H#1:AD 165 – En statusoppdatering


Jeg er så glad for at Joey Mercury og Jamie Noble har fått rollene som Autoritetens forkortede arm. (WWE)

Jeg er så glad for at Joey Mercury og Jamie Noble har fått rollene som Autoritetens forkortede arm! (WWE)

Jeg begynte i går å skrive på en artikkel om helgens Hell in a Cell,  og påfølgende RAW på mandag.

Det var egentlig en forbausende bra PPV, og jeg er ikke blant de som sutret over slutten av siste kamp heller.  Den var screwy, men jeg vil argumentere for at den egentlig var et best case scenario. Samtidig var det et show som både involverte noen avslutninger på feider,  la grunnlaget for nye feider, eller inneholdt milesteiner i feider som vil rulle videre.

Derfor bestemte jeg meg for å gjøre noe jeg ikke har gjort siden før Punk dro hjem for å se på hockey og leke med AJ: Lage en statusoppdatering av de ulike primære historiene som driver handlingen på WWEs primære show.

For enkelhets skyld begynner jeg med tittelbildene mens jeg tar øvrige historier litt pø om pø (de har stort sett en tangensiell tilknytting til en eller flere titler).  Så heng med!

Tungvektsverdensmestertittel

Brock Lesnar er den uomtvistelige kongen på haugen, som er så suveren at han ikke gidder stille på TV-show. Normalt sett er dette en fryktelig situasjon, men siden Brock er Brock så fungerer det faktisk veldig bra, og bidrar til å understreke mange løpende grunntoner.

  • Autoriteten valgte ham som den beste løsningen som mester, og det begynner å bite dem i rompa siden Lesnar/Heyman slett ikke kan tenke seg å følge ordre
  • Det underbygger Lesnar som «The Big Bad Final Boss» i WWE. En stilling fansen ikke vilskal fomaliseres som Cena, når den ble ledig når Taker ga seg
  • Det stiller Seth Rollins i rollen som MitB-vinneren som ikke har noe lett bytte å cashe inn på, så han må bruke alle sine manipulerende evner for å sette opp en mulighet for å få brukt kontrakten sin.  Ypperlig for den tvetungede «arkitekten»
  • De fører til at den kreative avdelingen må vie litt mer innsats til sekundærtitlene, og la de eksperimentere med andre mulige motivasjoner i historiene sine. (Det slår begge veier, men før eller siden må det til.)
  • Det får kravet om at Daniel Bryan måtte oppgi den samme tittelen når han ble skadet, til å fremstå som ekstra hyklersk, noe som selvsagt kan brukes når Bryan returnerer etter skaden.

Cena er førsteutfordrer, men har fått Autoriteten på nakken.

"Quite frankly, I shall overcome these insurmountable odds in my most important match ever" (WWE)

«Quite frankly, I shall overcome these Insurmountable odds™ in my Most important match® ever» (WWE)

Så nå må han først kjempe seg gjennom Survivor Series med et team mot Autoritetens håndplukkede motstandere.  Som ekstra krydder blir selvsagt Cenas rekrutterinbgsforsøk nøye overvåket av Kane & co og de som er villige til å stå i last og brask med Cena risikerer Autoritetens vrede. (Med andre ord  grunnleggende facebooking!) Hele denne historien medfører at WWE fortsatt ikke trenger Lesnar på TV.

Interkontinentaltittelen

Dolph Ziggler har begynt å vinne tilbake noe av glansen etter den kortvarige perioden som verdensmester med det nå pensjonerte store gullbeltet og påfølgende hjernerystelser.  Det hjalp mye at han fikk prestere mot Cesaro, siden Zigglers store styrke er å fly som en strikkball når han angripes, og ingen angriper med mer gusto enn Cesaro.

Blåmerker er obligatorisk (WWE)

Blåmerker er obligatorisk (WWE)

Så kan man selvsagt spekulere i om Cesaro er i hundehuset etter uttalelsene til britisk presse, eller om det hele er en måte for WWE å arbeide internettpublikum på før en fremtidig snuoperasjon.  Særlig siden det løser to problem på en gang:  Det utsetter et Cesaropush til det trengs, og du får en fantastisk utøver som kan hjelpe facer med kredibilitetsproblemer mens han taper.

Hvem som skal utfordre Ziggler for tittelbeltet er det for tidlig å si.  Han skal utvilsomt involveres i Cena/Autoritet-historien den nærmeste måneden, så det gir skribentene litt handlingsrom frem mot nyttår.

USAmestertittelen

Sheamus er antagelig ferdig med The Miz nå som Miz og Mizdow (gud forby at WWE bestemmer seg for å splitte de to, det er åpenbart at 1+1=5 når det gjelder de to!) har begynt som tag-team.  Den åpenbare nestemann i rekka for Sheamus er det russiske marerittet Rusev.  Sheamus er kanskje irsk, men han er jo amerikansk mester, så det skriver seg selv.  Det ville også kunne brukes som en anledning til å snu Sheamus heel i løpet av vinteren. Særlig nå som Mark Henry omside snudde over til sin langt bedre mørke side og massakrerte Big Show.  La de to mastodontene duellere en stund, gjerne iblandet litt tilfeldig blind vold for å fylle The Hall of Pain.

Divatittelen

Etter at Bellaene beviste på HiaC at de både kan og vil wrestle når de får lov. (WWE)

Nikki og Brie beviste på HiaC at de både kan og vil wrestle når de får lov. (WWE)

AJ beholdt beltet, som seg hør og bør,  og alt tyder på at WWE nå vil videreutvikle Paige og Alicia Fox konfliktfylte samarbeid.  Det er jo et seiglivet rykte at WWE ikke vil sette divatittelen på en av deltakerne i Total Divas (der Paige og Alicia skrives inn til jul).  Nå skal det sies at WWE ikke vil kommentere påstanden, så det kan være en typisk WWE-regel, med andre ord klar til å brytes når bookerne føler for det. Nikki Bella er på TD, samtidig som hun burde ha hendene fulle med å ydmyke Brie nå som hun skal være hennes personlige assistent i en måned.

Det er jo ikke noen mangel på divaer som Bellaene, Paige og Alicia kan herje med, men spørsmålet er hvem i alle dager AJ skal feide med.  Layla har jo takket nei til Total Divas, så hun er en mulighet, selv om det vil kreve litt oppbygging om hun skal fremstå som en realistisk trussel.  Emma er fortsatt ganske upopulær og/eller i limbo, så hun kunne egentlig hatt godt av en måned eller to i NXT mens hun rister av seg ring-rusten og dårlige minner.  Personlig tror jeg AJs neste seriøse utfordrer blir Charlotte fra NXT.  Hun er et beist i ringen, har rett stamtavle, og det skal ikke så mye til for å gjenskape en Rambo vs Ivan Drago pastisje med henne i rollen som Dolph Lundgren.

Når Paige kan håndtere henne slik, tenk hva 5 cm og 20kg muskler mer kan bidra med i beatdownen. (WWE)

Når Paige kan håndtere henne slik, tenk hva 5 cm høyde og 10kg muskler ekstra kan bidra med i kampen. (WWE)

Tag-teamtitlene

Forhåpentligvis er vi ferdig med Usoene i tittelkampen for en stund.  La de heller få feide litt med Team Awesome. (Miz & Mizdow).  Usoene har dessuten stukket av med Twin Magic, siden Bellaene ikke lenger hadde bruk for det.

Som to dråper vann (WWE)

Som to dråper vann (WWE)

Hvem passer så som mulige utfordrere for GoldStar?  Om de velger å holde Harper og Rowan sammen selv når de er «sluppet fri» av Wyatt så kan de selvsagt brukes.  En annen mulighet er selvsagt å la Ryback, i sin nye facerolle, få beholde Curtis Axel som kompanjong. Han har jo ingen personlighet som reagerer på skalaen, så det er et latterlig lett skifte.  Gjør gjerne det fornuftige og la han fortsette under Hennig-navnet.   (Om det er varemerkeretten som WWE vil sikre seg, så kall ham «Axel Hennig»  da vel, siden han faktisk er døpt Joseph Curtis Hennig. ) Eller bare få Ascension, Lucha Dragons, Vaudevillians &co fra NXT opp på RAW som gjesteartister.  Det trenger ikke mer motivasjon enn at en litt overmodig Goldust gir en åpen utfordring til ethvert team som «aldri har fått en tittelkamp» før.

Crazy & crazier

Dean Ambrose og Seth Rollins kamp på HiaC var en god gammeldags plundermatch. Du vet det blir skøy når alle involverte både har tatt et 4meters fall ned gjennom kommentatorbordene og blitt forsøkt fraktet ut på båre før kampen offisielt starter etter ett kvarters slagsmål.

That'll leave a mark (WWE via Cagesideseats)

That’ll leave a mark (WWE via Cagesideseats)

Det er selvsagt noen som klger over at det ikke ble en fullkommen ende på feiden.  Men det er egentlig en styrke.  Da kan den nemlig hentes frem igjen når det trengs.  Seth Rollins kan ta full ære for å ha «beseiret» Dean på beste heel-maner,  og kan konsentrere seg om WWEs primære psycho sm nå lukter blod. Randy Orton på sitt mest uberegnelige i en feide mot en ekstremt dyktig og mobil ung utøver bør bli bra.

På den andre siden.  Dean Ambrose ser Bray Wyatt som en kjedelig distraksjon, men skjønner at han må kvitte seg med ham før han kan gjøre noe håp om å fortsette jakten på skinnet til Rollins.  Wyatt har verdens enkleste motivasjon.  Han ser Ambrose som et interessant kasus han kan kjenne seg igjen i, og nettopp derfor er det morsomt å forsøke å dekonstruere ham. Wyatt har vært litt ufokusert etter at han ble sporet av i feiden mot Cena.  Men nå er sjansen til å restaurere ham.  Ton ned den hyklerske kultlederen, og kjøre heller på med det overnaturlige for full kraft.  Undertaker en pensjonert og Kane går i dress, så det er åpent mål.  Alle wrestlingpromosjoner trenger litt illevarslende paranormalitet.  Selv i PG-alderen så er det mulig å illudere en ondskap som ikke tusler over i parodiske tegneserienivå.

La kayfabe reflektere den populære fanteorien at Wyatt er en eller annen demonisk kraft som rent tilfeldigvis brukte legeme til Husky Harris for å returnere til jorden. Wyatt har det som skal til for å gi samme dårlige magefølelse som når en 10åring tar med seg en avbitertang og en kattunge ut for å «leke litt».

Retur & restaurering

"Æ trur æ kaijn flyyyg!" (WWE)

«Æ trur æ kaijn flyyyg!» (WWE)

Ryback returnerte som face. (Noe som gir meg anledning til å gjenopplive min gamle headcanon om at han konverserer som en lettere hjerneskadd inntrønder, huzzah!) Som jeg nevnte tidligere er en facereturogså noe Joe Hennig burde få gjøre. Ryback har karisma nok for de begge. Daniel Bryan skal ha en ny operasjon (eller er det et forsøk på å lede oss på villspor siden ryktene gikk om hans snarlige retur).  Roman Reigns burde være klar til neste PPV (Team Cena venter?)  Det er en god del utøvere som potensielt venter på en rebranding: Adam Rose har ikke vært en suksess, og Kaninen hans er en dødfødt løsning.  Få tilbake Leo Kruger og slipp ham løs på midcardere.  Johnny Curtis som «The friendly neighbourhood creep» ville vært en enorm forbedring nå som Fandango-gimmicken har utrettet det den kan.  Og Christian er teknisk sett klar, med WWE har ingen reelle planer for ham, siden de ser ham som for skadeutsatt til å satses på. Bruk ham som en en jobber-to-the-stars for å bygge opp noen av de nye heelene er mitt svar.  I verste fall la ham returnere for så å bli permanent tatt ut av aksjon av Bray Wyatt med en gang.

Ukas Random Diva

I anledningen Allhelgensaften har WWE publisert en 44 bildersfotoserie med navnet «House of Haunted Divas», så da passet det seg vel å plukke et bilde derfra.

Paige var den eneste divaen som ikke trengte å bytte sminke... (NXT)

Paige var den eneste som ikke trengte å bytte sminke. (NXT)

Til neste gang, pass deg for rakkerunger, smådjevler og annet utøy!