H#1:AD 159 – To slappe med stappe, ketsjup og sennep!


Det er tunga som gjør det! (WWE)

Det er tunga som gjør det! (WWE)

Prøveprosjektet med NXT-artikler virker til å være populært.  Om du ikke har lest den, finner du det her.Det betyr også at denne artikkelen er kjemisk fri for NXT-stoff,  så er du advart.

Ukas RAW kom fra «The Big Apple» som er kjent for et noe kresent publikum.  Så noen segmenter fikk en mottagelse som kanskje var kjøligere enn WWE kanskje hadde forventet.  Tradisjonen tro tar jeg ikke ting kronologisk, siden de ulike storylinene spres utover og showet hopper frem og tilbake mellom dem.

En «Pot calling kettle black»-situasjon

Ko(s)misk!  (WWE)

En ko(s)misk duo! (WWE)

Usos+en mot GoldStar+en  har blitt en fast tradisjon de siste ukene.  Og det er med trios-kamper som med pizza og sex,  selv når det ikke er spektakulært er det forsatt ganske bra.

Men Uso-brødrene trenger seriøst å øve på trashtalken sin, når de to viktigste poengene var at de er brødre, og GoldStar bruker ansiktsmaling…  (Massiv spoiler:  GoldStar er (halv)brødre, og Usoene bruker ansiktsmaling.)

Kruger min Kruger

Jeg aner ikke hvor WWE egentlig vil med Adam Rose.  Har har gått fra partygutt med overstadig entusiasme muligens forårsaket av en halvkilo MDMA, via livstrett og uinstressert TV-shop selger, til nå infam psycho med verdens minst oppriktige smil og Willy Wonkas kleskonsulent. Enten må de bare følge den veien videre til han er en mellomting med Mefistofeles og en sosiopatisk junkie,  eller bare la han bryte sammen og reversere til sin naturtilstand, og begynne å jakte på The Most Dangerous Game.

Denne gangen var han vertskap for to småbrisne middelaldrene programledere fra dagtidsTV.  Det var heldigvis takknemmelig kort. (jeg måtte faktisk spole tilbake, siden jeg presterte å spole forbi segmentet og langt inn i neste kamp.

BOst for business

"Wendy, I can FLY!" (WWE)

«Wendy, I can FLY!» (WWE)

Bo Dallas har de siste ukene to ganger beseieret Mark Henry vel innenfor reglene, uten antydning til juks, og kun blitt rundbanket backstage av en dårlig taper. Selvsagt er han heelen her (?) Eller er tanken av at med sine hyklerske oppmuntringer og hule slagord skal heelen som får Mark Henry til atter en gang gå over til den mrke siden?  Problemet er at de fleste fans i str grad foretrekker Henry som en sadistisk bulldozer, så det er ikke noe som gir Dallas heat.  Så uansett hvordan de vinkler det fortjener han enten sympati eller en ektefølt takk.  Ikke ideelt for en heel!

Med en hånd på ryggen

Jeg liker ideen bak Bella-bookingen.  Nikki tar hevn på søsteren ved å tvinge henne gjennom alle de urettferdig matchene hun selv ble utsatt for som straff for at Brie fornærmet Stephanie, men Brie klarer det Nikki ikke klarte, og kommer seg helskinnet gjennom Canossagangen.

Brie Mode! (De nye draktene til Bellaene understreker at bare den ene har "forbedret personligheten" sin med vilje, ikke sant?) (WWE)

Brie Mode! (De nye draktene til Bellaene understreker at bare den ene har «forbedret personligheten» sin, med vilje, ikke sant?) (WWE)

Problemet er ikke engang at Brie er en dårlig wrestler, for objektivt sett er hun slett ikke så verst. Problemet er at rosteren er så tynn at når man ser bort i fra de som er involvert i mesterskaps-kampen er det ikke så mange igjen.  Summer Rae og Layla er like fleksible som Alicia Fox når det gjelder legning,  så de fungerer i og for seg som heeler her,  men de har aldri fått vist seg frem de ferdighetene de faktisk har for den gemene WWE-hopen.  Summer har vært bra i NXT, og Layla var god i Lay-Cool før hun ble skadet, men for de fleste er de primært dansende raringer.   WWE må bli flinkere til å bruke dem i ordentlige kamper så de faktisk kan fremstå som en trussel.

Tyson Kidd on RAW, FACT!

Tyson Kidd har tatt med seg NXT-personligheten sin til RAW, og den gikk selvsagt ikke særlig bra i møte med Jack Swagger.  Det underbygger hele grunntemaet om at Kidd sløser med sjansene sine, fordi han ikke klarer å fokusere på å prestere.

"Bak en hver suksessrik kvinne står en feig faen"  eller noe sånn (WWE)

«Bak en hver suksessrik kvinne står en feig faen» eller noe sånn (WWE)

Han prøver febrilsk å appellere til Natalya for å få ulovlig hjelp men hun er for dum til å hjelpe ham.  (Det er min tolkning, og jeg står ved den.) Det er en interessant karakter han har skapt, og det hjelper selvsagt at han er en durkedrevet utøver i ringen, så selv om historien hans er hovedpoenget, slipper vi å slite oss gjennom elendige kamper.

På feil sted til feil tid

Hornswoggle og El Torito har hatt bra kamper før  og de kommer til å ha bra kamper senere. Men det her var absolutt ikke det publikum ville ha.  (NY er kjent for å ville ha «seriøs» wrestling.) Så det var ingen overraskelse at de tok en snarvei fram til finishen.

"hvis publikum legger fra seg faklene og høygaflene hadde jeg vært mye roligere" (WWE)

«Det eneste jeg sier er at hvis publikum legger fra seg faklene og høygaflene hadde jeg vært mye roligere» (WWE)

Bedre lykke neste gang!

Можете ли вы запах, что Рок готовит?

det er hyggelig med overraskelser,  og det kan man vel trygt påstå The Rocks besøk var.  Dessverre tror jeg ikke det betyr at det er Rock som skal sette en stopper for streaken til Rusev, (selv om det er lov å håpe!)  For han hadde egentlig vært perfekt: Det er egentlig ingen som svekkes av å måtte tape mot The Rock, med den legendestatusen han har.  Og Rusev hadde sluppet å måtte forsvare en streak som ikke kan vare evig.

En teaser, eller to luremus? (WWE)

En teaser, eller to luremus? (WWE)

For de som klaget på at The Rock var misogynisk, barnslig og konfronterende?  Det er tross alt The Rock vi snakker om.  Gimmicken hans er fortsatt en reinspikka heel-gimmick, det er bare fordi han er så populær at han oppfattes som en face.

Og antrekket til Lana er på nivå med det som fikk David Mitchell til å utbryte «That’s not a businessman!».

Bubble Trouble

Så AJ sliter nå med at hun var mer eller mindre enerådende dronning på haugen et snaut år, og fornærmet samtlige andre kvinner i selskapet underveis. Så når hun nå har Paige og hennes nye bestevenninne Alicia Fox på nakken trenger hun en wingwoman. Den som stod lagelig til for hugg var Emma. (Weeeeee! Emma på RAW igjen!)

AJ virker rent fortryllet over sin nye tag-partner (WWE)

AJ virker rent fortryllet over sin nye tag-partner (WWE)

Det er en del som har klaget på at Emma mer eller mindre ble kastet under en buss av AJ.  Men jeg ser heller det positive.  Emma fikk gode 5 minutter på å være den Emma’en som kom over i NXT.  Klomsete, selvgod, distre og ikke så rent lite arrogant. Selvsagt tror hun hun har alt under kontroll når hun får et lite overtak,  og siden hun er en egoist så ville hun ikke tagge inn AJ.  AJ er en ensom ulv, og ikke så rent lite oppgitt over kvaliteten på alle andre,  så selvsagt hun har en ganske lav terskel for bare å gå og la Emma steke i sitt eget fett.

Hvis WWE faktisk vil restaurere Emma så må de begynne på bunn. Hun er «ødelagt» etter perioden med Santino, og når det var over havnet hun i hundehuset etter Naske-gate. Men så lenge hun ikke har sutret, men vist at hun vil beholde jobben, har hun ferdighetene til å jobbe seg tilbake.

Invisible woman

Brothers for a different mother (WWE)

Brothers for a different mother (WWE)

Det desidert beste med The Miz er Daniel Sandow,  eller Mizdow om du vil.  Publikum elsket ham,  og jeg er ganske sikker på at de la inn spotten der Miz distraherte dommeren så Sandow fikk inn et tjuvtriks på Sheamus ble tatt på sparket. At han dessuten hjelper Miz å vinne *innenfor*  reglenes ordlyd (om ikke intensjon) gjør det enda bedre.  Alt tror jeg dette konseptet har mye å gå på før det er utspilt.  Enten det er Sandow som innser at han er stunt double for en ganske hjelpeløs brølape og svikter ham når det gjelder som mest, eller det er Miz som blir misunnelig på oppmerksomheten Sandow får.

…og alle var enig om at det hadde vært en fin tur til Coney Island

Dean Ambrose,  helt enkelt Dean Ambrose.  Mens Seth Rollins stadig blir bedre som slesk opportunist og Roman Reigns sitter hjemme,  filmer «live» intervju og prøver å gro sammen igjen,  har Ambrose benyttet sjansen til å kapre plassen som faceen som publikum faktisk liker.

Fra måten han overrasker Seth Rollins på i ren tegneseriestil,  til hvordan han svarer på det faktum at John Cena har oppmerksomheten til en femåring i sukkersjokk, og glemte at han var med i en kamp forrige Smackdown.  En «wrestler» ville sette det som en anledning til å fortelle dumme vitser og kanskje endt opp i en kamp,  Ambrose velger den andre løsningen:  Ha det bra,  jeg drar på tivoli, så kan du cenae så hardt du bare vil i kveld.

Først når Cena har forsøkt å bruke Cena-magien,  og feilet siden han ikke lenger er så uovervinnelig som han liker å tro (eller Kane har kryptonitt i ståltupp-støvlene sine), dukket Ambrose opp.  Og han hadde tatt med seg en pølsevogn på t-banen fordi han synes det virket som en god idé.  Kane og Randy Orton er fortsatt ikke helt komfortable med Deans stil, eller mangel på sådan.  Dermed ble de ett lett bytte for gatekjøkkenbaserte angrep.

Sylteagurk?  Sylteagurk! (WWE)

Sylteagurk? Sylteagurk! (WWE)

Det hele ender selvsagt med at en apoplektisk Autoritet dukker opp og booker Ambrose mot Cena på Hell in a Cell, der vinneren for Rollins i selve buret for seg selv.  Cena virker fortvilet,  Ambrose trekker på skuldrene, venter til Cena snur ryggen til ham og dropper ham hardere enn bassen i en Skrillex-mix med Dirty Deeds.  Har WWE bestemt seg for å spille en uslåelig combo her?  Hvis Ambrose parkerer Cena på HiaC, så er det snarveien til main event-status og publikums evige gunst.

Det eneste jeg trekker for er at DQen kom lovlig fort,  hadde Kane hatt med seg en stol inn i ringen så hadde det virket mer gjennomtenkt.

Uansett,  publikum har lært seg at når lydanlegget plutselig starter denne…

…er det verd å følge med!

Ukas Random Youtubevideo

Lucha Underground er TV-nettverket El Reys take å US Lucha libre.  Det tegner til å være fylt med klisjer som «den onde promoteren» og slik, og minner meg ellers litt om TNAs indiske prosjekt Ring Ka King.  Men jaggu er det ikke ett og annet kjent fjes som dukker opp.  Ender jeg med å se showene blir det i såfall 4. promosjonen jeg ser Chavo Guerrero i!

Ukas Random Divas

Den uforlignelige Renee Young  og en noe utilpass Lana

(via Instagram)

(via Instagram)

Ukas random merchandise på ønskelista nå som tollgrensen heves

Vaudevillians! (…nuff said)

Ukas Random Instagram

Jeg kan tilgi Brie det meste  når jeg ser hvor bra hun og Bryan har det. #Braniel er og blir veldig søte sammen.

Peek-a-boo!  (via Instagram)

Peek-a-boo! (via Instagram)

Husk H#1:AD NXT spesial som kommer søndag(ish) og på gjensyn!