H#1:AD 164 – NXT – The FUTURE is N… was delayed


Så, hvorfor har jeg ikke for lengst postet den lovede NXT-artikkelen i helga?  Vel.  den var klar søndag, men siden jeg var opptatt med å vinne den kalde krigen, så glemte jeg rett og slett å legge den ut.  Men bedre sent enn aldri, så her kommer NXT 23. oktober…

The Yah Wyatt Family

Det er ingen hemmelighet at nå som Bray Wyatt har sluppet Erick Rowan og Luke Harper ut i naturen der han fant dem, trenger han nye fotsoldater. Ascension har stort sett gjort det som gjøres skal i NXT. Det trengs bare en solid avslutning på feiden med Hideo Itami, men det kommer før vi aner (om vi ikke har lest spoilere). To kryptoegyptiske vampyr-gothere burde passe som hånd i hanske for demonen som bor i legemet til Husky Harris.

En pussig ting er at mens de i nesten et år squashet nobodies som regjerende mestre, har kvaliteten på motstandere økt fenomenalt etter at de tapte tittelen.  Og fremdeles vinner de tilnærmet like lett! Er det egentlig kryptonitt i tittelebeltene til WWE,  det vil forklare hvorfor alle som vinner en midcard-tittel straks viser seg ute av stand til å vinne selv det enkleste oppgjør så lenge kampen ikke er om tittelen.

Flapjack (NXT)

Flapjack (NXT)

Her var det Ty Dillinger og Jason Jordan som faller offer for Ascension i 100% modus. Jeg har egentlig sansen for Dillinger/Jordan som to atletiske vaniljewrestlere med matchene antrekk. Det at depå ingen måte er bemerkelsesverdige, samtidig som de er store, muskuløse og ve hva de gjør i ringen, gjør de til de perfekte jobberne.  Ryktene sier Dillinger skal pushes som singelwrestler.  Huff, det har jeg liten tro på.  Gi e heller et lite bemerkelsesverdig teamnavn,  send de til Smackdown og Superstars for å tape for Usos, GoldStar og hvem som ellers trenger en tag-seier. (Og la de heller knuse Los Matadores for ikke å virke helt ubrukelige.)

Så stormer Hideo Itami ringen, og får som forventet en ørtæv eller to.

Noen glemte å låse døren

CJ Parker mot Tyler Breeze er en snodig match-up. CJ var tyggeleken til Baron Corbin en stund,  og her er han en relativt svak utfordring for Tyler Breeze.  (Jeg håper forresten det avsløres at Baron Corbin heter Trewellyan eller noe sånn til fornavn, og at «Baron»  faktisk er en tittel!)

Uansett,  midtveis i kampen kommer Mojo Rawley i den dumme hjemmelagede t-skjorta si vandrende til ringen.  Han skal virke forurettet og  ha en vond skulder,  det er minst en instruksjon for mye,  så han blir mest av alt seende ut som gutten som ingen ville leke med i skolegården fordi han fortsatt spiser buser i 5. klasse.

"Mamma sier jeg er spesiell" (NXT

«Mamma sier jeg er spesiell» (NXT)

Breeze lar seg ikke imponere og tar ut CJ med et money shot. Men mens Breeze hele kampen har agert face,  må han på heel-vis gjøre narr av skaden til Mojo når han feiere seieren fra inngangsrampen.  Hva søren var det egentlig man ville oppnå, utover å minne folk på at Tyler ikke er en hyggelig kar,  og drite ut Mojo?  Begge deler i og for seg aktverdig motivasjon, men likevel.

«Putting the Villian back in Vaude»

Så Vaudevillians har fått en ny og mer illevarslende kjenningsmelodi,  utrolig stilig matchende ring gear, og er fortsatt forbausende effektive i ringen.

 *Tvinne snurrebart*  Excellent! (NXT)

*Tvinne snurrebart*  Excellent! (NXT)

Team Thick er motstandere,  og de to muskelbuntene er som en beefyere utgave av Dillinger/Jordan.  Jeg har troa på at et litt mer velklingende navn, og litt mer rendyrket fokus som brutale grovarbeidere i ringen,  kan Wesley Blake og Buddy Murphy faktisk bli et svært solid tag-team.

Bayley blir Lynchet

Viktig å tøye ut, før,etter og ikke minst under kamp! (NXT)

Viktig å tøye ut, før,etter og ikke minst under kamp! (NXT)

Sasha Banks og Bayley er neppe i stand til å levere en dårlig kamp. Men som hun har for vane holdt det ikke helt i mål.  Sasha fortsetter julingen etter at hun vant,  Becky Lynch kom stormende og jaget henne vekk. Becky ga så Bayley en trøsteklem og, så snart hun snudde ryggen til, en solid trøkk 16 i bakhodet.  Becky tittet jo i det magiske speilet i NXTs damegarderobe sist uke,  så ingen overraskelse der altså.

Resultatet av det hele er at Bayley må finne en partner til den tag-team matchen mot Sasha og Becky som all wrestling logikk tilsier er på trappene.  Bayley velger seg Charlotte.  Det har hun brent seg på før, men det er to gode grunner til valget.  For det første vet Bayley av Charlotte skjønner at Sasha har rekruttert Becky til BFF v3.0 for å ha et ess i ermet i sin jakt på tittelen Charlotte holder. For det andre vet Bayley av Charlotte tilsynelatende er fullt kapabel til å MDK enhver annen kvinnelig wrestler med WWE på lønnslippen. Samtidig får vi vite at Enzo Amore har sikret Carmella en ny kamp neste uke, mot Emma.

Det understreker egentlig litt av problemet i NXT,  det er fryktelig tynt på innbytterbenken til spinnesiden. Sasha Bank og Becky Lynch er rendyrkede heeler nå (antagelig), Charlotte er teknisk sett fortsatt heel,  selv om hun beveger seg mot tweener-landskap. Carmella er «Enzo-heel».  Da står bare Bayley igjen med Alexa Bliss, og hun er bitteliten, og fortsatt grønn som gress i ringen.

Neville > Zayn

Strak vrist, så går ballene lenger! (NXT)

Strak vrist, så går ballene lenger! (NXT)

Adrian Neville har grodd godt inn i rollen som en litt for selvsikker mester, som likefullt trekker solide seire opp av hatten uansett motstand.   Sami Zayn taper mot Titus O’Neil etter heroisk innsats.  Adrian Neville tåler -litt- mer juling, og har en -litt- mer spektakulær finisher, og vinner.  (Om du ennå ikke har skjønt hvorfor finisheren hans heter Red Arrow:  Han er engelsk, og han flyr… get it?)

Jeg tror nok Neville vil beholde beltet litt til om de ikke trenger ham på RAW. Sami Zayn er i den uheldige posisjonen at hans popularitet er mer eller mindre skuddsikker uansett hvor mye han taper (så lenge det er mot rett motstander), og han trenger ikke beltet rent fortellermessig.  Fra WWEs synspunkt er det fort The Chase Is Better Than The Catch, noe som selvsagt er litt kjedelig for vår muslimske rødskjeggete venn.

Ukas Random kvinnelige NXT-wrestler

"Hvem var det du kalte, liten og grønn?` Bare fordi jeg har tryllestøv betyr det IKKE at jeg Tingeling!"

«Hvem var det du kalte, liten og grønn?` Bare fordi jeg har tryllestøv betyr det IKKE at jeg Tingeling!»

I morgen kommer Hell in a Cell-artikkelen jeg egentlig hadde plnalagt til i dag (muligens sammen med RA, vi får se.