H#1:AD 146 – «Jeg har ikke forandret meg, dere har!»


Ambrose blir lappet sammen etter mandagens sending. (WWE)

Ambrose blir lappet sammen etter mandagens sending. (WWE)

Jeg er fan av overfortolkninger av wrestling-storylines (no shit Sherlock). Jeg vet at i 9 av 10 tilfeller er det fans og nerder som legger mer i det enn de stakkarene som syr sammen showet på kort varsel egentlig har sjansen til å forutse. Et godt eksempel er fra The Best And Worst Of WWE NXT 6/5/14: Capture The Dream av Brandon Stroud:

«They go to do the big “everybody raises everybody’s hand” thing and Paige raises Bayley’s hand, but Emma doesn’t, so Bayley raises Emma’s. That’s pitch-perfect characterization for all three … Bayley wants to be a part of something magical, Paige is outwardly tough by instinctively a good person and Emma doesn’t really give a crap, but is spaced-out and only “good” by proxy.»

Med det i mente så kommer det et skråblikk på ukas RAW som var riktig så fornøyelig, etter en ganske middelmådig runde forrige mandag. Jeg tar det ikke kronologisk denne gangen.

Men vi kan begynne med Autoriteten, som omsider strippet Daniel Bryan for tittelen som WWEs verdensmester i tungvekt. Nakken hans er ikke god ennå, så de brukte den semi-offisielle regelen om at en mester må kunne forsvare tittelen hver måned for å beholde den.  Dermed blir det en stigekamp om tittelen på MitB-showet, og man har sikret seg en haug med «viktige» kvalifiseringskamper frem mot showet.  Som alltid er heeler som best når de har logiske og sannferdige knagger å henge promoene sine på, så dette var på tide, etter to uker med uthalende taktikk mens man avventet situasjonen.  Det skader heller ikke Bryans posisjon, om han plasseres rett tilbake i tittelbildet når han er frisk igjen. At de gir Randy Orton et frikort inn i stigekampen er helt greit, siden han tross alt aldri fikk sin kontraktsfestede returkamp etter Wrestlemania.

Orton hadde forøvrig fri, og sendte en tweet som avslørte at han er blant de som kles på seg mer når han drar på stranda i forhold til hva han har på på jobb.

The Shield hadde noe på hjertet.  (Dessverre har ikke WWE lagt ut videoen, så dere får unnskylde litt dårlig lyd:

Så var det tid for Seth Rollins å forklare seg.  Han hadde mange gyldig poeng i sin eksposisjonspromo. I hans hode konstruerte han Shield, og er dermed fri til å demontere Shield når som forbedrer sine egne sjanser for en mesterskaptittel. (Legg til at det faktum at en av hans tidligere kollegaer er en ravn-gal psykopat, mens den andre har storhetsvanvidd og  en tendens til å stjele rampelyset når han når kritisk masse.) Det er heller ikke usannsynlig at Seth er den eneste med bena nok på jorda til å skjønne at å fortsette å banke opp sjefen og de gamle buddyene hans neppe sikrer en rakettkarriere. Jeg savnet riktignok et lite nikk til et faktum at Shield i nesten et år var HHHs innleide muskler.  Det er jo teknisk sett ikke Seth som har skiftet side, men de andre to.

Jeg liker når en veldig ujevn kamp går sik den faktisk burde gå, fritt for"david-mot-goliat"-klisjeet.  Jack Swagger burde massakrere Santino Marella 11 av 10 ganger. (Du kan kanskje gjette at jeg likte avsluttingen på 8. episode av 4. sesong  GoT?) (WWE)

Jeg liker når en veldig ujevn kamp ender slik den logisk burde ende, fritt for»david-mot-goliat»-klisjeet. Jack Swagger burde faktisk massakrere Santino Marella 11 av 10 ganger. (Du kan kanskje gjette at jeg likte avsluttingen på 8. episode av 4. sesong GoT?) (WWE)

Det kritiseres at Goldust er fanget i en groundhog day av matcher mot Rybaxle.  Men se det fra Rybaxles side: Jeg ser ingen grunn til at de ikke bør gtakke ja til å møte teamet «Goldust & random midcarder»  hver uke, da de ser ut til å ha god kontroll, og fortsetter å vinne. Jeg mistenker at det er Cody som bestiller matchene (og ingen i ledelsen gidder å bry seg, så de bare godkjenner det), slik at han kan holde variabelen «motstander» konstant i sitt eksperiment for å finne Goldust den perfekte tag-teamet partner.

Er det rett av en face som Summer Rae å grise ned Layla backstage i et bakholdsangrep?  Sett bort i fra at Summer er face kun  i navnet, så ser hun også  Layla som en homewrecker som stjal hennes kjæreste mens hun var borte.  Selv om hun overreagerer det er ikke akkurat uvanlig i den virkelige verden for å ta hevn i en slik situasjon, selv når du ikke har rett moralsk eller  juridisk.

Jeg vet ikke helt hva det er, kanskje det er intensitetet han angriper den håpløse oppgaven på, men Damian Sandows stadige nye kostymer begynner å slå an. Når var sist gang han fikk heiarop fra publikum? (WWE)

Jeg vet ikke helt hva det er, kanskje det er intensitetet han angriper den håpløse oppgaven på, men Damian Sandows stadige nye kostymer begynner å slå an. Når var sist gang han fikk heiarop fra publikum? (WWE)

Paige og Alicia Fox har ganske god kjemi, og jeg tror Alicia fungerer best solo, snarere enn å ha Aksana som en atpåklatt. Med mindre du vil ha en face-mot-face match-up, er hun uten tvil det beste valget som Paiges motstander i påvente av en retur fra AJ.  De eneste troverdige motstanderne er nemlig enten opptatt i andre storlines, eller selv facer. Egentlig er det jo et luksusproblem at det nå er 3 separate diva-historier på gang.  Total divas-gjengen har sine interne historier, der Nikki i tillegg er tyggeleke for Steph på grunn av søsteren, Summer Rae og  Layla er i en egen feide,  og da gjenstår stort sett bare Emma som alternativ motstander for Paige.

P.T.O. (WWE)

P.T.O. (WWE)

Jeg synes det ikke er urimelig at John Cena er den som melder seg frivillig til å tagge med Shield, da han a) er «awful good» av legning  og b) har fortsatt en høne å plukke med Wyatt siden Wyatt er no-seller tapet på Extreme Rules med sin «Jeg er gjenfødt! Du bare slå min forrige verts-kropp, Hah-hah! «.

Og det fungerer fordi Shield er ikke dumme,  Cena ikke det verste tilbake opp å ha i en tag-match, selv når de bevist prøver å vinne uten å bruke ham. Du kan og se etter seieren av Cena ikke er 100 % overbevist om at ikke Shield-gutta kommer til å gi ham en runde juling for nostalgien sin skyld.

Til en avveksling er det ingen overskrifter denne uka,  men vi kan vel unne oss noe random divaer for det?

Det er jo sommer! Håper Emma minner Paige på å huske solkrem! (Instagram)

Det er jo sommer! Håper Emma minner Paige på å huske solkrem! (Instagram)