Sommermiddag med jobben


Tradisjonen tro var det sommeravslutningsmiddag med jobben. Det vil si Sjefen sjøl, ILer, Verveleder, vår lokale DP og veilederne.  Vi startet med en Mojito på kontoret før vi spaserte bort på Solsiden.

I år hadde valget falt på Matbaren Renaa  og deres 5 retter.

Carne cruda av kalv med sitron og parmesan
*
Blåskjell fra vår kullgrill, laget med Damm Indedit-øl
*
Kveite med asparges og pepperrot-sabayonne
*
Variasjon av kalv, karamellisert løk og salvie
*
Sitrongress creme brulee med jordbær og rabarbra

Tartarbiff er en gammel klassiker, men når den er laget av kalv, og kokken i tillegg har vært litt gjerrig på krydder og kapers, ble det bare midt på treet. Det ble riktignok overskygget over gleden av å se at Renaa har Kronenbourg 1664 Blanc på tapp!

I tillegg måtte vi jo diskutere litt om restaurantnavnet skal uttaler som tettstedet (RE-NA), cognacmerket (Re-NAU) eller rett frem som (REN-å).

Blåskjellene var hemningsløst gode. Servert med skikkelig grove bistropoteter og en aioli (som ikke var utstyrt med veldig hvitløk.) Kveldens første vin ble servert, en akkurat passe tørr hvit italiener.

Kveita var akkurat passe stekt , i hvert fall den jeg fikk, og det var takk og lov grønn asparges, ikke hvit. Den ble fulgt av en ikke altfor kraftig chianti. (Rødt er lov til hvit fisk vet du!)

Aftenens høydepunkt var kalvevariasjonene.

Holy mother of baby raptor jesus, dette var godt!

Holy mother of baby raptor jesus, dette var godt!

Avslutningen med kaffe og en creme brulee,  hevet av en syrlig jordbær&rabarbra sorbet.

Alt i alt en fortreffelig aften, og matbaren på solsiden tåler absolutt å besøkes ved en senere anledning også.