H#1:AD 158 – NXT prøveprosjekt uke 1


Det er kanskje ikke så kjent for alle som leser den semi-ukentlig dosen med norskspråklig wrestlingblogging her, men jeg pleier å legge ut en link i en egen tråd på VGDs Wrestlingforum.

Vel  når jeg postet en link der sist, fikk jeg følgende svar fra en av de faste leserne:

(VGD)

(VGD)

Første innskytelse jeg hadde var at NXT tross alt bare er en time, hvorav ca 80 prosent er mer eller mindre godt gjennomførte kamper, mens den øvrige sendeflaten er veldig basic promoer, og en og annen storyline etter ABCen for grunnbooking. Så å heller ha det som et fast punkt i den vanlige artikkelen burde holde

Men samtidig, det er forsatt litt for mange som ikke følger med på WWEs desidert best skrevne show, og jeg elsker å skryte av lovende unge talent.  Så jeg  tenke som en prøveprosjekt å skrive om NXT nå i oktober, og så vurdere om jeg skal fortsette med det etter det.  I såfall blir det stort sett søndager eller mandager  NXT kommer opp, mens den vanlige RAW-fokuserte artikkelen kommer torsdag/fredag/lørdag litt avhengig av andre ting som skjer.

Det betyr samtidig at jeg gjerne vil ha tilbakemeldinger på hva dere vil lese om. Så ikke vær redd for å bruke kommentarfeltet.  (Første gang du poster må jeg godkjenne det manuelt, som et spamfilter.)

Med den innledningen,  over til NXT fra Full Sail University, Florida, og showet som ble sendt 2. oktober 2014.

Darwinisme i praksis

Et problem med at NXT filmer en måned i slengen og nå profileres mye sterkere av WWE er at det er svært usannsynlig at vi får noen mesteskapsbytter underveis.  Publikum er ikke troendes til ikke å spoile det, så hvorfor ta sjansen.  (Jfr Finn Bálor.)

Derfor var det ikke så mye spenning knyttet til returkampen mellom Charlotte Flair og Bayley.  Særlig ikke siden historien de vil fortelle heller ikke akkurat krones av ett tittelbytte nå.

Som sist gikk Bayley ut med hjertet på utsiden av drakta,  hun oser entusiasme og innbitt tro på at så lenge man bare VIL hardt nok og gjør sitt beste osv…  Charlotte derimot viste at hun hadde lært av forrige kamp, der hun ble tatt på sengen av Bayleys høye press i åpningen.  Det ble en kamp som gikk langt utenpå de fleste kvinnekampene på hovedshowet,  Bayley kjempet innbitt, Charlott kontret med overlegen teknikk og styrke.  Så begynte hun å arbeide på benet til Bayley, for å sette opp en Figure 4 Leglock.

Lært av pappa... (NXT)

Lært av pappa… (NXT)

 Det var den beste versjonen WWE har sett siden far sjøl Ric var i aksjon.  (Now Charlotte mobbet Dolph Ziggler og The Miz med på Twitter i etterkant.) Men selv om hun gikk opp i bro for å øke trykket nektet Bayley å gi opp.  Likevel,  med kun ett funksjonelt kne sang hun på siste verset, og det gikk som det måtte gå. Natural Selection og 1-2-3.

Avslutningen var som hentet fra en oppbyggelig ameirkansk 80-tallsfilm,  når Charlotte ga en sønderknust Bayley en klem og et håndtrykk.  Hun vant ikke kampen, men hun vant Charlottes respekt.  Det hjelper nemlig ikke at du vil og gjør så godt du kan, når motstanderen rett og slett er bedre enn deg på alle måter.

Etter kampen ble Bayley angrepet av The Boss.  Det betyr vel at det er hun og Sasha som skal feide fremover.  Hvor blir det av Charlotte da?  Tja,  på den siste ukes houseshow har hun utfordret AJ Lee…

(Og hun har forlengst dyttet Curtis Axel av tronen for «beste temamusikk inspirert av fars ikoniske intro»)

Når Clone henger seg opp i photoshop

The Ascension tapte returkampen sin mot Lucha Dragons fordi Hideo Itami distraherte dem.  De gjorde denne uken det eneste logiske ved å angripe ham til han hadde små tegneseriefugler dansende rundt hodet.  Hvorfor gjør ikke alle som faller for det gamle trikset det? Det gledes over logikk!

YAH! (NXT)

YAH! (NXT)

Det gledes ikke like mye over at vi må vente ennå en uke minst før vi får se hva den legendariske KENTA har å by på.  Nå har han jo Funaki som wingman, i påvente av noen som antagelig vil ha litt mer å by på. (Jfr .Finn Bàlor).

Meeen  som overskriften antyder:  Det mest minneverdige var når det var 5 dommerene i ringen, som åpenbart ikke hadde avtalt på forhånd hva hver skulle gjøre, så de falt tilbake på standard armbevegelser i nesten plettfri synkron koreografi…

«Don’t post this!» – «I promise!»

Kjapp repetisjon av historien frem til nå:  Enzo Amore har en Hair-vs-Hair match  mot Sylvester Lefort på NXT-Takedown:Fatal4way. Han og Big Cass henter derfor en bøtte med hårfjerningsmiddel i den kreativt døpte frisørsalongen «Hair» der Enzo og Colins venninne Carmella jobber.  Uheldigvis søler de en bøtte med hårfjerningsmiddel over puddelen til en av stamkundene.  (At de får tak i mer middel, og resultatet er at Leforts kumpan Marcus Louis er nå glatt som  en delfin på toppetasjen, men det er en annen historie.)

Uken etter dukker Carmella opp og krever at Enzo og Big Cass skaffer henne en jobb som wrestler på NXT siden den franske nakenhunden (Puddelen, ille Louis) førte til at hun fikk sparken.  De tørr ikke si nei.

Uken etter det igjen ser vi at de har begynt treningen.  Problemet er at Enzo er mer opptatt av å forsøke å a) ikke miste ansikt og b) sjekke opp Carmella,  mens Big Cass med barnslig glede filmer vennens misslykkede forsøk og lover å ikke poste videoene (han lyver såklart.)

Denne uken skal Enzo og Carmella sparre i ringen, men siden Enzo er noe ufokusert på grunn av økt kroppskontakt, og fordi Carmella er et naturtalent og veritabel kruttønne ender det selvsagt med at han dropkickes ut av ringen…

Denne dysfunksjonelle trioen er på god vei til å bli mine favoritt backstage-segment.  Enzo og Cass er to ikke alt for kompetente tullebukker, som har en magisk kjemi og Carmella er akkurat det de trenger for å ikke stagnere.  WWE kunne lette laget ett eget Youtubeshow med de tre om det hadde villet, for de har et talent for slapstick og tullball.

..And you can't teach that!

..And you can’t teach that!

Baronen av Rabies & Loppehalsbånd

Baron Corbin er… ikke helt det jeg ser etter i en wrestler. Han er høy, 2,03,  men han er ikke spesielt muskuløs,  mer «chubby» utem å være feit. Han har masse funky tatoveringer,  men han har også halvlangt hår som begynner å bli litt tynt på toppen,  et litt pjuskete skjegg, og klarer ikke helt å holde mimikken som hard bad-ass uten å skli over i litt for troverdige smil. Hva er egentlig ideen?  skal han være en ensom ulv på landeveien?  Eller en varulv?  Temamusikken sier det første,  mens promoen hans forrige uke var mer det andre.

Ikke er han spesielt god i ringen heller, siden han kun får ansvar for korte squasher mot no-name talenter på vei ut døra.  (Denne uken Troy McClain som alt er sparket,  som sagt, dette er opptak fra september.)

"Der er døra Troy,  lykke til i dine Future Endeavours" (NXT)

«Der er døra Troy, lykke til i dine Future Endeavours» (NXT)

Siden Mr Stay-Down Himself: Corey Graves, er ute på ubestemt tid etter sin andre alvorlige hjernrystelse i våres,  så følte noen i ledelsen kanskje et akutte behov for en overtatovert «tøffing», men jeg tror ikke det her kommer til å funke…

Nei se: Tag Teams!

Ikke bare har The Vaudevillians erobret twitter og alles hjerter,  denne gangen stilte de i fargekoordinerte drakter! Huzzah! Excelsior!  Ikke at Jason Jordan og Tye Dillinger skulle være noe verre.  De har også matchene drakter, en snazzy kjenningsmelodi og en aura av «best sammen» som kjennetegner et suksessfullt tag team.

Simon Gotch, følg den mannen på twitter: @GotchStyleWWE ! (NXT)

Simon Gotch, følg den mannen på twitter: @GotchStyleWWE ! (NXT)

Siden verden er et godt sted  så vant skurkene fra 1910, i en riktig underholdende kamp.  Det merkes at de begynner å få mer rutine i ringen, samtidig som de i større grad omfavner publikums gunst.  Her var det tydelig at de jobbet mest som face’er, og de hadde også «face-hjørnet» i øvre venstre kant sett fra hard-cam siden. Det er jo ikke alltid de beste facene ser ut som facer. (Jfr. Finn Bálor)

I Kidd you not!

Tyson Kidd har gått far å være rent listefyll til en av de mest velykkede forsøkene på kanalcrossover.  Han tok med seg Total Divas dynamikken med Natalya inn i NXT,  rendyrket den der, og tok den med tilbake på TD,  med en avstikker innom RAW på veien.  Så nå er han den motvillige tøffelhelten over hele linjen.  Han er Natalyas illsinte chihuahua,  som fråder og biter fordi han egentlig tror at han er den største bikkja i gata  (selv om han innerst inne har en nagende mistanke om at det ikke helt stemmer.)

Natalya maste seg til nok en tittelkamp for husbond sin  noe GM William Regal innvilget med den ekstra stipulasjoen at om Tyson tapte ville han aldri mer kunne gå en tittelkamp, med andre ord stod det mye på spill.

Kanskje Natalya burde kjefte mindre på gubben, så kanskje han kunne lært henne hvordan en god Sharpshooter skal se ut? (NXT)

Om Natalya kjeftet litt mindre på gubben, så kanskje han kunne lært henne hvordan en god Sharpshooter skal se ut? (NXT)

Det var ingen overraskelse over at det var en veldig bra kamp,  men heller ingen overraskelse over at beltet ikke byttet eier (Se innledningskommentaren min.)  Det er jo ikke alltid NXT er full av overraskelser (Jfr Finn Bálor).

Spørsmålet er om formuleringen var at Tyson aldri mer kan gå en kamp mot regjerende mester Adrian Neville, eller generelt (i.e. skal tilbake til RAW.) Jeg håper det første, siden det åpner for at Tyson febrilsk vil jobber for at noen andre vinner tittelen, samme hvem, så han heller kan utfordre dem! Dessuten forklarer det bedre hvorfor Sami Zayn, etter å ha nøytralisert  Titus O’Neil som blandet seg inn fra tilsuerplass, med et Helluva Kick, oppildnet Neville til å komme seg inn i ringen igjen så han ikke tapte på count out.  For dermed ble Tyson Kidd snytt fr en seier som ville betydd at han kunne gjøre krav på nye tittelkamper mot Neville, selv om han ikke kunne vinne tittelen på en count out-seier.  Nå derimot er deti Tysons interesse å ikke ødelegge for Sami når han utfordrer Neville.  (Selv om fransk-araberen er den eneste virkelig gode gutten i WWE-klassen så er han ikke dum heller. (I motsetning til John Cena som er en smilende drittsekk, men samtidig er troendes til å gjøre de mest elementære feil når han samhandler med omverdenen).

Tyson Kidd er uansett hva som skjer videre et lysende eksempel på hvordan man kan restaurere den mest skadeskutte karriere så lenge det ligger et grunnlag av førsteklasses teknikk og ringferdighet i bunn.  Så det er neppe den første WWE-stjerne som kan få gnisten tilbake om han eller hun får noen måneder i Florida.

Jeg runder av første uka med NXT-prøveprosjektet med:

Ukas Random NXT Womens Wrestler

..fordi de har ikke «divaer» i NXT, doh!

Becky Lynch hadde nylig en Q&A på Twitter der hun ble spurt om hva hun ville gjort hvis hun ikke hadde fått kontrakt i NXT, svaret var at da hun bare fortsatt som stuntmann på fulltid!

Becky Lynch hadde nylig en Q&A på Twitter, der ble hun spurt om hva hun ville gjort hvis hun ikke hadde fått kontrakt i NXT, svaret var at da hun bare fortsatt som stuntmann på heltid! (Hun har blant annet jobbet i TV-seien «Vikings» som vi kjenner fra norske skjermer.)

Så skal jeg holde et øye med «seertallene» og se om det er noen interesse for «det gule showet» eller ei. Husk kommentarfeltet og del gjerne artikkelen med andre. (NXT er forresten et lurt sted å begynne om du skal prøve å vise andre hva wrestling egentlig er for noe…)