H#1:AD 166 – Intensiv-NXT og det rører seg i undergrunnen


NXT 30.10.14

NXT 30.10.14

Siden responsen og antall klikk har vært bra, så beholder jeg NXT-gjennomgangen som fast ukentlig post.  Men denne gangen skal jeg ikke bare ta for meg WWEs gule juniorpromosjon, men og ta et skråblikk på El Reys nye wrestlingsatsning Lucha Underground.  (Ikke minst siden det var mange kjente fjes med i først episode!)

Men la oss begynne med våre venner i Florida.  NXT fortsetter trenden med å klemme usedvanlig mange kamper inn på en snau time, og teknisk sett hadde vi 6 kamper denne gangen.  Jeg tar de i kronologisk rekkefølge.

Tag-Royal

YAH! Excelsior!  YAH!! Excelsior!!

YAH! Excelsior!
YAH!! Excelsior!! (NXT)

Tag team Battle Royal for retten til en tittelkamp mot Lucha Dragons.  Slett ikke noen dum idé.  NXT har jo i motsetning til RAW mer enn to funksjonelle tag team av gangen.  De involverte lagene var Jason Jordan/Ty Dillinger, Team Thick, Vaudevillians, The Ascension og Enzo Amore/Big Cass.  De fulgte de spesielle reglene for tag-team battle royales,  der hele laget elimineres når ett av medlemmene elimineres.  Jeg skal ikke si det var en bra kamp,  men den var ikke pinlig dårlig heller.  Team Thick og JJ Dillinger ble eliminert samtidig, som seg hør og bør for jobberlag uten noen åpenbare utsikter til tittelkamp.  Vaudevillians levde opp til navnet og snek seg ut av ringen under nederste rep.  Ascension og Enzo/Cass hadde en brudulje og det endte med at de med best promoferdigheter og færreste egyptiske symbol på drakta røk ut sammen.  Ascension gjorde seg klar til å feire,  men blir distrahert av Hideo Itami (ser vi et mønster her?).  Siden de trodde de hadde vunnet fokuserte de kun på scenerampen,  Gotch og English snek seg opp og eliminerte dem, og vant dermed retten til å slå møte Lucha Dragons.  De ble ikke værende i ringen siden Konnor og Victor var mildt sagt fly forbannet.  Siden Hidoe ikke lærer av sine feil stormet han ringen, og ble banket opp og fikk beskjed om at han burde returnere til Japan før Ascension sender ham hjem i en likkiste.

Backstage får en nå bevisst Hideo sagt at han ikke gir seg så lett, og er det en kamp Ascension vil ha skal de få det!

...og de som har fått med seg årets mest publiserte wrestlingspoiler vet at Hideo ikke kommer alene...

…og de som har fått med seg årets mest publiserte wrestlingspoiler vet at Hideo ikke kommer alene…

CarmEMMA

Til å være i hundehuset har Emma jaggu fått mye TV-tid i det siste.  Hun virket fortsatt litt ringrusten her, men husk at det er et opptak fra en del uker siden,  så jeg vil ikke feste meg mye ved det.  Som vanlig er når en «RAW-wrestler» returnerer til NXT er det får å gi en rub til en nykommer.  Carmella er slett ikke så verst i ringen, men det er fortsatt litt stakato og det virker som hun har den proverbiale tunga i munnviken for å huske alt hun skal huske.  Dessuten vet jeg ikke om det er så lurt å forsøk å bruke samme oppskrift som for Enzo Amore.  Han er en elsket heel, der det han sier er heel-snakk, mens avleveringen er sjarmerende rabbagast. Carmilla er mer rendyrket heel,  i og for seg ikke et problem, men da må hun legge mer sjel i avleveringen.

Men hun har fortsatt en flott finisher, det er da noe!

Men hun har fortsatt en flott finisher, det er da noe! (NXT)

Emma fikk også inn mange angrep, noe som hjelper henne gjenvinne litt kredibilitet, og får Carmella til å virke sterkere og mer utholdende.

De kjører og en reprise på Bayleys promo, der hun er lei av å bli lurt, og forådt, og derfor skal ta med seg Charlotte som tag-partner.  Bayley er Bayley, og jeg orker ikke gå inn på en «What Kind of Lame Power Is Heart, Anyway?Heart Is an Awesome Power» diskusjon, men å trekke frem at hun har blitt forrådt før når den hun velger som wingwoman er nettopp den som forrådte henne først, er enten åpenbar lampshading eller klønete skriving.

Just Bull

[vits om "when pigs fly"her] (NXT)

[Sett inn vits om «when pigs fly»her] (NXT)

Justin Gabriel har havnet i det limboet der han hverken er heel eller face, men ikke tweener heller.  Det er som om den cellen i regnearket hans ikke er fylt inn.  Det er med andre ord er han rammet av Alicia Fox-syndromet.  Bull Dempsey virket mer kompetent her enn mot Mojo,  men det sier egentlig med om Mojo.  Jeg har ikke helt troen på en blekfet bamse med spaghetti-stropper og klumsedeise-angrep, men sammenliknet med Mojo er han jo en ringgeneral!

Kjapp adel

Baron Trewellyan Corbin har fortsatt en hårlinje på retur som et feltog til Moskva,  vet fortsatt ikke hvordan han emoter, og slår fortsatt jobbere som ser ut som vikar-gymlærere på under 30 sekunder.  Publikum har nå begynt å høylydt telle antall sekund før han leverer «End of Days» og tar hjem seieren.  Ikke vanskelig å få plass til 6 kamper på en time når noen av dem er sånne som denne.

French Kiss of Death

"Mama, adiez mois!"

«Mama, adiez mois!» (NXT)

Sylverster Lefort  får sin velfortjente runde med juling av den nå hårløse Marcus Louis. Louis ser ut som en utmagret Kane, og gauler som en mentalt forstyrret uteligger som har funnet en ugle i hatten sin.  Er dette slutten på feiden?  Sannsynligvis.  Hvor går veien videre for de to?  Ingen aning. Bryr det meg?  Fint lite.

Redemption road

Titus O’Neil utfordrer Sami Zayn til en ny kamp, etter at han tapte en tittelkamp forrige uke.  Det betyr naturligvis at Zayn vinner her for å fortsette sin marsj mot fjellets topp.  Det var mye av det samme som sist de to møttes.  Totus ser ut som han er skrudd sammen av kroppsdeler som bare nesten passer, mens Zayn trekker frem alle face-in-peril faktene, før han manner seg opp, sender Titus i strekkfiskene med en exploser suplex, følger opp med et Helluva kick og tar seieren.  Men hvor lenge var Adam i paradis?  Tyler Breeze entrer scenen og informere ham om at neste uke skal de to møtes.  Spørsmålet som melder seg er jo hva Tyler har å vinne på en slik kamp, med mindre han får en tittelkamp hvis han vinner.  Jeg savnet et liten redegjørelse for kayfabelogikken her.

Kommentatorene

Det var en kommentatorbås fri for Alex Riley, men med Reene Young.  Heldigvis har hun nå lært at hun ikke behøver. Snakke. Hele. Tiden.  Jason Albert er den gossige bamsen som face-ekspertkommentator, og play-by-play var ved Richie Brennan, av en av de utbyttbare og anonyme dresskledde herrene som fungerer som sobert anker. Med andre ord en av de bedre trioene jeg har hørt  (og jeg har faltisk ikke det samme hat-hat forholdet til Riley, som visse andre)

Ukens Random NXT’er

Rebecca Quin, bedre kjent som Rebecca Knox var bare 19 når hun under en kamp i Tyskland fikk et leit treff i hodet, med en påfølgende mulig skade på den 8 cerebrale nerven.  Etter to år var det meningen hun skulle returnere til ringen,  men hun kastet inn håndkle i 12. time, og sa hun ga seg fra wrestling mens leken var god, og  bestemte seg i stedet for å fullføre en utdannelse etter at hun hadde droppet ut av studiene i tenårene.  (Samtidig som hun hadde begynt å utvikle et solid rusproblem som wrestling ironisk nok hjalp henne bli kvitt.)  Hun  tok en skuespillerutdannelse ved DIT i Dublin,  fikk flere teaterroller, og jobbet som stuntkvinne. I 2011 hadde hu en kort stint som manager i SHIMMER,  men de fleste regnet med at de hadde sett henne i ringen for siste gang.

Vel,  før det ble annonsert i fjor at WWE hadde tilbudt henne en utviklingskontrakt, og hun hadde takket ja, med ringnavnet:

Becky Lynch!

Becky Lynch!

Nok NXT for i dag, over til…

Lucha Underground

Som jeg nevnte i september har Tv kanalen El Rey bestilt en serie med Lucha-inspirert wrestling. Lucha Underground har nå debuttert og jeg har selvsagt sette første episode.

Første inntrykket er ganske bra.  Det er laget etter samme lest som TNAs indiske Ring Ka King promosjon.  Med andre ord er det filmet på forhånd, og hele serien er skrevet ferdig før man begynte å filme.  Det pleier å bety at historiene henger sammen.

I tillegg har de en god miks av talent fra moderpromosjonen Asistencia Asesoría y Administración (AAA) i Mexico, og diverse freelancere fra US of A.

Lucha Underground

Lucha Underground (ElRey)

Premisset for serien er at den mafiose Dario Cueto (han er spansk, og derfor upopulær) har lokket til seg noen av verdens beste wrestlere,  unnskyld LUCHADORER til en hemmelig undergrunnsliga som finner sted i ett nedslitt varehus der han har bygget opp sitt eget azteker-tempel! For her er det melodrama så det holder.  De har å kvittet seg med den tradisjonelle formen for backstage-klipp, til fordel for mer ekstravagante stikkscener som ikke hadde gjort skam på seg i en typisk TV-krimserie.

Generelt er produksjonen svært proff, grafikken er stemningsfull, det er som sagt ypperlige stikkscener som etablerer utøverne og de har ikke spart på konfekten.  Spørsmålet er om det som skjer i ringen lever opp til staffasjen.

Før jeg kommer inn på det vil jeg og nevne at det er ringerevene Matt Striker og Vampiro som kommenterer.  Det er en fryd å høre Striker igjen, når han faktisk bare kan øse av sin åpenbare kunnskap om wrestling… nei der var det igjen,  her heter det konsekvent ikke «wrestling» men LUCHA.  Uansett,  Striker=bra.  Vampiro ser ut som har har passert 70, selv om han bare er 47,  men om du ser forbi den skrukkete og gjennomtatoverte fremtoningen, så har han nok å melde, med sin lange erfaring fra Mexico.

Men kampene ja.

Blue Demon Jr. vs Chavo Guerrero

Chavo (ElRey)

Chavo (ElRey)

Blue Demon Jr er en legende i Mexico,  og tilhører en av de virkelig store familiene inne Lucha Libre.  Han skal ha vunnet 19 maske mot maske-kamper og i det hele tatt.  Problemet er at han også er nærmere 50, og åpenbart i godt hold.  Chavo Guerrero stammer og fra en bejublet familie, men som vampiro helt riktig påpeker: Guerreroene er mer beryktet enn elsket.  Chavo har alltid vært e fyr som bjeffer høyere enn han biter,  og når den middelaldrene demonen får en kraftig smell i kneet tidlig i kampen, så er han ikke kar om å holde det sammen.  Det er slurvete og urytmisk, og klippingen klarer ikke helt å kamuflere det med umotiverte bildestikk av publikum og kommentatorbordet.  Men vi får anta at det var litt nerver involvert og komme oss videre

Sexy Star vs. Son of Havoc

Lucha underground vil forsøke seg på minefeltet kjent som tverrkjønnede kamper.  Sexy Star er en meksikansk senorita med såpass bred aksent av LU kjører på med undertekster på hennes engelskspråklige introduksjonsvideo.  Son of Havoc er ikke i slekt med TNAs regjerende KnockOuts mester Jessica Havok.  Derimot er det indywrestleren Matt Cross som har ikledd seg skjegget til Erick Rowan og en maske som ser ut som en 7 årings forsøk på å lage halloween-kostyme selv for første gang.

Overraskende nok er det jenta som taper,  og selv om hun helt sikkert får hevn med renter, så er det en vågal booking.

...dog ikke like vågal som noen av promobildene av Sexy Star i arkivet til AAA (AAA)

…dog ikke like vågal som noen av bildene av Sexy Star i arkivet til AAA, men jeg lette til jeg fant et tekkelig et.  (AAA)

Prince Puma vs. Johnny Mundo

Prince Puma er wrestingyndlingen Ricochet i en jaguarmaske.  Pumaprinsen har en Jaguar som totemdyr…  okay? Han er etter sigende direkte nedstammet fra de legendariske Azteker-luchadorene (ikke spør),  og er oppdaget av den illevarslende manageren Konnan. Konnan ser forresten mer og mer ut som en potet som har ligget over mer enn én vinter i kjellerbua.

Johnny Mundo… eller John Hennigan/Johnny Nitro/John Morrison om du vil.  Jeg likte forresten veldig godt eksposisjonen til Dario om hvorfor han hadde signert ham som free agent.  Darios plan er å ydmyke og knuse den populære og etablerte helten, både fordi han kan, og for å sette seg i respekt overfor de øvrige ansatte, så de ikke prøver seg på noe opprør.  At han også omtale Johnny som «a man known under many names»  understreker at ja, dette er ment å være samme fyren som kalte seg John Morrison i WWE.  Ikke så dumt det, og en veldig elegant måte å utnytte det eksisterende ryktet til en utøver, uten at det blir for platt.

Mundo vinner etter en rysare av en kamp, der begge involverte fikk visst hva de kan.  Etter avgjørelsen  takker Mundo Puma for kampen, og sementerer tanken om at Prince Puma er en edel sjel som kontrolleres av en ond manager.   Så dukker eier Dario opp.  Han hadde lovet $100.000 til den som imponerte ham mest på åpningskvelden.  Men når Mudo gjør krav på pengene,  så dukker Big Ryck (Ezekiel Jackson fra ECW/WWE) og de to medhjelperne hans (agert av indywrestlerne Ricky Reyes og ‘Lil Cholo) opp og angriper de to facene.  Disse gutta, kjent som Crenshaw Crew, er Darios «forsikringspolise».

Det hadde selvsagt hjulpet om det ikke hadde sett ut som Ezekiel hadde klonet Hunico og Camacho og så vasket dem på for sterk temperatur, men whatever.  «Den onde sjefen» er en av wrestlings mest innarbeidede klisjeer, men det behøver ikke bety katastrofe. Det er en grunn til at det er et populært utgangspunkt, det er nemlig lekende lett å booke opp en face mot en slik utfordring. Halvparten av Hollywoods actionfilmer er jo en variasjon over det samme tema.

All buzz sier at wrestlingen bare tar seg opp utover i serien, så jeg kommer nok til å holde et øye med denne serien, som en liten motvekt til WWEs stil.  Jeg runder av med produsent Mark Burnett (som blant annet har laget den amerikanske utgaven av Robinsonekspefisjonen) sine betraktninger.

Så,  har du fått med deg Lucha Underground?  Hva synes du?  Legg gjerne igjen en kommentar!

P.S.

WWE har nettopp fornyet varemerket «Eve Torres»  sammen med en hel rad andre varemerker.  Tolk det som du vil…