Oh Doctor, my Doctor


Dusinet fullt

Dusinet fullt

Til å være en TV-serie som ikke vises på TV i Norge er BBCs flaggskip på fiksjonsfronten rimelig populært her hjemme.  («Fiksjon»  fordi selv ikke Doctor Who har noe å stille opp i mot milliardindustien Top Gear.) På søndag var det det premiere for sesong nr 8. 34. Det betyr også at den 12. doktoren gestaltet av Peter Capaldi for sjansen til å flekse karismaen for første gang.  Vi er lovet et mer dyster og voksen (på alle måter) Doktor denne runden.  Starten lover godt. 

Capaldi har sagt at han vil jobbe seg inn i rollen og det var tydelig at han lånte element fra sine forgjengere.  «was talking t the horse»… så nr 11.  Og reaksjonen på den stakkars dino’ens skjebne oste nr 10.   Samtidig som han er seg selv.

"I'm NOT your boyfriend"

«I’m NOT your boyfriend»

I det hele tatt var det en ganske tynn historie der fokuset var på hvordan både Doktoren og de rundt ham reagerte på regenerasjonen.  Hva er det underbevisstheten vil fortelle ham, så resultatet er en gråhåret, middelaldrende skotte med sinte øyenbryn?

Det som også gledet meg var at vi fikk se Paternoster-gjengen i birollene.

Madam Vastra og hennes kone Jenny Flint.  Strax var sikkert opptatt med å pusse sølvtøy når bildet ble tatt.

Madam Vastra og hennes kone Jenny Flint. Strax var sikkert opptatt med å pusse sølvtøy når bildet ble tatt.

Hva er det ikke å like med et par lesbiske eventyrere (den ene en tusenår gammel silurisk øgle, den andre er uærbødig cockney), samt deres sontariske butler/artilleri som løser mysterier i viktoriantidens London? De fortjener i aller høyeste grad en spin-off, eller i det minste en spesial!

Om du lurer på hvordan Madam Vastra egentlig ser ut sans make-up: Neve McIntosh

Og om du lurer på hvordan Madam Vastra egentlig ser ut sans make-up: Neve McIntosh.

Det er godt å ha Doktoren tilbake på skjermen,  og jeg håper de mener alvor med å vri ham i en mer alvorlig retning. Husk at for den store majoriteten av alle rasene i universet er han i beste fall en uimotståelig og lumsk naturkraft, i verste fall en dødelig og tilsynelatende uovervinnelig fiende.  I motsetning til de siste årene så vil heller ikke denne sesongen bli delt i 2 med nesten et halvt års opphold.  Sist men ikke minst, det virker som om mange tok sorgene på forskudd og rapporterte som et gitt fakta at Jenna Coleman forlater serien til jul.  Det er visst slett ikke avklart. Men i tråd med den nye tonen i showet så betyr ikke det at hun fortsetter lenger,  som Capaldi sier «I’ve read she may be leaving at Christmas but I don’t even know if she will get to Christmas!»