H#1:AD 157: «The Dean Ambrose & friends show»


RAW. 29. september 2014 (WWE)

RAW. 29. september 2014 (WWE)

Du milde skaper! (Hi Vince, howyadoin?) Enten har HHH låst Kevin Dunn og co inne i ett litt mer rømningssikkert rom enn det de låste inn Ambrose i forrige mandag, CHIKARA har sneket inn deler av sitt bookingscript i notataen til WWE mens WWE var en tur på toalettet, eller hodene til de mest standhaftige museumsvokterne i selskapet har hatt en kollektiv nedsmelting når det plutselig ble så mye rosa ringside.  Oktober er jo «Lets end boobcancer-month» i Junaiten, og WWE er sjeleglade for at de har fått til et offisielt samarbeid med en av de mest opportunistiske «humanitære» organisasjonene der borte, Susan G. Komen for the Cure. (Ikke bandet,  Susan G. osv. er ikke fanklubben til Robert Smith og co).

Det er i det minste et delvis respektabelt selskap, og det gir mainstream-oppmerksomhet.  Selv om kampen for brystkreft er den mest overfinansierte formen for kreftforskning. er det fremdeles noe mange, også menn, dør av.  (Og alle liker pupper, gjør de ikke?) Og pussig nok har WWE stadig evnen til å grave frem en eller flere ansatte som har mistet noen til denne lidelsen.

Okay, la oss ta det hele i semikronologisk (ikke egentlig) rekkefølge og begynne med «den primære historien» (a.k.a. «Dean Ambrose being pure awesome».)

Green gunk boobytraps & vibrators set to stun

Et kjennetegn på en fullblods «sports entertainer» er at han kan lage selv de dummeste promoer og platteste vitser, minneverdige. Det var det som var en av grunnpilarene i Daniel Bryans WWE-suksess. Gudene skal vite at det ikke akkurat er Oscarmateriale Dean Ambrose får levert fra manusforfatteren heller, men han klarer å vri det til en førsteklassen historie likevel.  Ikke minst fordi han minner så mye om en sjarmerende rampeunge som vet at det han driver med egentlig er galt, men det er så fordømt morsomt at han ikke klarer å styre seg.

Smilet til en mann som innser at den overkompliserte planen hans på mirakuløst vis fungerte akkurat som planlagt! (WWE via Twitter)

Smilet til en mann som innser at den overkompliserte planen hans på mirakuløst vis fungerte akkurat som planlagt! (WWE via Twitter)

Etter en tradisjonell RAW-åpningspromo der Steph satte Chigacopublikum på plass, og  Seth Rollins fikk oppsummert de siste ukes hendelser og klragjort motivasjonen sin for å angripe Brock Lesnar. Samtidig fikk man satt hele den situasjonen på hold, takket være den før nevnte rabbagasten.  Brock er ikke annonsert for noen opptredener resten av året. Enten fordi WWE vil spare datoene hans og egentlig ikke trenger ham fortellingsmessig,  eller fordi han skal dukke opp som en massiv og blodtørstig overraskelse når Autoriteten minst venter det.

Disse segmentene introduserte også de gamle favorittene Jamie Noble og Joey Mercury, som Autoitetens mer eller mindre kompetente lettvektere.  Å ha de som et radarpar med klønete henchmens hadde ikke vært så dumt. Særlig ikke når man stadig hinter at Randy Orton og Kane er på nippet til å rive av Seth skjegget og gi ham en real omgang juling. De er grundig lei av å redde brushanen hver gang kjeften hans skriver sjekker ferdighetene hans ikke kan cashe inn.

"You can't do THAT on television!" (WWE)

«You can’t do THAT on television!» (WWE)

Et annet gullkorn var når Ambrose avslørte i en bisetning hvor SHIELD egentlig holdt til før de dukket opp på showene i gamle dager: De hang i kiosken i publikumsområdet og spiste junkfood.  Fjeset hans når kofferten til Rollins eksploderte i fjeset hans var episk (se bildet over),  og jammen fikk de ikke lurt inn en utvidet løpende vits om sexleketøy .  Getting crap past the radar er en undervurdert ferdighet. Man kan faktisk lage et show som både passer for 7-åringer og samtidig ha gags om mannlige vibratorbruk.  «He has a BEARD» protesterte JBL, sånn for å understreke at det IKKE var en elektrisk barbermaskin, mens noen Cenabekledde smårollinger sikkert spurte pappaen sin om hvorfor det var så morsomt at det kom during fra kofferten til slemmingen.

Vi kan vel dessuten slå fast at Dean Ambrose ser på Nickelodons Kid's Choice Awards,  som også har latt seg inspirere av YCDTOTs grønne slim.  Her Katy Perry i 2010. (nick.com)

Vi kan dessuten slå fast at Dean Ambrose ser på Nickelodons Kid’s Choice Awards som også har latt seg inspirere av YCDTOTs grønne slim. Her er Katy Perry offeret i 2010. (nick.com)

Så blandet John Cena inn.  Cena og Ambrose har mye den samme dynamikken som Cena og Punk.  Forskjellen er at Ambrose styrer seg fra å overdrive all nudge-nudge, wink-wink til kamera,  han bare tar for gitt at Cena kommer til å Cenae hardt og sånn er det bare. Det hele ender selvsagt med at de begge to blir overfalt av Rollins når de tag’er sammen mot Kane og Orton, og siden de ikke kan samarbeide™ går det dem ille.

Verdens viktigste mesterskap

Siden Brock Lesnar har tatt med seg WWE tungvektsmesterskapet hjem til ranchen, har plutselig Interkontinental-mesterskapet til Dolph Ziggler rykket opp som den viktigste tittelen på showet. Jeg likte virkelig kampen de leverte på mandag. Ziggler med selvtillit er noe helt annet enn den retningsløse midcarderen han har vært siden hjernerystelsen. Cesaro er Cesaro så han levere alltid 4+ eller bedre på terningen.

Pardonnez-moi, Scusi, Entschuldigung, Excuse me, Exgüüsi (WWE)

Pardonnez-moi, Scusi, Entschuldigung, Excuse me, Exgüüsi (WWE)

Og The Miz da,  brikkene falt på plass når han fikk seg en stunt-double.  Det var det som manglet på en selvopptatt og arrogant heel, han trenger en motspiller som er takknemlig mål for alle bravadoen.  Daniel Sandow Mizdow er akkurat det: Hans mimikk er fenomenal, og den komediske timingen er førsteklassen.  Dessuten gjør han det med så mye gusto og innlevelse.  «Gir livet deg meloner må du lage melonade», som det (ikke) heter.  Det er heller ikke gått upåaktet hen at WWE fortsatt beskytter Cesaro og det var Miz som måtte spise Pin’en fra Ziggler.

CHIKARA

Om du ikke kjenner CHIKARA er det et amerikansk forbund som spesialiserer seg i Trios-matcher, tegneseriegimmicker og uforfalsket moro.  Med andre ord wrestling som ikke tar seg selv alvorlig for fem øre, men elsker å lage fargerike show. De er kraftig påvirket av japaske puroresu og mexikansk lucha libre. Hvorfor trekker jeg frem dette nå?  Fordi vi fikk en kamp mellom Slater Gator og 2 tyrefektere av tvilsomt etnisk opphav.  Siden de sistnevnte har med seg en meksikanske dvergwrestler som antropomorfisk miniatyrokse, stilte Slater Gator med sin egen maskot: Hornswoggle i verdens minst overbevisende alligator-drakt.

Wrestling: Why so serious? (WWE)

Wrestling: Why so serious? (WWE)

Som en ekstra bonus var gjestekommentaroren Adam Rose, som satt med The Bunny  på fanget,  før han selvsagt blandet seg inn etter kampen.  Det har vært flittige spekulasjoner hvem som fyller kaninkostymet.  Jeg er nå overbevist om at det er Justin Gabriel.  Ikke bare fordi han har tweetet at han ikke vil være så mye på TV fremover, men også på grunn av denne bildesammenligningen:

(via Shoryuken.com)

Exhibit A & B (via Shoryuken.com)

Jeg håper likevel Gabriel får tid til å være med på noen innspillingsdager i Florida, for de fleste opptredenene hans i NXT har vært storartet.

Total Divas…

For første gang siden aldri  (tror jeg) var det ikke mindre enn tre kvinnematcher på ukas RAW.  Ikke bare det, men alle tre kampene hadde sine egne separate historier.  Først var det ukas obligatoriske tie-in med Total Divas: Rosa «Neverwinner» Mendez  mot Summer Rae.   Summer hadde selvsagt sin BFF Layla ringside, mens Rosa har sin mentor/venninne/offer Natalya ringside.  Heldigvis hadde Natalya som den slitsomme kona hu er  dratt med seg sin bedre halvdel: Tyson Kidd.

Jeg ville bli hjemme og se noe på Netflix, kanskje bestille noe thai mat, åpne en flaske vin, men neida... "Rosa skal wrestle på RAW, vi må vise vær støtte."  FML (WWE)

Jeg ville bli hjemme og se noe på Netflix, kanskje bestille noe thaimat eller en pizza, åpne en flaske vin, men neida… «Rosa skal wrestle på RAW, vi må være der og vise vår støtte.» FML (WWE)

Kidd i NXT-modus er fantastisk.  Den arrogante, hundsete beta-hannen som prøver å dekke sin egen usikkerhet og status som tøffelhelt med voldsomme doser douchey aggresjon og tøff-i-trynet faktor kler ham som hånd i hanske. Han var selvsagt akkurat like uinteressert i å se Rosa Mendez i ringen som alle andre, så han satt med ryggen til ringen, med headset på og lekte med mobilen sin. Om de fortsetter å veie opp Total Divas-relatert stoff med litt NXT, så skal jeg ikke klage for mye.

Bella Backlash

Nikki Bella er fortsatt på godsiden til Autoriteten, så hun hevner seg på sin søster for 3 måneder der hun ble straffet med stadige handicap-matcher som straff for at Brie sluttet, med å booke Brie i handicap-matcher nå.

Brie debutterte sin nye Titantron og temamusikk, som var et autotunehelvete, men ikke verre en hva mange andre må slite med. Det er i alle fall prisverdig at de har klart å separere to personer som var en one trick pony som tvillinger, til nå å være to separate karakterer.

Problemet er at WWE har ikke sååå mange jenter på lønningslista så de eneste Nikki hadde for hånden var Eva Marie og Cameron, med andre ord var det en handicap-match på mer enn en måte.  (Jeg nekter å tro at ikke Cameron på en eller annen måte er kvalifisert for en eller annen støtteordning eller trygd.)  Når du er Jannetty’en i et tag team med Eva Marie er det ikke mye håp…

Når du er Janetty'en i et tag team med Eva Marie er det ikke mye håp (WWE)

#Briemode (WWE)

Brie er riktignok ikke blitt like dyktig i ringen som sin søster, men hun er fremdeles mange hakk over Eva Marie og Cameron, så det var grei skuring,

Det er i slike situasjoner WWE hadde hatt bruk for Aksana. Hadde Nikki kunnet sende murbrekkeren fra Litauen ut sammen med for eksempel Tamina Snuka, hadde det fort blitt noe helt annet.

«AJs Husband, AJs Husband»

Hadde Chicago-fansen hatt litt omløp mellom ørene hadde de selvsagt byttet ut de sedvanlige «CM Punk»-ropene med overskriften. Jeg skjønner egentlig ikke logikken heller,  det er jo ikke WWE som sa nei til Punk, men Punk som valgte bort WWE.  Hylekoret burde heller okkupere plenen utenfor huset hans og rope «WWE, WWE»…

Uansett,  AJ er fortsatt mester, og kommer kanskje til å være det en god stund fremover.  Ryktene vil nemlig ha det til at WWE ikke vil plassere tittelen på noen av deltagerne på Total Divas, siden den serien filmes så lang tid i forveien. Noe som selvsagt høres rart ut siden seien stadig informerer om når handlingen finner sted (i.e. for mange måneder siden). Kanskje det mest er for å ha en unnskyldning å forklare Cameron hvorfor hun ikke bør tro hun vinner den med det første.

På den andre siden: Paige presenterte sin nye bestevenninne,  den evig undervurderte Alicia Fox.

Forresten: Er jeg den eneste som synes Alicia og Rihanna egentlig er ganske like?

Er jeg den eneste som synes Alicia og Rihanna egentlig er ganske like?

Dårlig tegn for AJ: Foxy-woxy er IKKE på Total Divas! Takket være en distraksjoner fra Paige tok Fox en seier over mesterinnen. Ikke nok med det,  Alicia kanaliserte litt av den gamle galskapen sin når hun fant noen bokser med brus under ringen,  et førsteklasses våpen mot en svimeslått AJ.

Science FACT!

Oktober er jo måneden der WWE strør om seg med rosa, og promoterer heftig at de er i et samarbeid med anti-brystkreftorganisasjonen.  Det betyr at de toner ned fokuset på Be a STAR – kampanjen.

Cody fikk memoet, men tolket det i overkant bokstavelig. (WWE)

Cody fikk memoet, men tolket det i overkant bokstavelig. (WWE)

Men det betyr også at WWE må trekke frem en eller annen gammel helt som kan si noen velvalgte ord om viktigheten av å bevare pupper for fremtiden. Enten det, eller WWE kan gi faen siden de likevel ikke er så glad i publikum i Chigaco, og bare ikle Hulk Hogan en rosa T-skjorte og sende ham ut for å snakke usammenhengende i 5 minutter.

WWE valgte det siste, Brother! (WWE)

WWE valgte det siste, Brother! (WWE)

Det er det han gjør!

Sist men ikke minst må jeg bare få nevne at det gledet meg grenseløst når Mark Henry totalt gikk fra konseptene backstage, etter å ha blitt ydmyket i ringen av Bo Dallas, og forsøkte å smøre den smørblide life coachen utover betonggulvet ved hjelp av pakk-kasser og tungt løsøre.  Mark Henry som publikumsvennlig all-american face er ganske kjedelig og tannløs.  Men som en 200 kilos kruttsterk grizzly som langer ut etter alt og alle i ukontrollert sinne,  se det er noe helt annet!

Det var det jeg gadd å gå gjennom,  Rusev interesserer meg midt i… men det er jo litt komisk at WWE kommer med en formell unnskyldning for at det russiske flagget ble revet ned av Big Show. Ikke helt gjennomtenkt segment kanskje? Ja og Sheamus på sitt mest uspiselige gjorde kort prosess med Daniel Mizdow.  (Etter et ganske genialt backstage segment der Miz via Mizdow klaget sin nød til HHH .  HHH har ikke spesielt lang lunte når det er obsternasige birollespillere som kritiserer ham, og WWE fikk samtidig gjort narr av sine egne kalkunfilmer!)

Jeg runder av med:

Ukas Random Diva GIF

Som sagt, Nikki har blitt solid i ringen etterhvert, her en flygende lariat på høyde med de beste! (WWE)

Som sagt, Nikki har blitt solid i ringen etterhvert, her en flygende lariat på høyde med de beste! (WWE)

Til neste gang: Spill to floor, go to comer…JUST $9.99!!

(Ok da,  savner du eyecandy, får du ta en titt på WWE.com sin Diva’er i Bikini-bildekarusell.)