Marvels masterplan, ikke kun på kinolerretet


Som de fleste sikkert har fått med seg  har Marvel en langsiktig strategi for å bre ut sitt univers over en lang rekke filmer frem mot 2019.  Det er en av grunnene til at de sikrer seg langtidskontrakter for de fleste skuespillerene som har gjort en av Marvels helter eller skurker til sine.

Tidligere i høst gikk denne visuelle fremstillingen rundene:

(via tumblr)

(via tumblr)

Det avslører at vi har mye godt i vente. Også på TV har Marvel startet sine prosjekt. Agents of S.H.I.E.L.D. har hatt diverse gjester og cameoer, og flere serier er på vei til å løpe av stabelen snart.

Men Marvel er jo først og fremst et forlag, og de siste ukene har de sluppet en daglig teaser om noe stort som skjer neste år.

Crossovere er par for the course for tegneserieforlag nå for tiden, men «Secret Wars» tegner til å ta det et steg lenger.  Som Marvels sjefsredaktør sa til comicbookresoruces.com: «What I can say is that none of these teasers are for ‘What If?’ stories. These stories really happen. And they happen in real-time — they’re not flashbacks. They count.»

Comicbokresources har samlet de teaserne vi har fått hittil på en hendig side.  De er alle tegnet av førsteklasses tegnere med lang fartstid eller mange fans, de har alle lånt navn og element fra ikoniske historier,  og de er alle litt «off» i forhold til Marveluniverset slik vi kjenner det.

Min favoritt av teaseren?  Vel, det virker som om Joe Quesadas illgjerning i 2007 kanskje er moden for å reverseres.  (Ja jeg snakker selvsagt om Spider-Man: One More Day)

(Marvel)

(Marvel)

«Face it Tiger, you just hit the Jackpot…twice!»

[Og ja, jeg vet at negative sjeler sier at det ikke vil skje under dagens kreative ledelse,  men du vet: Money talks.  Det var en gang grunnregelen i superheltserier var «No one stays dead except Bucky, Jason Todd, and Uncle Ben».  Og de siste ti årene har de to førstnevnte vært forbausende aktive til å være døde «for evig og alltid».]