«Det er ikke størrelsen det kommer an på»


Keira Knightley er pen,  veldig pen.  Det tror jeg ingen vil krangle på.  Men i følge noen filmprodusenter er hun litt… flat.

Noe som har ført til at noen av dem innimellom har falt for fristelsen til å «fikse litt» på bilder av henne.   Det tydeligste eksempelet var på filmplakaten for Kong Arthur i 2004.

Orginalen til venstre (via Huffington Post)

Orginalen til venstre (via Huffington Post)

Det fikk Knightley til å tenne på alle plugger, og siden den gang har hun en rekke ganger rettet skytset mot photoshop-feberen i film- og magasinbransjen.  Det er ikke akkurat hverdagskost når skuespillere klager på slike retusjeringer, men samtidig er det jaggu på tide bransjen begynner å lytte.

For det er neppe noe godt signal å sende til usikre jenter når selv de som er i den øvre 1% av menneskeheten utseendemessig bedømmes som «ikke god nok».   Og den bransjen er et verdigere mål for sinte feminister enn radiohumorister som lager ap med «bloggere» som gledesstrålende kjøper seg plastpupper til myndighetsdagen, og mediebedriftene som underbygger dem. (Synes nå jeg da).

Keira har nå i alle fall sikret oss en fasit så det er lett å avsløre når promogeneralene har vært litt for harde på datamusa:  I et intervju med InterviewMagazine.com stiller hun like godt opp in natura, og lar heller sminkør og fotograf lage magien «på gamlemåten».

..og spør du meg ser det bedre ut enn all verdens jukse-jur i silikon. Så jenter husk: En Autentisk A slår en Falsk F 10 av 10 ganger!