Cena får seg en spandex-bekledd muskelklump fra midtvesten på laget.

What he does, etc. etc.

Så først forklarer Big Show at hverken han eller Mark Henry er til å stole på, siden de skifter mellom face og heel oftere enn de skifter ring gear.   Så dukker en «Alt for Norge» deltaker opp og beføler (hode)håret til Reene,  og så får vi en kamp som ser ut som to flodhester som utfører en form for parringsdans i slow motion.  Jeg liker Heel-Henry,  men jeg liker ham bedre når han har en motstander han kan herje med, ikke 250 kilo Show som må være litt forsiktig med bumpene.

Rusev Krush!

"..and stay down!" (WWE)

«..and stay down!» (WWE)

Zack Ryder må ha fått hakeslepp når han ble informert om at han plutselig skulle på RAW.  Heldigvis varte det ikke lenge,  før han ble brettet i to av den bulgarske russeren. Interessant at de satte opp kampen mellom Sheamus og Rusev med et tap (om enn på en teknikalitet) til førstnevnte, og en klar seier til utfordreren.  All bookinglogikk tilsier at Sheamus da vinner tittelkampen.  Men for de som tunet inn fikk se  så er den amerikanske mesteren ikke lenger en ire men en bulgar!

Bare 22 dager igjen

Paige og Alicia Fox skal krangle seg ferdig, og i mellomtiden er Nikki ny førsteutfordrer til diva-tittelen.  Her klarte Nikki å ta beseire Emma med bittelite hjelp fra sin motvillige assistent.  AJ var aturligvis ikke imponert, siden Emma ikke akkurat er på en massiv opptur.

Nikki, nå 10% mer beef! (WWE)

Nikki, nå 10% mer beef! (WWE)

Etter kampen instruerer Nikki Brie til å fike til AJ.  Resultatet er selvsagt Brie liggende flat og Nikki på fullt firsprang fra ett stykk illsint liten diva mester.

Avlive en syk slange

Orton mot Rollins ble ikke helt som HHH hadde håpet på.  Men Rollins klarte å sikre seg en seier ved å vende en av Ortons manøvre til en backslide som holdt i de tre sekundene som skulle til.

Etterpå håpet HHH dette betydde at topp-predatoren var klar for Team Authority.  Men mentalpasienter, du vet…  Orton håndhilste høflig på Noble, Mercury og Kane,  men Rollins? RKO!

Så slo han seg bokstavelig talt løs,  og reduserte Autoriteten til en gjeng statister i en koreansk karatefilm.  Selv HHH fikk en neve, som han solgte som et granatnedslag.  Men i det Orton var klar for å sparke hodet av Rollins fikk autoriteten overtaket, og skrev Orton ut av soga med gjentatte curb-stomper,  det siste på ståltrappa.

Du har for lite jern i kosten, Randall! (WWE)

Du har for lite jern i kosten, Randall! (WWE)

For de som ikke har fått det med seg skal Orton nå avgårde og spille inn (Not) The Marine 7,5: Going AWOL for WWEstudios.

Neste uke er Cena tilbake, men det er lov å håpe at et entusiastisk Europeisk publikum gir han den velkomsten han fortjener!

Ukas Random Diva

The BEST in the World (WWE)

The BEST in the World (WWE)