99 Problems: 3 – Snø


Alle gode ting er...

Alle gode ting er…

I dag skriver vi 1. mai.  Likevel, hva skjer? Det SLUDDER!!  OK, dette er, som det ligger i navnet, sludder og pølsevev. At vi skal måtte finne oss i slik, i verdens rikeste land i 2014  og så videre.  Nei, men seriøst: Hvem i helvete er det egentlig som *liker* snø?  Altså,  jeg vet det er noen som av en eller annen grunn har valgt seg en idrett som krever frossen nedbør som underlag,  men det bør da ikke gå ut over oss andre?  Snø er jo en klimatisk anomalitet,  i 95% av klodens eksistens har det ikke falt sånt ekkelt kaldt og hvitt ned på bakken.

Hva kan egentlig snø brukes til:  Det kan rive tak, stoppe tog og skjule hundemøkk. Greit nok, det gjør seg på bilder og julekort, men det trengs da virkelig ikke her nede i lavlandet og bynære strøk? Kan ikke de som synes det er så forbanna stas heller dra til fjells, slik de mest fanatiske gjør i påska. Er det ikke egentlig litt skummelt med disse individene hvis sterkeste trang når våren omsider kommer til oss her i arktiske strøk, er å dra pokker i vold for å finne siste rest av vinteren? Dette er folk som har stemmerett dere!

Ideelt sett kunne vinteren og snøen kommet dalende 23. desember, og smeltet vekk 2. januar.  Så kunne kommune-Norge spart noen millioner på snørydding også, siden det jo ikke gjør noe om veiene er igjensnødd i juleferie. Tenk på de dere som sutrer om barmark i november. Hvorfor hater dere eldre og syke så mye at dere vil at offentlige midler skal gå til snørydding og salting, mens bestemor må bo på do på alderhjemmet og kun få en bøtte kald grus til aftensmat? Fysjom!

Det er særlig salt i såret når det fordundre meg kommer snøslaps dryssende i mai måned. Nå skal det jo være forsommer,  gresset skal slås, temperaturen krype opp forbi 20 grader  i skyggen og jentene finne frem lave sko og sommerkjoler.  Om ikke det blir en slutt på dette så må flere statsmeteorologer ofres til snødemonene så de ikke lenger finner på faenskap, for dette gidder jeg ikke!