H#1:AD 154 – Som å lete etter nåla i møkkahaugen


"$9.99 a month - You get what you pay for!" (WWE)

«$9.99 a month – You get what you pay for!» (WWE)

Gud bedre så jævlig sesongstarten i NFL påvirker kvaliteten på (størsteparten) av WWEs programmer. De vet de ikke kan konkurrere mot mastodonten, så man gjør et halvhjertet forsøk på å holde hjulene i gang 2-3 måneder til NFL stort sett er avgjort for de fleste lagene.  Du vet at det går dårlig når du får offentlig, og korrekt(!) kritikk fra Vince Russo, av alle mennesker!  (Ikke at jeg har et ensidig hat mot Russo,  han er som en napalmdreven flammekaster,  hvis du klarer å holde ham under kontroll er han uvurderlig i visse situasjoner.)

Det er ikke WWEs eneste problem om dagen.  De har byttet om på hovedansvarlig for skribentene til Smackdown og NXT i et forsøk på å få litt mer schwung på det blå showet.  Vi krysser fingrene for at HHH har så stålkontroll på NXT som ryktene sier, så han får pisket litt fornuft inn i Ryan Ward som er «degradert» til det gule showet.

I mellomtiden har Del Rio tatt innesvingen på WWEs 90-dagers karantenetid og CM Punks advokater har sendt et notat på 22 sider til WWE for å få penger de mener han har krav på i godtgjørelse fordi WWE bruker hans utseende og navn i det kommende WWE  2K15 dataspillet. (I motsetning til de fleste andre wrestlere eier nemlig Phil «CM Punk» Brooks varemerket til gimmicken sin selv…)

Alt er ikke bare sorgen: Mandagens RAW klarte seg forbausende bra med tanke på seertallene på «Labour day». (Så får vi se om et dårlig show nå, og Jerry Springer som varslet spesial gjest neste uke, vil føre til en slem overraskelse. )

Sist men absolutt ikke minst: Brock Lesnar har reforhandlet kontrakten sin, så den er nærmere en standardkontrakt.  Med andre ord: Mer Lesnar. Mer Lesnar = Mer moro!

Men siden jeg ikke vil meg selv så vondt som å prøve å rapportere hele RAW.  I stedet skal jeg forsøke å trekke frem det lille som er verd å merke seg,  krydret med andre kilder i et forsøk på å gjøre det levelig.

“Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make MIZ-takes”

(Ikke så ofte jeg siterer Gandhi i denne spalten så jeg får benytte anledningen.) Det var som sagt ikke mange lyspunkt på mandag, men Sheamus/Ziggler mot Cesaro/Miz (og Mizdow) var ett av dem.  Det er 4 fremragende profesjonelle som tydeligvis får lov til å styre som de vil i hver sin feide om sekundærtitlene. Og jo mindre Kreativ blander seg, jo bedre.  Miz er kanskje ikke en ring-general, men han har en mimikk og minespill, skjønner sin kamppsykologi, og leverer en A+ innsats i sin nye gimmick.  De øvrige tre er jo alle blant dem som gjerne trekkes frem når det snakkes om de mer teknisk begavede utøverne i WWE.

Time out! (WWE)

Time out! (WWE)

Og Daniel Sandow da.  Noen har tydelig lagt merke til at han uten å mukke har overspilt med fynd og klem uansett hva slags cosplay han har blitt tildelt de siste månedene.  Så rollen som Miz enmanns entourage og stunt-double er bare barnemat.  Det er umulig å ikke smile når han river av seg dressen, brøler «ACTION!» og forsøker å overta plassen for en svimeslått Miz. (det hele selvsagt kun for å fungere som en distraksjon så Miz kunne snike seg opp bak Ziggler og levere en Skull-crushing Finale for å plukke opp seieren.  (Sminkøren hans ble forresten spilt av indy-wrestlere Crazy Mary Dobson.)

Nikki & Brie Sgradevole

Herreminskaper for en togulykke det her er.  Altså selve historien er i utgangspunktet ikke så dum.  Men å forvente at to mennesker med skuespillerevnene til dukkene i Team America skal bære historien er… optimistisk. (Ikke at jeg ikke tror Bella-tvillingene er absolutt fullverdige mennesker så lenge de ikke har kameraer på seg.)

Problemet er ikke bare manglende skuespillerferdigheter.  Det er også et problem at begge to i en årrekke var de mest utspekulerte, ondskapsfulle heksene i hele WWE,  og da blir det å portrettere den ene som Maria Magdalena  dømt til å mislykkes,  uansett hvor mye hun er gift med publikumsfavoritten Bryan.  Dessuten virker det som om WWE ikke  tørr å dra det helt ut.  De burde kunne komme opp med mer outrerte eksempler på «slemme Brie» enn de Nikki presenterte i de alt for mange promoene. «Brie stjal daten min» og «Jeg måtte ta en eksamen for Brie så hun ikke skulle stryke»… spar meg.  Hadde de villet kunne de dratt til med: «Når vi var 5 fikk vi hver vår kattunge, Brie glemte å mate sin, så den døde. Da la hun den døde kattungen sin under hodeputen min, og stjal min kattunge!» eller kanskje  «Brie pleide å stjele hjertemedisinen til bestemor og selge til guttene på skolen for å få penger til sminke,  jeg savner bestemor så…»

Med andre ord: Dra det så langt at det er åpenbart at Nikki lyver, om det er meningen.  Og la for guds skyld Brie få noen bedre linjer enn «Nikki,  hvorfor sier du dette?»

"Nikki, what's gotten into you (besides John Cena's Jr and 800g of medi-grade silicon)??" (WWE)

«Nikki, what’s gotten into you (besides 800 g of medi-grade silicon and John Cena)? You’re my sister!!» (WWE)

Greit, det var et bittelite lyspunkt i hele røra, nemlig AJ Lees overmuntre hilsen til Steph McMahon: «Oh, Hi Boss-Lady» etterfulgt av hennes mest infame crazy chick™ smil. Får vi en kamp mellom de to før nyttår, skal jeg ikke klage mens jeg spoler forbi alle Bella-promoene herfra til evigheten.

Bonus tommel opp for Paige som refererte til seg selv «The bloody Divas Champion». Hun har lært av Summer Rae, det er utrolig hva man kan snike under radaren til WWE om du kan banne på utenlandsk (som for eksempel UK-engelsk).

Total Clusterfucks

Total Divas starter opp igjen, så de fant det for godt å dumpe 6 jenter som samlet har ferdigheten til i beste fall 2 wrestlere i ringen sammen.  Det hele utartet heldigvis i løpet av kort tid til en free-for-all.  Da er forhåpentligvis det unnagjort for denne sesongen. Om det trenges mer «in ring action»  kan de vel filme det til Superstars eller noe sånn?

"Oh my good grils, what the fuck are we doing here?" (WWE)

«Oh my God girls, what the fuck are we doing here?» (WWE)

Apropos dårlige wrestlere, Rosa Mendez må være sjeleglad for at hun fikk en rolle i Total Divas.  For hun har ikke vunnet en kamp på RAW ennå etter over 5 år i WWE.  Dessuten hadde hun en solid wardrobe malfunction på Main Event denne uken, mannen med «black out»-knappen duppet visst av. (En naturlig reaksjon på Rosa i ringen.)

«I HATE that bunny Maggle!!»

Det er noe sjarmerende ved at WWE og/eller JBL holder fast ved minnet om en over 10 år gammel promosekvens der JBL (og Ron Simmons) var i klammeri med en antropomorfisk kanin, og han derfor har lagt Adam Rose dansene kanin for hat.

Bad bunny! (WWE)

Krakilsk kanin! (WWE)

Og når kaninen i tillegg ypper til bråk, og banker opp(!) Heath Slater, for å distrahere Titus O’Neil og gi Adam Rose en billig seier,  er det vanskelig å ikke smile.

Adam Rose har forresten begynt å spare skjegg igjen,  betyr det at det snart er slutt på moroa og en viss, sør-afrikansk menneskejeger dukker opp igjen..?

Ta-ta! (WWE)

Ta-ta! (WWE)

«Now her son’s got a new ideal: Vladimir Putin!»

Bo Dallas psykiske tortur av Jack Swagger fortjener en bitteliten stjerne i boka for faktisk å dra frem 3 statister (a.k.a. indywrestlere) og presentere deres triste historier om hvordan Jack Swaggers tap på Summer Slam har ødelagt livene deres.  Som sagt, skal du kjøre en flåsete promo kan du like gjerne dra den helt ut. Så bonden som spilte seg fra gård og grunn ved å gamble på Swagger-seier,  stakkaren som feilet innvandrer-eksamen og nå skal kastes ut av landet og ikke minst moren til den unge gutten som nå ikke lenger har Jack Swagger men Vladimir Putin som i sitt forbilde, var så cheesy at det fungerte.

…when the STARS are RIGHT

GoldStar har fortsatt sin vandring mot mørket, og det gledes!  Dustin som den gamle veteranen som ikke gir en flygende faen lenger, nå vil han bare ha titlene han føler han fortjener. Cody som den inhumane stjernegutten som ble presset -litt- for langt, og nå har sett lyset.  Joda.  Siden Uso #2 (eller #1? Jeg ser ikke forskjell på dem) har ødelagt kneet for alvor, så er det ingen som passer bedre som offisiell gjerningsmann en det kaklende ravngale romvesenet med ildrøde øyne.

"Knees?  Where we are going we don't need no stinking knees!" (WWE)

«Knees? Where we are going you don’t need no stinking knees!» (WWE)

Ukas utveksling på kommentatorbordet

JBL:  But why is Rusev just standing there?
Cole:  Why don’t you take of your head-set and go ask him? 
JB:;  Why don’t you take of your head-set and go jump of a bridge, Maggle?

Spotan Cole-hating fra JBL slutter aldri å more meg.

Ukas Random Diva

Det som virkelig burde bekymre Paige om dagen er ikke at Steph gir Nikki en tittelkamp,  men om Steph begynner å skumle med tankene om en Fatal-4way for divatittelen. I hvert fall om det involverer en viss liten sprett fra New Jersey.  AJ er tross alt smittet av Cena-syndromet: Jo høyere odds, jo bedre er sjansen for at hun vinner.  Én mot én? Du bør ha en en grei mulighet om du har et mottrekk mot Black Widow-grepet hennes.  Én mot 13, der du er blant de 13? Du har ikke ett snøfnuggs sjans i helvete. (Jfr. WMXXX)

The Crazy is strong in this one. (WWE)

The crazy is strong in this one.  And she wants her title baby back. (WWE)