En Marvel-cameo jeg ønsker meg


Har du noensinne tenkt på hvor superhelter drar når de trenger legehjelp?  Altså ikke offisielle, sanksjonerte team som Avengers eller F4, men de superheltene som sliter med å dekke husleia, har gitt opp en normal døgnrytme eller har stadig mer mistenksomme kjærester?

Som når Iron Fist har fått en grundig dose grisebank i hendene på en kriminell multinasjonal kooperasjon som er flere hakk over hva han vanligvis håndterer,  eller når en på den ene siden har rømt fra en årelang kidnapping hos en intergalaktisk rase formskiftere, men på den andre siden er ettersøkt etter en lang rekke vellykkede snikmord (Heisann Elektra!)? Vel  Marvel Universet har selvsagt en løsning, i hvert fall om du tilfeldigvis holder hus i New York.

Fra Daredevil #58

Fra Daredevil #58

Linda Carter - Student Nurse

Linda Carter – Student Nurse

Som så mangt i dette tegneseriekonglomeratet er det en mangslungen historie: Det begynter med ni nummer av tegneserien Linda Carter, Student Nurse utgitt av forlaget Atlas Comics mellom september 1961 og januar 1963. Atlas Comics ble kjøpt opp av Marvel, så når man på begynnelsen av 70-tallet bestemte seg for å utvikle tegneserier som skulle appellere til jenter (som histroisk sett ikke har vært noe stor markedssegment for superheltserier), blåste man støv av den gamle serien.

Karakteren Linda Carter ble valgt som én av tre unge sykepleiere i spenningsserien Night Nurse.  Serien fulgte de tre sykepleierne Linda Carter, Georgia Jenkins, og Christine Palmer ved Metropolitan General Hospital i New York.  Serien var fri for superhelter, men blandet romantikk og medisinsk drama (tenk Grey’s Anatomy eller noe sånn) med kriminalmysterier a’la Frøken Detektiv.  Det var ikke en stor suksess og det ble med 4 nummer mellom november 1972 og mai 1973.

Night Nurse

Night Nurse

Det kunne vært slutten, men spol frem til mai 2004.Brian Michael Bendis er forfatteren på Daredevil vol.2. I #58, «The King of Hell’s Kitchen: Part 3” trenger han noen som kan lappe sammen hovedrolleinnehaveren som nettopp har rømt fra Yakuzaen.  Og det er jo ingen grunn til å kreere en ny birolle, når man har et helt univers å ta av? Og dermed ble den moderne «Night Nurse» født.  Siden den gang har hun dukket opp med jevne mellomrom, alltid rede til å hjelpe «kapper» som har fått en omgang juling og av ulike grunner ikke kan oppsøke vanlige helsetjenester.  Så lenge du bare følger beskjeden om å «go to the room at the right», så er du sikret full diskresjon fra en utmerket lege, («nattsykepleieren» er bare dekknavnet…  hun har visst rukket å ta etterutdanning siden søttitallet). Hun lar seg ikke skremme av hverken Osborns H.A.M.M.E.R.  eller lovens lange arm under «borgerkrigen» der hun stod stødig på Cap’s side, og tok seg av alle skader Secret Avengers pådro seg.  Og om det blir for hett rundt ørene så har hun et triks i ermet: Hun har Wolverine på speed dial, gode kontakter i pressen og ikke minst er hennes nåværende arbeidsgiver den ikke ukjente kirurgen Dr. Stephen Strange…

Som oftest dukker hun opp i småroller,  som kund e mest lommekjente i universet oppdager, andre ganger har hun større roller, som i miniserien Marvel Divas når Angelina Jones (Firestar) må hanskes med brystkreft.

Marvel Divas,  langt bedre enn sitt rykte (men nå er jo jeg veldig sak for meta-superserier...)

Marvel Divas, langt bedre enn sitt rykte (men nå er jo jeg veldig sak for meta-superserier…)

Uansett, det er en camoe Marvel lekende lett kan lure inn i filmene sine.

(Forresten er ikke Linda den eneste av de opprinnelige tre vennen som har dukket opp på ny. Høsten 2004 dukker nemlig Christine Palmer opp i serien Nightcrawler III, og det viser seg at hun siden sist hadde blitt venner med Kurt Wagner og Ororo.  Men det var Linda som hadde den uformelle hovedrollen i Night Nurse serien, så det var hun som beholdt navnet…)