«We are Groot»


Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy

Marvel har begynt steg to i raketten,  og raketter trives best i det ytre rom.  Med andre ord: Guardians of the Galaxy!  Det har vært lenge å vente, men den som venter på noe godt og så videre!

Marvel er selvsagt klar over at ikke alle har det same forholdet til Peter Quill, Gamorra og Drax, som det har til Tony Stark, Black Widow eller Hulk, så det sørger for å holde den novise kinopublikummer trygt i hånden hele veien gjenneom filmen, som for å si: «Ja, dette er litt annerledes, men i bunn og grunn er det akkurat det du liker…»

Guardians i denne tappingen er rendyrket space fantasy, og gjengen med misfits er «looking for group» så det holder.  Samtidig tar ikke filmen seg selv så alt for alvorlig.  Her er det små nikk til at fra Indiana Jones til Kevin Bacon! (Ikke spør!)

Som alle filmer som starter opp en subfranchise må vi bære over med litt etablering av forhistorier og slik, men i det store og hele er det ganske elegant løst.  I tillegg til de fornøyelige hovedpersonene er Karen Gillan en ypperlig «isdronning»,  Lee Pace en troverdig Ronan og jammen dukker ikke både Glenn Close og Peter Serafinovicz opp i småroller.

Nebula!

Nebula!

Samtidig er ikke alt nytt,  vi møter selvfølgelig igjen den mildt sagt absurde «Samleren» i Del Toros skikkelse,  og den gale titanen selv.

Filmen klarer å balansere mellom munnrappkomedie, sorgmunterhet og solid action, og det er ikke dårlig bare det!  Litt Riddick og 5th Element møter Space Balls,  Mumien og Pirates of the Caribbean.

Og som seg hør og bør,  etter at vi har fått se plakaten med «Guardians of the Galaxy will return!» ( i 2017 om timeplanen holder), det har vært en liten og søt vignett  (Jackson 5 er dansbar musikk!)  og rulleteksten har forsikret oss om at «No raccoons or tree creatures were harmed during the making of this film.» er det tid for den tradisjonelle sluttscenen i god Marvelånd.  (Jeg sier bare  «Cosmo & Howard» så røper jeg ikke for mye…)

Terningkast:  ♥ Løp og se!