H#1:AD 155 – Det er jo sesongpremiere (?)


RAW 8. september 2014 (WWE)

RAW 8. september 2014 (WWE)

Forrige ukes RAW var dårlig.  Det var ikke bare dårlig, det var urusselt.  Men det er jo «Monday Night Football»  som har tatt kontrollen på  kabel-TV i USA, så jeg hadde liten tro på at ukas RAW skulle være mer russel.

Jeg hadde derfor egentlig tenkt å skrive om forrige ukes NXT i stedet, med mange små stkk om at det er slik man skal booke et go home show før en «PPV».  (For det var veldig bra,  selv med 6 kamper og en hysterisk morsom videopromo klemt inn på drøye 45 minutter.)

Men i stedet leverer WWE et av de beste RAW på mange måneder,  sørger for at seertallene deres ØKER etter overraskende bra tall sist, kombinert med et skikkelig røtens produkt. Så hva i alle dager?

Det hjelper ikke på forståelsen at et av temaene hele kvelden var at dette var «Sesongpremieren» på RAW.  Et show som i over 20 år har understreket at de ALLTID sendes hver uke, har altså bestemt seg for å ha en sesongpremiere. For å sitere uoppfinnsomme fans i publikum under en promo de ikke liker: WHAT?

Om det betyr at WWE har bestemt seg for å dele opp året i en sommersesong (med Summer Slam som finale) og en vitersesong som krones med Wrestlemania tror jeg ikke det er en dum idé.  Det burde gjøre det lettere å legge langsiktige planer, og strukturer historiene.

Vi får se neste uke omd et bare var en random gimmick eller noe de mener alvor med.  I mellomtiden, la oss gå gjennom det som var bra og det som var dårlig.

Let’s wrestle like it’s 1999

Bray Wyatt  og Chris Jerico.  Det har ikke helt fungert for meg.  Wyatt har fortsatt Cena-stinken på seg, mens Jericho noen ganger ikke helt klarer å fylle sine egne sko.  Men når det er rubbermatch, så er det rubbermatch. Det var riktig så festlig, særlig om du ser bort i fra det ulogiske i at Wyatt skulle forsøke å vinne ved å gå gjennom døra underveis.  (Bryr han seg plutselig om seiere nå?)

Men det var Jericho som satte tonen for kvelden, med et sinnsykt hopp fra kanten av buret (som i god wrestlingtradisjon var klassisk «overoptimistisk face som lager ris til egen bak».)

(WWE)

(WWE)

Hvor høyt er det egentlig?  4,5 meter eller noe sånn? Uansett ikke dårlig av en 43 årig småbarnsfar med en rockekarriere. Det er ingen grunn til at han behøver å satse helsa på sånne spot, men han trekker på skuldrene, lar det stå til, og det er nettopp derfor at fansen Never, EEEEEEEEEEEEEEEEEEVER  slutter å like ham

#HACKZiggler

Det er noe sjarmerende med måten Dolph Ziggler og The Miz har fått styre med sitt i feiden om Interkontinentaltittel.  Og for en gangs skyld klarer WWE å finne en populærkulturelle referanse som er eter forholdene rykende fersk.

Ziggler har hacket mobilen til Mi, og kan gledesstrålende vise oss pinlige bilder av The Miz som  tar ansiktsmaske (i blomstrete dusjhette,  barberer brystkassa med høvel, og tar spraytan på stussen.  For det første:  Ja Ziggler tar rollen som «The mystery hacker 4Chan», men det er ikke et like stort problem at han kopierer en kriminell,  han er de facto face, men fyren har tross alt @HEELZiggler som handle på twitter.  For den andre, selv om det kanskje er hyklersk, klarer han å holde seg på rett side.  Ja han fjerner kroppshår (men han er tøff nok til å bruke voks), og han er like juksebrun og oppstyla, men det ser fortsatt veldig komisk ut.  Det er et ekstra poeng at det ikke er Cena-metoden med «kopiere inn ansiktet på et klisjebilde i photoshop», men faktiske bilder av Miz.

Og SELVFØLGELIG er det Sandow som er spraytanansvarlig. (WWE)

Og SELVFØLGELIG er det Sandow som er spraytanansvarlig. Det er sånne detaljer som teller.(WWE)

Jeg mistenkter at Sandow egentlig synes det er helt greit at han omsider har fått en rolle der han kan overspille alt hva hjertet begjærer. Han blir kanskje ikke en main eventer, men jobbsikkerhet og stadig TVtid er ikke å forakte det heller! Måten han kopierer all mimikk og geberder fra Miz er et studie verd.  For ikke å glemme at Ziggler er den typen mester som kan dra et perfekt drop kick med tittelbeltet rundt livet.

JBL har et poeng når han spør hvem som tok bildene, men hallo, det er vel Maryse da?  Jeg skulle ønske hun dukket opp igjen, om ikke annet så i backstagesegment.  Fordi det også hadde gjort at The Miz alltid har ett ess i ermet uansett hvor mye han blir latterliggjort.

"Honey, I'm home,  work was hell,  what's for dinner?"

«Honey, I’m home, work was hell, what’s for dinner?»

8 år uten suksess

Jeg tuller ikke ROsa Mendez har vært ansatt i åtte -8- år uten noensinne ha vunnet en kamp på RAW. Ikke at hun har vært i ringen mer enn maks 30 minutter i løpet av de årene, men likevel.  Men nå som hun er tatt opp i stallen til realityshowet Total Divas må de jo pent underbygge det med å booke henne opp. Til alt hell er det Natalya som er hennes «mentor» på TD  (ikke spør) så de kan tag’e uten at det blir for rart.  Det hjelper selvsagt at de bookes mot de to mest legitime wrestlerne med XX-kromosomer i hele WWE:  Paige og AJ.

Dette betyr at Paige og AJ egentlig har klint, ikke sant? (WWE)

Dette betyr at Paige og AJ egentlig har klint, ikke sant? (WWE)

Jeg kan styre min begeistring for at Nikki Bella har blitt involvert i mesterskapsbildet, men ærlig talt, det kunne vært verre. Det er en lakmustest for WWE at de kan unngå å begrave AJ selv om ektemann hennes nå har lagt frem krav om opphavsrettspenger for bruk av navn og ansikt.  På de andre siden: Selveste Vinny Mac er visstnok meget fornøyd med AJ, og er villig til å strekke seg langt for å beholde henne.  paige på den andre siden har etablert seg som en kvinnelig main eventer i purung alder,  og hun kommer bare til å bli bedre og bedre med erfaring.  Dessuten er hun jo en 3. generasjons wrestler,  noe som WWE alltid setter pris på.   Personlig har jeg ikke noe problem med det om WWE velger å dra ut hele «Frenemies: Who mindfucks whome?» -vinklingen enda noen måneder.

Cena cenaer hardere enn noen gang

Det er i det minste prisverdig at de innrømmer at Paul Heyman resirkulerer planen med å få John Cena til å slippe løs sitt inder monster.  Men det gis ingen grunn til hvorfor denne gangen skal lykkes.  (Bortsett fra at Brock Lesnar er Brock Lesnar,  det er mulig det er grunn nok.

“Remember, a Jedi's strength flows from the Force. But beware. Anger, fear, aggression. The dark side are they. Once you start down the dark path, forever will it dominate your destiny. Luke... Luke... do not... do not underestimate the powers of the Emperor or suffer your father's fate you will.  (WWE)

“Remember, a Cena’s strength flows from the WWE Universe But beware. Anger, fear, aggression. The dark side are they. Once you start down the dark path, forever will it dominate your destiny. John… John… do not… do not underestimate the powers of the Heyman or suffer the Hogan’s fate you will.» (WWE)

Det eneste jeg klarer å tenke på er at siden John Cena er det mest populære valget til «Make-A-Wish» ungene, har han antagelig tilbragt mer tid sammen med barn som nå er døde enn John Wayne Gacy og Moder Teresa til sammen.

Intermission

Sheamus taper for Seth Rollins fordi Cesaro klår på US-tittelbeltet. Hmm,  det var overraskende.  Nei,  ikke «overraskende»,  feil ord….  UOPPFINNSOMT var ordet jeg lette etter.  Men en liten trøst:  Cesaro som møysommelig tar av seg klokka,  henger opp dressjakke og knepper opp alle knappene når han tar av seg skjorta for å Neutralize Sheamus  som et takk for sist etter kampen.

Jerry Lawler liker ikke Rusev, Putin eller den russiske nasjonalsangen.  Men han må sette seg på gulvet for å kamuflere hva som skjer når Lana svinser på scenen.

Ikke at det er så rart.  Despotiske og imperialistiske krigshissende nasjoner har aldri vært så sexy før.  (WWE)

Ikke at det er så rart. Despotiske og imperialistiske krigshissende nasjoner har aldri vært så sexy før. (WWE)

Bunny – SlaterGator 2-0

Ok,  kan man ikke like at en atropomorfisk kanin  nå to uker på rad har grisebanket medlemmene av SlaterGator?  Blir det Rose/Bunny i tag team action på Night of Champions?  Kan Bunny overta hele de eksotiske ekspressen så vi kan få igjen Leo Kruger? (VÆR SÅ SNILL!!)

Hvem gjemmer seg i den drakta egentlig? (WWE)

Hvem gjemmer seg i den drakta egentlig? (WWE)

Spoiler: Vi får neste uke et backstagesegment som avslører at det er Hornswoggle,  uten noen som helst forklaring på hvorfor han blir en halvmeter høyere når han tar på seg drakta. (Lov å håpe.)

NXT! NXT! NXT!

Hva skjedde her?  Sa HHH  «gi meg 15 minutter, så skal jeg skaffe 100.000 nye abonnenter til nettverket ditt»  til Vinny?  Eller var Vince for opptatt med å slarve med Jerry Springer, så Hunter hentet slegga og truet til seg sendetid? (Den slegga er kanskje også forklaringen å at hele kommentatorbordet snublet i ordene og snakket i munnen å hverandre når de skulle skryte NXT-utøverne opp i skyene. )

Det var den perfekte teaseren,  ikke for lang, ikke forventet, og gudbedre som den satt i mellomgulvet. Tyson Kidd har kommet til sin rett i NXT som den desillusjonerte veteranen som er villig til å gå over lik for å redde karrieren.  Tyler Breeze viste at han kan henge med de store gutta.  Selv i Baltimore er det nok El Generico-fans til å vite at Sami Zayn fortsatt tåler en óle-óle-óle synging,  og Adrian Neville?  Vel jeg lar GIF’en tale for seg selv.

"When you get Dexterity to 18/00 gravity becomes optional" (WWE)

«Get Dexterity to 18/00 and gravity becomes optional» (WWE)

Legg merke til jenta med rødlig hår midt på første rad:  Mind. Blown.

Som  om ikke det var nok fremsnakket de NXT Womens Champion Charlotte, og WWE debuten til KENTA.  Ikke «Ken Tamagotchi» eller «Fujiyama McGimmickname». KENTA. I store bokstaver. (Okay,  det er mulig WWE er littegrann fornøyd nå som CM Punk har slått seg ekstra vrang, med å ha mannen som oppfant GTS’en.)

Jerry Springer

Bare… Jerry fucking Springer?  (Det eneste positive.  det er faktisk Jerry Springer, og ikke en billig kopi.) Bellaene bør sporenstreks få nummeret til skuespillertreneren til Batista, jo før jo heller!

We say «Ouss», you say «WHAT?»

Det var på høy tid at GoldStar fikk noe nytt å bryne seg på, og Matadorene er greie ofre sånn sett.  Jeg har en barnslig glede over de to intergalaktiske skrullingene, og jeg håper inderlig de får tag-team tittelen på NoC.  På den andre siden skal jeg ikke kritisere Uso-brødrene for snikangrepet, selv om det er sånn oppførsel jeg vanligvis hater fra selvutnevnte «good guys». Når Cody Joker-Galactus gjorde en iherdig forsøk på å skille kneet til Uso#2 fra resten av kroppen hans forrige uke, er det lov til å ta hevn.

The Rise and Fall of the Roman Reigns

Det fulgte formelen,  men det er greit å se at selv Superman-Reigns ikke er uovervinnelig.  Kane er som vanlig litt klønete, mens Seth Rollins ga mer enn en publikummer i salen hjertet i halsen når det så ut som han skulle bli spiddet av festestangen til ringburet,  men Randy Orton var i kjempeslag.

"It's just not your DAY, is it?" (WWE)

«It’s just not your DAY, is it?» (WWE)

Orton med en ekstra dash psycho er den beste formen for Orton. Du kan kanskje trekke for at Seth Rollings også tok et stup fra toppen av buret, som for å overskygge Jericho. På den andre siden, kan man egentlig få for mye våghalseri? Dessuten passer det personligheten til Rollins, med evig overkompensering, som hånd i hanske.

Ukas Random Diva

Siden vi er inne på NXT:  WWEs minste og nusseligste Diva-in-training

Alexa Bliss

Alexa Bliss

Dett var dett for denne gang. Ikke glem NXT-TAKEOVER(2) i dag (torsdag) eller Night Of Champions neste helg!