H#1:AD 161 – Poledancing & Verdens tristeste 15 årsdag


RAW 13. oktober (WWE)

RAW 13. oktober (WWE)

Greit,  la oss først få fredagens Smackdown overstått. Det var 15 år jubileum,  og det oppsummerte på utmerket vis hvorfor jeg har gitt opp det showet inntil videre, og nøyer meg med å lese rapportene og søke opp de få severdige kampene på youtube.

Ok,  det var 3 ting jeg likte med Smackdown:

 1. Gjensyn med Teddy Long & John Laurinaitis. Teddys dresser vokser fortsatt så han ser nå ut som han er truffet av en krympestråle som ikke fungerer på tekstiler
 2. 15-manns tagteammatch med 7,5 mann pr lag.  (Hornswoggel & El Torito)
 3. Kane mot Adam Rose gikk akkurat som det burde gå.  Kane stiller kanskje i dress og uten maske, men et sted under ytret lurer fortsatt det gode gamle monsteret som spiser folk som Adam Rose til frokost.  Ekstra bonus, han forlot ringen på den gode gamle måten med en baklengs rulle over topprepet.

  "Sorry Bunny, Party's over!" (WWE)

  «Sorry Bunny, Party’s over!» (WWE)

Men over til RAW, som faktisk går LIVE og dermed er mer uforutsigbart. Jeg gidder IKKE ta en kronologisk gjennomgang, men har heller plukket et skjønnsomt utvalg av kommentarvennlige segment…

Autoriteten er vedder kun om småpeng

Når Steph og HHH veddet på om Cena og Ambrose vil klare å fungere som et tagteam  uten å fly i tottene på hverandre var innstasen «standard».  Som vi så fikk lære var $1.  Eller 6,57 NOK om du vil.

Siden HHH tapte så tok han hevn  ved å fremskynde kontrakt-på-en-påle-kampen mellom Cena og Ambrose. Kanskje litt overraskende, men kayfabeforklaringen er vel at dette gir Seth Rollins bedre mulighet til å forberede seg på hvem han skal møte.

At Cena og Ambrose fikk overtaket på Usos og GoldStar kan jeg akseptere.  De lagene er riktignok dedikerte tag-team, men det betyr ikke at de automatisk bør ha en fordel i en triple-threat setting.

+ Ambrose (WWE)

…og lagene deres inneholder ikke tilstrekkelige mengder Ambrose for den del (WWE)

Sist men ikke minst,  de som rynket på nesa over at den antiautoritære bråkmakeren stiller med sin egen merkevare-tskjorte? Jeg kan gi minst 3 plausible forklaringer.

 1. Det er et etablert faktum at Ambrose henger i nærheten av kiosk & souvernir-sjappa på arenaene. Selvsagt vil han rappe en t-skjorte med sitt navn på!
 2. Noen ga ham en t-skjorte backstage, og siden han ikke er typen som vasker klær de før de står av seg selv, tok han den på og kastet den gamle.
 3. Det drar seg mot vinteren,og en t-skjorte med avrevne ermer er bedre enn en tank-top så når han innså han kan få gratis t-skjorter av WWE så var han lett å be.

Orton er på krigsstien igjen

Først av alt: Dolph Ziggler så fabelaktig ut selv om han tapte. Det er det pussige med Randy,  han klarer alltid å ta styrkene til de han møter og sette de i en kontekst som får de til å se bedre ut i ringen enn de selv klarer.

Og så innholdt kampen dette:

Brutalt!

R.K.O.

Det er litt mer spesielt at han var så oppsatt på å få en kamp mot taperen han som ikke vant kontrakt-på-en-påle-kampen.  Hva er egentlig motivasjonen der( altså kayfabe,  i virkeligheten er motivasjonen lett å se: Får Orton og Cena på kampkortet for HiaC uten å gjøre for mange fans forbanna…)?

Men greit nok,  Orton kommer garantert til å levere en over gjennomsnittet kamp uansett. At det fortsatt ulmer under overflaten, så det naturlige sluttstadiet er at han massakrer Rollins for å markere hvem som er sjef er åpenbart. Og som sagt, han burde få ut det beste av Rollins, enten han vinner eller taper.

A perfect storm of epic proprotions

AJ mislyktes med Emma som tagteam partnere, så hun gikk videre til den Total Divaene hun hater minst: Layla.  Hun på sin side skjønte hvor landet ligger og prøvde seg på et preemptive strike. Dårlig idé .  Ikke bare førte det til at AJ havnet i undertall mot motstanderene sine, og som vi vet buffer det alle statsene hennes så hun blir uslåelig,  men i tillegget medførte det en real rundjuling av nærstående engelsk-diva-som-ikke-er-Paige.

Jeg likte også at AJ hadde funnet frem sin Shining Wizard igjen, og tok hjem seieren med den.

Exhibit A (WWE)

Exhibit A (WWE)

For Black Widow er vel og bra, og en grei submission-finish,  men samtidig baserer den seg på at AJ kontrollerer mostanderen med sin egen kroppsvekt.  Når hun veier 40 kilo så krever det litt innsats på selgerfronten av motstanderen, noe ikke alle får til. Prinsippet bak Black Widow er at hun tvinger skulderen ut av ledd om de ikke gir opp.  En Shining Wizard derimot er et kne plassert i tinningen med full løpefart.  Da er det ikke så vesentlig om hun veier 40 eller 80 kilo,  det setter de fleste ut av spill uansett.

Rollin’ with the people

Seth Rollins og Jack Swagger?  Bedre enn forventet!

Swagger traff Rollins så hard at frisyren til Seth eksploderte (WWE)

Swagger traff Rollins så hard at frisyren til Seth eksploderte (WWE)

Men der Rollins kunne Curb stompe en sanseløs Ziggler for å vise seg frem, måtte Swagger fremstå som en dust for å gi Orton muligheten til å RKOe ham til drømmeland så han ble skuls med Rollins…

Real American spirit…

…om det innebærer å jukse, gå to mot en og generelt være en dårlig taper.  Hadde WWE tenkt å bygge sympati for Rusev med vilje kunne de ikke gjort en bedre jobb.  La Rusev knyte knute på ryggraden til Big Show snarere før enn heller, og la Henry jobbe seg gjennom midcarded som en olm bowlingball så snakker vi, men dette ble bare for dumt.

The Kansas City Shuffle

Sheamus *tror* han har funnet mottrekket mot The Miz’ stunt double,  og oppdager litt for sent at når han eliminerer plan A og B, så har Miz plan C å falle tilbake på for å vinne en legal seier.

"Well fuck my life, foiled again!" (WWE)

«Well fuck me, foiled again!» (WWE)

Sheamus bookes som mer muskler enn hjerne, noe som kler ham.  Det eneste bekymringsfulle er at WWE tydligvis har oppdaget at «Mizdow» er poppis, så da er det vel bare et tidspunkt før de kløner det til…

Ukens Random Total Divas

En «klesdesigner» som ser ut som hun har kledd på seg inne i en Fretex-dumpster,  en multi-tagmatch som er like velregissert som et Uwe Boll-epos,  og det som kanskje var avslutningen på Bella-feiden(?!?).

Det sier vel egentlig alt om hvor langt Bellaene har kommet, når de fortjener BEDRE enn en TD-match! (WWE)

Det sier vel egentlig alt om hvor langt Bellaene har kommet, når de fortjener BEDRE enn en TD-match! (WWE)

Det siste tror jeg bare var Cole som oversolgte slutten. (Med mindre en av dem har blitt gravid  og derfor må skrives ut ASAP eller noe sånn.). Det eneste morsomme her er at SAMTLIGE involverte er kledd i rosa,  og at Rosa (haha) Mendez nå er bedømt som så dårlig i ringen at hun ikke engang får wrestle TD-kamper!

Wyatt-vision

Ny uke, ny Bray Wyatt-videopromo. Det virker som han bereder grunnen for å bringe flere familiemedlemmer frem i lyset. Et hett tips er The Ascension, men da blir jeg trist. Ikke har de nok skjegg, og den krypto-egyptiske gother-stilen deres er de sterkeste kortet de har!  Men det virker i alle fall som vi har en «Søster Abigail» i vente.  Kan det tenkes at de husker at «Bray Wyatt»  startet sin karriere som stammende fra «Lafayette, Lousianna»,  med andre ord midt i Voodoo-land.  Hva passer vel bedre enn en fryktingytende voodoo-dronning med en creepy latter? Montro hva Awesome Kong/Kharma driver med om dagen..?  Eller så har jo WWE en trener nede i NXT som neppe bruker lang tid på å riste av seg ringrusten om det trengs.

Cenas gonna cena

JEEEEERN CEEEEEEEEEEEEENUUUH (lykke til videre i karrieren Justin) har mange særtrekk som gjør det lett for barn i 8-9 årsalderen å identifisere seg med ham.  Ett av dem er at Cenas verden dreier seg utelukkende om Cena.  Så de siste ukene når han har krysset klinge med Dean Ambrose har han tatt det for gitt at Ambrose ser på det som en stor event,  noe viktig, noe essensielt!  Han er CENA® og i det hele tatt.  Når han setter i gang med sin underlige miks av morske fjes plutselig heving av stemmen, g en øking i frekvensen av referanser til «Jack»  så  er han vant til at motparten enten svarer med samme mynt eller også blir bekymret.

Det fungerer dog ikke noe videre på Dean Ambrose.  Mulig Cena har glemt at Ambrose i over et år holdt hele WWE i et jerngrep sammen med sine to kumpaner, noe det satte kronen på verket på ved å slå Evolution ikke bare en gang, men to… Så for å parafraserer Xena, Warrior Princess:

"I've killed greater Gods that you, John Cena" (WWE)

«I’ve killed greater Gods that you, John Cena» (WWE)

Så når de møtes i kamp så er det definitivt til Ambrose fordel at Kane/Rollins/Orton blander seg inn.  Cena mister som vanlig fokus, og blir besatt av tanken på å AAe flest mulige, men Ambrose primært er interessert i å vinne kampen, så han venter til Cena er for opptatt og henter enkelt og greit ned kontrakten.

Fokus John, fokus! (WWE)

Fokus John, fokus! (WWE)

Forresten,  det var ikke noe ulogisk med at Ambrose lokket Cena opp på scenen langt unna stolpen med kontrakt, på tross av hva geniene på kommenatorplass sa. Ambrose vet at Cena løper som en nykastrert bulldog med hofteleddsdysplasi, så om Dean skaffer seg et forsprang på 2-3 meter  på en 20 meters sprint vinner han 11 av 10 ganger. Nå trengte han jo ikke det takket være Cenas manglende prioriteringsevne, men likevel!

Ukens Random Diva

Siden ingen  vil være venner med AJ nå har jeg funnet frem et bilde fra lykkeligere tider:

Chickbusters! (WWE)

Chickbusters! (WWE)

…og et som tyder på at AJ slett ikke er så veldig bekymret for hva de andre divaene kan mønstre av trusler.

"No matter how many red carpets you guys want to walk, in your four-thousand dollar ridiculous heels, you will never be able to lace up my Chuck Taylor’s. You are all worthless excuses for women, and you will never be able to touch me. And that is reality.” (WWE)

«I got here because I am good. I earned this championship. No matter how many red carpets you Total Divas want to walk on in your four-thousand dollar ridiculous heels, you will never be able to lace up my Chuck Taylor’s. You are all worthless excuses for women, and you will never be able to touch me. And that’s reality.” (WWE)

…and on that bombshell pipebomb: På gjensyn!