Nerdgasm: «Age of Ultron» teaser-trailer redux (Spoilers ahoy)


Et av de minst spoilende bildene fra hele traileren!

Et av de minst spoilende bildene fra hele traileren!

I går ble en trailer for Marvels kommende ensemblefilm «Avengers: Age of Ultron»  sluppet. (Damn you, Strucker!) Det første til at Marvel slapp den offisielt i dag i HD.

Traileren er omfattende og strekker konseptet «teaser» til det ytterste.  Jeg har sett gjennom traileren noen ganger nå, og laget et sammendrag med mine kommentarer. Naturligvis er det plenty av spoilere, så følg bare linken om du ikke bekymrer deg for slik!  (Herved er du advart!)  

Traileren åpner med en voice over fra  filmes primære  bad-guy Ultron . «I’m going to show you something beautiful: Everyone screaming for mercy. You want to protect the world, but you don’t want it to change.»

Vi får et bilde inne fra Avengers Quinjet,  med Cap, Black Widow, Bruce Banner (som ser relativt shaky ut) og Thor.

Tony Stark glimrer med sitt fravær, noe som underbygger min teori om at dette ikke er rett etter scenene i Johannesburg.

Tony Stark glimrer med sitt fravær, noe som underbygger min teori om at dette ikke er rett etter scenene i Johannesburg.

Neste stikk er Proto-Ultron som introduserer seg for Avengers i Avengers Towers.  Vi ser reaksjonen til de tilstedeværende:

Fra venstre mot høyre:  Bruce Banner, Natasha Romanova, Thor med en uidentifisert kvinne (en recastet Jane Foster?),  Stever Rogers, Maria Hill, James Rhodes (War Machine), Tony Stark og Clint Barton.

Fra venstre mot høyre:  Bruce Banner, Natasha Romanova, Thor med en uidentifisert kvinne (en recastet Jane Foster?),  Stever Rogers, Maria Hill, James Rhodes (War Machine), Tony Stark og Clint Barton.

De virker ikke særlig fornøyd.

Neste del av traileren er viet festningen Bard i Italia,  som sannsynligvis spiller en Hydra-base.  Denne sekvensen er ispedd bilder av en halvnaken Banner som løper gjennom en skog, emn de kan fint komme fra en annen del av filmen i typisk trailer-tenkning. Vi får et gjensyn med «miraklene» fra sluttscenen i Captain America: The Winter Solider: Quicksilver og Scarlett Witch.

Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) og Scarlet Witch (Elizabeth Olsen)

Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) og Scarlet Witch (Elizabeth Olsen)

Er det en mulighet for at Ultron «redder» dem fra Hydra?  Marvel prøver tilsynelatende å beholde deres forhistorie som opprinnelige motstandere av Avengers.

Blir Marvel Quicksilver like minneverdig som Fox' Peter Maximoff fra X-Men: DofP? Lov å håpe!

Blir Marvel Quicksilver like minneverdig som Fox’ Peter Maximoff fra X-Men: DoFP? Lov å håpe!

Klippene viser dusinvis av Ultronkloner,  han kan antagelig flytte bevisstheten sin sømløst mellom dem, og de fungerer som et hive-mind,  med andre ord en solid utfordring.  Slik jeg tolker det er Ultron et resultat av Starks forskning på AI, (han har jo alt skapt Jarvis), ikke Hank Pyms forsøk.  Åpenbar antagonisme mellom Thor og Stark senere i traileren tyder og på det, samt likheten mellom Ultrons form og en Iron Man drakt.  Det vil også bygge videre på finalen i Iron Man 3, der Stark har semi-autonome drakter til disposisjon. (Og ja, Nick Fury er med, til ingens overraskelse!)

Eyecandytid.  I stingeren til Hulk, ser vi Tony Stark bli vurdert som et mottrekk mot Hulk, en løs tråd som ble glemt litt bort når Edward Norton trakk seg fra rollen som Banner.  Men nå er det Hulkbuster tid!

O.M.G.

O.M.G.

Tilsynelatende virker det som om dette foregår i Johannesburg, som etter ryktene er lokalitet for første del av filmen.   Uansett er en Banner/Hulk i ulage en god klamp om foten for våre helter,  og det kan jo muligens lede frem mot ett World War Hulk-scenario.

Flere stikk med uklar betydning:  Cap på Widows motorsykkel. En uttørket innsjø. Denne karen:

Andy Serkin.  Rollenavn ukjent,  et rykte er at han spiller Klaw.

Andy Serkin. Rollenavn ukjent, et rykte er at han spiller Klaw.

Kjappe krøssklipp, der vi blant annet ser en flashback scene med Steve Rogers i andre verdenskrig (og Peggy Carter).  Widow og Hulk i en scene,  som kanskje kan speile på at det er hun som klarer å roe ham ned etter at Stark har feilet i å banke vett inn i skallen på ham, som igjen leder frem til scenen i Quinjeten? Og så denne scenen, som jeg ikke har noen god forklaring på:

Hvem er mannen ved pianoet? Hvem er danserne?

Hvem er mannen ved pianoet? Hvem er danserne?

Det runder av med det jeg mistenker er en drømmesekvens der  kamera paner fra en fallen Thor til det sprukne skjoldet til Captain America, før traileren avslutter med Ultron selv.

Jeg må si designet av ham har vokst på meg.  Han ligger nærmer den Ultron jeg kjenner fra tegneserien, og at han illevarslende synger en melodi fra Disney’s Pinocchio er rett og slett innetier.

"..there are no strings on me!"

«..there are no strings on me!»

I følge IMDB  har Paul Bettany rollen som Jarvis/Vision, men det kan være typisk Marvel-kamuflasje, eller en ren gjetting.  Som alle gode trailere så er denne nok full av distraksjoner, blindspor og fresk krøssklipping.

Uansett,  traileren har ikke akkurat gjort det mindre vanskelig å vente til 1. mai neste år!