VGs politiske dekning avkledd igjen


I det siste har norske media fått mye kritikk for at den eneste de skriver om når det gjelder det hjemlige politiske landskapet er hvor mange som er misfornøyd med statsbudsjettet.  Journalistene leter med lys og lykte etter uføre som har akkurat den kombinasjonen av forutsetninger som gjør at de får det økonomisk tøffere.  (Og de må lete litt, siden de fleste på uføretrygd kommer bedre ut, men det er en annen skål.)

Det er selvsagt ikke bra at barn rammes, men jeg klarer ikke helt å ha sympati for folk som stifter milliongjeld uten en solid lønninntekt eller arv å falle tilbake på.

Uansett,  det finnes én ting tabloidene synes er enda morsommere enn å svartmale statsbudsjettet til politiske partier de ikke liker: Nakne mennesker,  helst unge, veldreide og feminine.

Så da er det flaks at Senterpartiets 3. kandidat til fylkestinget i Vestfold,  23 år gamle Lise Marie Sommerstad, har aktmodellering som hobby.  I følge NRK som først skrev om henne er det en hobby hun har hatt siden ungdomsskolen…VG vil selvsagt ikke være dårligere, så de utnytter click baitet for hva det er verd, og litt til. I inneværende periode har Senterpartiet kun en representant i Vestfold fylkesting, så det er minimale sjanser for at Frk Sommerstad får fast plass neste periode, slik ståa er i dag.

Det morsomme er at VGs vinkling på saken er «ny Senterparti-politiker naken» som om det er en uendelig strøm av dem.  I VGs politiske analyse vil altså medlemskap i et borgerlig parti på venstresiden med innbitt mistro til EU og stor tro på primærnæringene innebære økt sannsynlighet for å la seg avbilde naken. Er vi ikke snart ferdig med Per Borten og Dovermakkoen hans?

Hun er jo ikke direkte fæl å se på da, bevares. (via VG)

Hun er jo ikke direkte fæl å se på da, bevares. ( Remi Salievski via VG)

Jeg synes egentlig hovedpersonen sier det best selv:

Hvis en naken kvinnekropp er et problem i politikken har vi også et samfunnsproblem.

…og så ønsker jeg VGs politiske redaksjon god bedring!