H#1:AD 160 – NXT uke 2 i prøveprosjektet


Banzai! (NXT)

Banzai! (NXT)

Da forsetter vi prøvetiden til NXT i H#1:AD. Planen er å ta det kronologisk, siden NXT i motsetning til RAW og Smackdown ikke har den samme frem-og-tilbake oppbyggingen.  (Ikke så rart med bare 1 time)

Uten omsvøp: H#1:ADs gjennomgang av NXT sendt 9. oktober!

Bad Mojo

Jeg vet ikke hva Mojo Rawley har gjort,  pissa i cornflaksen til treneren, avslørt hvor elendig han egentlig er i ringen, eller knasket noen piller han ikke burde.  Han er i hvertfall redusert til den største jobberen i NXT.  Helt greit for min del, der han hopper rundt i sin Cafepress t-skjorte og rompebaserte angrepsstrategi.

Uansett, her ble han kjapt ekspedert av Tyler Breeze. To kjappe treff i skulderen han (kayfabe) skadet forrige uke, og vips er han uskadeliggjort. Tyler setter på en armlås og dommeren avslutter kampen.  Enten var intensjonen at Mojo har for mye vinnervilje til å gi opp, eller han glemte at han skulle tappe ut.  Jeg heller til det siste, siden han virker omtrent like glup som den dummeste valpen i kullet.

Dumbo! (NXT)

Dumbo! (NXT)

Trappekontor

Nytt stikk med Enzo, Big Cass og Carmella. Enzo banker på «kontordøren» tiL William Regal, NXTs nye GM.  Det er ganske åpenbart at det er døra inn til en trappesjakt, men Regal har aldri vært en konformist, så kanskje han bare har etablert kontoret sitt på en trappeavsats.  Uansett har Enzo lykken med seg.  Når Regal får se Carmella rocke brakka i en sparringkamp mot en stakkars vordende diva med hjelm(!) blir han imponert nok til å be Enzo ta henne med «neste uke». Enzo har dessuten begynt å skjønne at Big Cass ikke er helt ærlig når han sier at han ikke skal poste videoene…

Ingen hjelp er bedre enn dårlig hjelp

Hiedo Itami får omsider en reel kamp mot Viktor. Den er ikke veldig bra.  Enten selger Hideo fortsatt banken han fikk forrige uke, eller han fikk seg en real karamell underveis.  Han var i alle fall usedvanlig rufsete,  hadde flere dårlige landinger og i det hele tatt.

Hideo vinner riktignok, men det er bare fordi Viktor er en tag-team spesialist, og således forpliktet til å være hjelpesløs i singel.kamper,  og fordi Hideo ikke har vært lenge nok i NXT til å utvikle så kort oppmerksomhetsspenn at han taper når han blir distrahert.  Distraksjonen kom i form at Konnor som tydeligvis hadde bestemt seg for å bruke Funaki som tyggeleke. (jeg gir et pluss i boka for den lille detaljen at den bevisstløse Funaki kun har på seg en sko).

Neinei, ikke mobb kameraten min! (NXT)

«Nei nei, ikke mobb kameraten min!» (NXT)

Uansett,  Når Konnor kommer Viktor til unnsetning er Hideo ille ute  og det ender med at han blir spent fast i ringtauene mens de herjer med Funaki.  Noe som selvsagt åpner for at Hideo må finne en litt mer substansiell støttekontakt.

Peanutbutter & Jelly

Mer Enzo&Big Cass!  Vi blir bortskjemt nå! De skal opp mot Vaudevillians, noe som gir en pussig dynamikk.  Det er to lag som nominelt sett er heels men som er elsket av publikum. Det er også to tag-team som begge to har prestert å få sin første offisielle WWE mechandise før de har debuttert på RAW.  Det lover ganske godt for fremtiden!

Kampen var bra den.  Som vanlig er det Enzo som må ta mesteparten av julinga for The certified G’s, han tagger inn Colin som rydder vei i vellinga,  men når de skal dobbeltteame og han tagger inn Enzo igjen er Aiden English obs,  setter Colin ut av spill og sammen klare han og Gotch å få satt That’s a wrap på Enzo og hente hjem seieren.

Senton bomb (NXT)

Senton  (NXT)

Det var og godt å se at Enzo dro en ny promo på vei til ringen.  Gjenkjennelighet er bra, men når du kan dra inn alt fra Starwars til Hey Arnold i fin flyt når du både hetser og bygger opp motstanderen, så er det verdt det!

Ingen bankkrise

Sasha Bank bygges opp som den nye utfordreren til Charlotte.  Problemet er at det ikke er veldig mange jenter på rosteren, så denne gagen er det Becky Lynch som må til pers. Hun er utrolig lovende, men han fortsatt en mildt sagt uklar gimmick.  Nå er det visst punkrock og skotskruter som gjelder.  Heller det en irsk folkemusikk, men likevel? Jaja,  hun er vakker som juling, har en universitetsgrad i skuespill, har jobbet som stuntkvinne og er alt blitt ganske bra i ringen.

Naturligvis vinner Sasha med sin nye finisher en backstabber/crossface kombinasjon døpt Bankstatement.  

(via NXT)

(NXT)

Men som sagt, med mindre Sasha skal slå Alexa Bliss og Becky Lynch annen hver uke fremover må de finne på noe lurt.  (Og det hjelper ikke at Carmella antageligvis skal få en etableringspush.) Den beste løsningen slik jeg ser det er å hente ned noen av jentene fra Total Divas og bruke de som jobbere.  Jeg tviler på at det er stor overlapp mellom publikum som ser NXT og TD, så om Cameron, Naomi, Layla eller Eva Marie spiser noen tap i NXT er ikke det noen krise. (Jeg unner ingen å måtte jobbe med Rosa Mendez, så jeg uterlater henne.)

Woof Woof!

Titus O’Neill er sendt ned til NXT for å få sjansen til å utvikle seg litt, og en minifeide med Sami Zayn skader ikke.  Det var en kjedelig kamp, men det var fordi den faktisk var logisk bygget opp,  Zayn er en durkedreven teknikker,  men her var han i ringen med en abnormalt diger muskelbunt som kanskje ikke er så finslipt, men til gjengjeld bjønnsterk.  Zayn undervurderte han muligens litt, så når Titus først fikk tak i ham ble han fort satt på plass, og fikk mer juling en han klarte å absorbere.

Whoops! (NXT)

Whoops! (NXT)

Etter kampen så prøvde Titus i god heel-tradisjon å skade Sami permanent.  Heldigvis kom Adrian Neville sin beste venn og favorittrival til unnsetning.  Dermed er Neville fortsatt i publikums gunst, samtidig som de nå kan bruke Titus som motpart i setdet for noen av de andre NXT-talentene, noe både han og de to NXT-yndlingene tjener på.

Ukas Random NXT-Womens wrestler

Sasha Banks tester ut halloweenkostymet (via Instagram)

Sasha Banks tester ut halloweenkostymet (via Instagram)