H#1:AD 163 – Når selv ikke Mick F. og en maltraktert mannekengdukke hjelper


RAW 19.10.14

RAW 20.10.14 (WWE)

Jeg er egentlig veldig takknemlig for at NXT-prøverosjektet har falt i smak, så jeg faktisk kan skrive om bra wrestling ukentlig.  For det er jaggu ikke mye som er verd å feste seg ved på hovedshowene nå i vinterpausen.

Men innimellom alle repetisjonen, ulogisk booking og pinlige promoer er det noen skjulte skatter.  Som om noen i kreativ avdeling har klart å snike det under radaren til Vinny Mac, eller de hadde pur råflaks når de skrev om showet en time før sending.

Så her er de 6 små oppturene fra RAW mandag 20.10.14.

Have a nice day!

Jeg kan aldri ikke glede meg over at legenden Mick Foley tar turen innom WWE.  Når han vagger til ringen som en dorsk panda i julenissemønstret genser og en utvaska joggebukse er han kanskje ikke noe imponerende syn.  Men når du vet at han har munnen full av stifttenner,  har brukket flere bein og tatt flere stålstoler til kraniet enn samtlige main-eventer i WWE i dag til sammen og at det rufsete håret kamuflere at antall ører ikke lenger kan deles på to, så skjønner du at han leker ikke butikk.  Foley har gjort ting i ringen ingen lenger vil, tørr eller får lov til å gjøre.

O.M.G.

O.M.G.

Han klarte helt uironisk å ha ikke bare to, men tre gimmicker i gang samtidig. (og delta med alle tre i en og samme Royal Rumble) Han kunne skremme vannet at en HHH på sitt mest overlegende, begravende og monsterøse bare ved å skifte fra en gimmick til en annen midtveis i en promo.

Men selv «Mrs. Foleys baby boy»  slet med å redde i land dette segmentet, siden Hell in a Cell i PG-alderen er noe litt annet enn det var før.  På den andre siden,  Dean Ambrose  i full tortureporn-modus hadde alt presentert en rekke elektriske verktøy han sikler etter å teste på sin erkefiende,  så inntil det er motbevist kan vi så klart håpe at han går helt CZW på Mr. Money-in-the-Bank.

Cena vs. Orton på HiAC er om førsteutfordrerplassen er helt logisk

John Cena hadde Brock Lesnar nede for telling når kampen ble stoppet på grunn av Seth Rollins innblanding på Night of Champions.  Han vant faktisk den kampen på diskvalifikasjon.  Det er en legitim årsak til at han fortjener muligheten til å vinne plassen som førsteutfordrer.  Randy Orton på sin side mistet tittelen i en Triple threat kamp på Wrestlemania, men fikk aldri mulighet til å kreve den obligatoriske og kontraktsfestet returkampen mot vinneren. Dermed har han også en god sak med tank på å få en ny tittelkamp. Med andre ord,  selv om det var en rotete vei frem til kampen, er det helt rettferdig at vinneren av HiaC-kampen mellom de to står først i køen til å møte Brock om WWEs tungvektsverdensmesterskap.

Rollins er hjernen bak stipulasjonen i punkt 1.

Arkitekten! (WWE)

Så smart at det gjør vondt! (WWE)

Det ble avslørt at det var Seth Rollins som foreslo at  Cena vs. Orton også skulle kåre 1. utfordrer til hovedtittelen.  Fra Seths ståsted er det en smart plan.  For det første,  hans MitB-koffert er verdiløs så lenge Brock glimrer med sitt fravær.  Hans eneste mulighet da er å kreve en planlagt kamp, noe han garantert vil angre.  Hvis han derimot kan sørge for at Brock må møte enten Cena eller Orton på neste PPV, så er alt klart for en mulig cash in .  Uavhengig av resultatet av den kampen kommer han til dekket bord.  Det er ikke vesentlig hvem av Cena eller Orton som enten vinner tittelen, eller myker opp Lesnar, den forsvarende eller nykronede mestere kommer til å være så kjørt at Rollins får en lett kamp.  Det eneste håret i suppa er gladvoldentusiasten som lurer i kulissene, så han må sørge for å få avsluttet Ambrose nå, så ikke han forpurrer hele renkespillet.

Dommeren er *litt* smartere enn AJ

AJ møter Alicia Fox  og får et overtak,  Alicia ruller ut av ringen, men får seg en ørtev fra sin bestis Paige, som ruller henne inn i ringen igjen. Aj lar seg distrahere av Paige påfunn og Alicia kan rulle henne opp for en lettkjøpt seier.

Hurra for oss! (WWE)

Hurra for oss! (WWE)

Noen bloggere har klaget over at ikke dommeren disket AJ når Paige angrep Alicia, siden det er den vanlige prosedyren når noen utenfor kampen legger hånd på en av de involverte.

Men i min head canon har WWEs dommere stående beskjed om ikke å kaste seg på en diskvalifikasjon når det er snakk om håndgemeng mellom en wrestler og dennes manager/tag-team partner/body guard/moralske støtte . Hvis ikke hadde det vært alt for lett for en skruppelløs wrestler å sikre seg tvilsomme seire ved å instruere sin kumpan om å angripe seg om det ligger an til et tap.

Forresten har WWE sagt at neste sesong av Total Divas vil Alicia og Paige være en del av shoet.  AJ er som kjent oppsatt med en ektemann som ikke helt er på talefot med WWE, så hun blir ikke en Total Diva ennå.

Rusev vs. U.S. Army

Noen ganger klarer WWE å utnytte at RAW sendes live.  Segmentet der en forbannet «soldat»  stormet ringen, ble stoppet av en av vaktene, og så fikk Rusevs str 46 i fleisen så tennen fløy var en slik innertier.  Det er nok av marks  som fortsatt lever etter devisen «It’s still real to me, dammit!»  når det gjelder wrestling.  Og som kjent,  wrestlere tar ikke fem øre for å vise nærgående og upassende fans at selv om wrestling kanskje er en oppvisningsidrett, så er musklene og kampsporttreningen fullt funksjonelle om det trengs.

Incoming! (WWE)

Incoming! (WWE)

Det som avslørte at det var et «work»  var at kamera holdt seg på inntrengeren der han lå i lalaland med blod om truten.  Hadde det vært en ekte inntrenger hadde man selvsagt gått til reklame eller satt på en forhåndsinnspilt promo, siden man ikke ønsker en smitteeffekt.  (Samme greia som at du nesten aldri ser streakere på banen når det sendes fotball.)

WWE sikret seg også ved å passe på at «soldaten» ikke hadde korrekt antrekk, men mer «spillefilm-korrekt» antrekk.  Men joda,  flere sånne stunt!

The Miz

I den uendelige strømmen av Usos+1 mot GoldStar+1  så ble den en liten variasjon, når The Miz overlot sin plass til sin stunt-dobbel: Damien Mizdow.  WWE har begynt å spinne videre på hans uventede popularitet, som neppe ble mindre når han helt ut av det blå tok seieren i havn og pinnet US mesteren.  Det er fare på ferde når WWE prøver å ta slike dynamiske uttrykk et steg videre, men det forhindrer ikke at Miz hadde en helt uslåelig reaksjon når Mizdow vant:

I won, I won!

«I won, I won!»

Ukas random diva

Før Lana ble Lana var hun CJ Perry.  Og du skal ikke lete lenge før du finner bevis på at hun er ganske så veldreid under power-suiten…

Mo money, mo problems

Mo money, mo problems

Og med det sier jeg takk for denne gang.  Ukas NXT-artikkel kommer søndag eller mandag,  og ikke glem at det er Helvete i ei Celle i helgen da!