H#1:AD 143 – God Save The Queen


Når var sist gang to englendere holdt WWE-gull? Og for å strø salt i såret: Tag-team mestrene er fra Amerikansk Samoa, US-mesteren er Irsk og WWEWHC-tittelholderen er rekonvalesent... (WWE)

Når var sist gang to englendere holdt WWE-gull samtidig? Og for å strø salt i såret: Tag-team mestrene er fra Amerikansk Samoa, US-mesteren er irsk og WWEWHC-tittelholderen er rekonvalesent… (WWE)

Hoi, lenge siden sist.  Faktisk en hel Kosmorama og en bacheloroppgaveinnspurt.

Men med RAW over på riktig side av dammen så koster jeg på meg en liten runde wrestleblogging igjen.  Siden sist har Dniel Bryan vært gjennom en tilsynelatende vellykket nakkeoperasjon, og siden WWE ikke er helt sikre på når han er tilbake spiller de på begge hestene.  Med andre ord Stephanie har ikke strippet ham av tittelen ennå, men krever at han overleverer den på RAW neste uke.  Så har vi 7 dager ekstra å vurdere om han trenger en lenger pause, eller om han har fått en blodoverføring fra John Cena og dermed helbredes som en Wolverine i hurtigspoling.

Siden det er seint og jeg som vanlig har masse å gjøre på jobb i morgen, blir det en gjennomgang tematisk bygget opp som shortsen til Nikki Bella: «short but sweet».

«This is not your queen dying, this is the Undertaker WHOSE STREAK MY CLIENT, BROCK LESNAR,  CONQUERED AT WRESTLEMANIA»

Paul Heyman + Mikrofon er fortsatt en gylden kombo.  Det var skuffende nok ikke Sheamus + Cesaro.  Det ene er en real irsk skittstøvel av en «face», det andre er et superpopulært sveitsiske supermenneske av en «heel».  Begge er sluggere i øverste klasse,  men kampen ble likevel bare «meh».  Men om planen for å få litt av glansen tilbake på US-tittelen er ikke Cesaro og Sheamus noe dårlig valg.  Det er mulig det bare var et arbeidsuhell i dag, og at de har bedre kamper inne.

Men Sheamus bør virkelig kutte ut planen om å fargekoordinere drakta med håret sitt. (WWE)

Men Sheamus bør virkelig kutte ut planen om å fargekoordinere drakta med håret sitt. (WWE)

Slå klokka,  slå den helseløs

Beat the Clock er kanskje den døveste stipulasjonen i WWEs areal, nest etter Dance Off. Big E mot Ryback var som å se to døsige humler forsøke å finne veien ut av et syltetøyglass,  Alberto Del Rio mot Rob Van Dam var like givende, nyskapende og morsom som å løse brøkoppgaver, og Dolph Ziggler er fortsatt ikke så heit hos bookerne at han slår Mark Henry helt uten videre, selv om han var nærme…

Det eneste positive var egentlig at RVDs feiring på rampen ble brutalt satt en stopper for av ett stykk Bullhammer i bakhodet. Noen har DÅRLIG NYHETER!  I dette tilfelle at RVD nettopp sikret seg en kamp mot Wade Barrett på payback for interkontinental-tittelen.  Barrett smører godt på, og påpeker at han kommer fra landet som oppfant tiden!

"Which means I'm technically a fucking Time Lord!" (WWE)

«Which means technically I’m a fucking Time Lord!» (WWE)

Wade Barrett elsker å være fanfavoritt som heel, og fansen i London var ikke vanskelige å be.  Særlig ikke når han spiller på den erkeengelske overbevisningen om at folk fra «koloniene»  strengt tatt er ganske ubrukelige, og rusler ut til Rule Britannia, nærmere bestemt versjonen «British Bulldog» Davey Boy Smith brukte i WWF. Kveldens sitat: «There is no way in the world that this Englishman is going to lose to a bloody Yank

Summer is coming

Summer Rae er tilbake fra filminnspilling med The Miz (nei, ikke en sånn film)  og har en høne å plukke med Fandango og Layla.  Så hun kliner med Fandango, angriper Layla, og R-Truth og Funkadactylene (som presumptivt skulle ha en match mot Fandango) koker bort i kålen.

Best case scenario: Fandango avslører seg som gode gamle  Johnny «The Friendly Neighbourhood Creep» Curtis, og forsøker å få begge jentene til sengs. (Og siden dette er PG-alderen ender det med hysteriske forviklinger, ikke en Δ)

Union Jacks are Back!

McIntyre er skotsk, Mahal kommer fra det som var juvelen i det britiske imperiet, og hårfargen til Slater sladrer om mye angelsaksisk blod i årene (WWE)

McIntyre er skotsk, Mahal kommer fra det som var juvelen i det britiske imperiet, og hårfargen til Slater sladrer om mye angelsaksisk blod i årene (WWE)

3MB, unnskyld, Union Jacks er det mest elskverdige taperne WWE har under kontrakt.  Det hjelper selvsagt ikke at de denne gangen så desidert har fansen i baklomma, når motstanderen er det bulgarske marerittet: Rusev.  Lana laner, Rusev knuser og Vladimir Putin på Titantronen har et oppsyn som ville fått Adam Rose til å himle med øynene og mumle noe om sitroner og rosenknopper…

«Offisielt»  den beste kampen

Seth Rollins mot Batista var definitivt kveldens beste kamp.  HHH hadde stipulert at kun «offisielt personale» kunne være ringside,  og så selvsgat oppnevnt seg selv til offisiell utroper og Randy Orton til offisiell tidtager.  Men som vanlig var ikke Shield tapt bak en vogn, så Rollins kunne kalle inn de to offisielle gjestekommentarene: Dean Ambrose og Roman Reigns.  Straks de fikk på seg headfset kunne Ambrose opplyse om at de var oppnevnt av Brad Maddox.  (De av oss som husker Shields episke beat down av Maddox kan tenke seg at Dean bare trengte å se hardt på ham for å få vilja si.)

Så skal jeg fortelle en hemmelighet: Jeg liker Batista.  Som wrestler.  Ja han er treig og har ikke verdens beste kondis (selv om den har blitt bedre siden han kom tilbake).  Og han var ikke noen åpenbaring sist gang han var aktiv heller takkegt v ære for mye muskler.  Men han har en tilstedeværelse i ringen, og han kampene hans, når han har en kompetent motstander, har noe ved seg.  Kall det ring-psykologi, eller bare en snodig form for karisma,  men jeg innrømmer det.  Jeg vil mye heller se ham i ringen for Evolution en Orton eller Trips. Batista som overmodig og arrogant heel er dessuten et fint avbrekk fra den vanlige WWEformelen der alle heeler er enten feiginger og/eller juksepaver.

At Rollins vant på DQ når kampen utenfor ringen naturligvis før eller sidere endte opp inne i ringen, er irrelevant.  Det er fortsatt mye bensin igjen på tanken i feiden mellom Evolution og Shield.

What does the Fox say?

Først av alt,  er jeg den eneste som digget at det første landet Cole nevnte når han skulle ramse opp eksempler på land Paige har wrestlet i var Norge?  Og jeg liker at kommentatorene understreket hvilken tradisjonsrik wrestlingfamilie hun kommer fra, og hvor mye erfaring hun har på tross av sin unge alder.  Når det er sagt,  Alicia Fox som hyperaggro wrestlingmaskin er en fornøyelse å se.  Her tok hun kontroll fra første sekund,  og hadde stort sett overtaket hele veien, uten at Paige virket talentløs eller direkte svak, noe som ikke er dårlig.  Finisheren var uvanlig, men bevares,  et hard spark i fjeset med påfølgende kræsj ned i kanvasen bør realistisk sett sette deg ut av spill lenge nok for en pin.  At Alicia sparket ut av Paiges vanlige finisher betyr kanskje at hun henter frem DDT-komboen sin i stedet? (Jeg synes den er langt bedre i alle fall.)  Jeg har sagt det før, jeg sier det igjen,  Alicia er perfekt motpart i Paige første feide.

Sist RAW når Alicia tapte hadde hun et sammenbrudd/raserianfall som endte med at hun stjal hatten til JBL,  denne gangen feiret hun med å rappe kronen til Jerry Lawler, før hun dusjet i cola og danset cancan på barrikadene.  Bipolar-Fox er en skip jeg kan seile med!

I'm The Queen! (WWE)

Long live The Queen! (WWE)

Rosenknoppskyting

Så alles favorittintervjuer Renee Young er i ringen for å intervjue Adam Rose m/følge.  (Et følge som denne gangen tydligvis bestod av en haug britiske amatørwrestlere skal jeg tro twitterfeeden min som eksplodere i en «name the rosebud»-kakafoni under dette segmentet.)  Rose er å vei over, den lange veien, nå som heldigvis Cole holder kjeft om hvor «artige og morro» det er.  Da er det bedre med JBLs blodtørstige hat og drapslyst rettet mot en navnløs antropomorfisk kanin. Det er mulig WWE tror sørafrikaneren snakker «britisk» i denne gimmicken,  men fansen i London holdt seg for godt til å gjøre narr av aksenten,  den er uansett så over-the-top teatralsk at det lar passere.

Party on! (WWE)

Party on! (WWE)

Zeb Colter og Jack Swagger  (a.k.a. «Zebbie & Jacky») tar turen ut for å si noen sannhetens ord til festlyden.  Det blir håndgemeng, og det her må selvsagt ende med en kamp på Payback.  Det er ikke noe galt med det, men det var overraskende å se at «Adam Rose» kanaliserte litt «Leo Kruger» i blikket når han stirret ned de amerikanske patriotene.  Det hadde vært storslagent om det viser seg at det festglade  blomsterbarnet har et alter ego som psykotisk krigsforbryter og menneskejeger storviltjeger.

Sisters Abigail

Main eventen var John Cena mot Luke Harper.  Og det er bare å slå fast.  Bray Wyatt er kanskje hjernen bak familien, og den beste på promofronten, men helledussen han har lite å stille opp med i ringen sammenliknet med Luke Harper.  Harper wrestler som en mann 50 kilo letter og 30 cm kortere. Alt innbakt i en svett, illeluktende, hårete hillbillyform.

...flygende hillbillyform (WWE)

Rettelse: Svett, illeluktende, hårete og flygende hillbillyform (WWE)

Det ender med en DQ, men Cena var på hæla hele kampen gjennom, Wyatt delte ut søstre til liten og stor, og som en siste fornedrelse så pælma Harper den enes skoen til Cena ut til publikum etter kampen, kjipingen, Jeg frykter  bookerne maler seg inn i et hjørne i denne feiden, men om ryktene om at  Shield og Daniel Bryan nå selger med merch enn Cena stemmer, så kan det hende de ikke lenger er like redde for å faktisk la ham tape en feide i det lange løp.

Ukas Random Diva

Vel, hun ser kanskje ut som en blanding av en animatronisk sex-dukke og skikkelig billig CGI fra et fem år gammelt dataspill, men Maxim mener i alle fall at hun er verdens 83. heiteste kvinne i 2014, og E! har fornyet Totat Divas for en 3. sesong så da passer det vel bra med henne denne uka!

Eva Marie.  (WWE)

Eva Marie. (WWE)