99 problems: 8 – Radiolyttende surfeminister


"And on the eighth day, God created a magic talking leopard, and forgot all about us." ~Frankie Boyle

«And on the eighth day, God created a magic talking leopard, and forgot all about us.»
~Frankie Boyle

Radioresepsjonen er tilbake på luften igjen (Hurrah!) etter flyttesjau fra P3 til P13.  Det gikk forbausende få dager før «en tjukk, en lang og en gammel mann» klarte å stryke noen surpomper mot hårene.  I dette tilfelle Maiken Andreassen, «skribent».  Allerede ved yrkestittelen blir jeg mistenksom.  For «skribent»  er litt på samme nivå som «ekspert». Sier fint lite om kvalifikasjonene til den som bruker den.  (Bortsett fra at man antagelig ikke er analfabet.)

Hva er det så Maiken er så forbistret over?  Jo at d’herrer Sagen, Sagen og Tjøstheim i den relativt faste spalten Aktualitetsmagasinet pludret litt over «nyheten» at «kjendisblogger» Sophie Elise Isachsen var redd for å miste puppene ut av kjolen på TV2 høstsesongstartfestligheter.

Ok,  er det virkelig ikke en bedre feministisk gallionsfigur man kan lete frem enn denne snuppeluppa som kjøpte seg nye pupper på myndighetsdagen, og tilsynelatende setter alt inn på å gli inn i uncanny valley som et annet japanskprodusert sexleketøy? (Hvis det ikke er intensjonene hennes håper jeg en vennlig stylist forbarmer seg over henne snart.)

Heldigvis tok ikke «offeret» seg veldig nær av det hele.  Som hun selv sier, hun ber jo om det selv, siden hun tross alt lever av kroppen og imaget sitt.  Dermed fremstår Maikens indignasjon-by-proxy enda rarere.  For er det ikke egentlig slik storebror Sagen sier i guttas lettbente forsvarstale: «Det ligger noe kvinnefrigjørende i det å få lov til å leve av silikonbryster og utseendet sitt. «

At de samtidig touchet innom en annen c-kjendis primært kjent for puppestellet sitt, Sandra Lyng Haugen, må også kunne passere.  Hele ideen bak programmet er tøysete assosiasjoner og lettbent pludring etter innfallsmetoden.  Så lenge skråblikkene er mer undrende enn ondskapsfulle skjønner jeg ikke problemet.  Hele rosabloggfenomenet er umulig å ta seriøst.  (Forøvrig var Sandra og puppene hennes ikke 14 år, men 17 år når de debuterte i Idol-2004, noe Maiken lett kunne funnet ut hadde hun giddet å google det, i stedet for å lene seg på en flåsete vits på et radioprogram hun ikke liker…)

Sandra Lyng Haugen og fordelene hennes i platebransjen

Sandra Lyng Haugen og fordelene hennes i platebransjen

Gutter og menn har siden tidenes morgen diskutert utseende og kvinnesakene til det motsatte kjønn.  Men guess what,  jenter og kvinner er ikke det spor bedre (eller verre om du vil). Så lenge vi er skapninger som henter 90% av all informasjon via øynene, og kun misunnelsen kan konkurrere med seksualdriften i den menneskelige natur, så er det sånn det vil være.

Hadde Maiken faktisk ment noe med det hun skrev hadde hun ikke angrepet de tre programlederne  som gjør narr av avissaken, men heller Dagbladet som slår stort opp «faren» for en  wardrobe malfunction. Men det hadde kanskje ikke skaffet henne nok oppmerksomhet?

Jeg kaller meg feminist, fordi jeg støtter «defining, establishing, and defending equal political, economic, cultural, and social rights for women.» [1][2]. Jeg kan virkelig ikke se at å fleipe med hvordan en riksavis slår opp en rosabloggers spekulative/utspekulerte (stryk det som ikke passer) kommentar om sine egne pupper, på noen som helst måte svekker kvinners politiske, økonomiske, kulturelle eller sosiale rettigheter.

Og som Bjarte Tjøstheim sier: «Hvis 47 år gamle menn ikke skal få snakke om pupper, synes jeg det er diskriminerende», jeg regner med det gjelder for 10 år yngre menn og.