H#1:AD 142 – Livet er en berg og dalbane


Ja, det er en meksikansk dverg i oksekostyme som nettopp har stanget en skotte i nøttene,  hva ser det ut som? Wrestling er litt spesielt noen ganger. (WWE)

Ja, det er en meksikansk dverg i oksekostyme som nettopp har stanget en skotte i nøttene, hva ser det ut som? Wrestling er litt spesielt noen ganger. (WWE)

Etter en lang påske er det vel på tide å gripe fatt i WWEs gjøren og laden igjen. Siden sist fikk vi en lei påminnelse om en av de store ulempene med å være wrestlingfan:  Gamle favoritter har en tendens til å dø så alt for tidlig.  På en mer positiv note håper jeg flest mulig fikk med seg VG Helgs portrett av det norske wrestlinghåpet Aron Frost i påskeuka.

Temaet i WWE i det siste har vært ekteskap.  Ikke bare har Daniel Bryan og Brie Bella blitt smidd i hymens lenker,  Jimmy Uso har giftet seg med Naomi, The Miz har ledet sin Maryse til alters heldiggrisen,  og AJ har fått permisjon for å gjøre en ærbar mann ut av CM Punk.

Men over til RAW,  som vanlig gidder jeg ikke nevne alt som har skjedd, men prøver å dekke det grøvste.  Som alltid er det fritt frem for å komme med kommentarer og synspunkter i kommentarfeltet.

«In his Demon-form»

Det siste halvåret må ha vært en manisk-depressiv opplevelse for Daniel Bryan.  Først mistet han Asparagus The Wonder Dog™ i fjor høst, samtidig som han ledet an en av WWEs mest omfattende storyliner frem til den endelige, massive triumfen(e) på Wrestlemania,  samtidig som han vant hjertet til Brie Bella, og kunne lede henne til alters før påske, for så å komme tilbake til beskjeden om at faren hans tragisk var gått bort.  Det er bare en ting å si:

DAMN! (WWE)

DAMN!

Fansen var en smule skeptiske når de fikk høre at planen er å bruke Kane i Bryans første feide som mester.  Men så er det engang slik at det er Kane og KANE! Det er lett å glemme sistnevnte når han har skokket rund i dressbukser og mumler forbitrelser som en pensjonist med rampeunger på plenen det siste halvåret, men heldigvis er det ikke den versjonen Bryan skal bryne seg på.  For når Stephanie McMahon litt for sent innser at hun bokstavelig talt har sluppet djinnen ut av den magiske flaska er det bokstavelig talt svovel og lynild som gjelder.  Kane og Bryan har en lang forhistorie som egentlig aldri fikk noen skikkelig konklusjon, noe som ytterligere underbygger denne feiden.  Så 3x Tombstone Piledriver senere kan Bryan med god samvittighet ta en uke fri og få ryddet opp i personlige affærer.

God save the Queen

Det er mye mulig det var fordi en drøss wrestlere var utenlands og Bryan hadde fri forrige uke WWE satte i gang en turnering om førsteutfordrer-posisjonen til Interkontinental-tittelen.  Men det har i alle fall gitt oss en haug bra kamper.  Ikke kun fordi det hjelper at kampene faktisk betyr noe  (selv om det er en sønderbooket sekundærtittel) men også fordi de har bydd på noen freshe matcher med motstandere som ikke alt har møtt hverandre hundreoghalvfjers ganger på Main Event…

Wade «Bad News» Barrett har bevist at han er en fordømt ubåt.  Hver gang du tror en er torpedert og synker som en stein  dukker han etter en stund opp til overflaten, heiser seilet og dundrer videre uten å se seg tilbake. At kommentatorene tydligvis ikke er helt enig i om han har mistet fornavnet sitt eller ei, er så sin sak. (Jeg gjetter på at JBL neppe er interessert nok i jobben til at han leser alle notater fra WWEs ledelse, og bare toner ut Vince i høretelefonene med sin egen stemme.) Uansett.  Barrett har tatt var på den gode stemningen fra RAW etter Wrestlemania, har skaffet seg en boss kappe og intropyro, og har alltid hatt utseende, stilen og temamusikken på sin side. Og nå?  Nå har han knocket Sheamus,  en mann som bookes et sted mellom John Cena og Squirrel Girl på uovervinnelighetsskalaen, clean midt i ringen som om det var den minste sak i verden. RVD burde bli en formalitet før han kan møte Big E på Extreme Rules.  Skal vi lære av fortiden bør Barrett håpe han kommer til kort der!

BOOM! (WWE)

BOOM! (WWE)

…it’s a mystery

Ikke verst å reinkarnere Evolution kun for å gi Shield noe å bryne seg på. Batista og Orton i normale klær er selvsagt et usedvanlig syn, men joda,  man bør få noen mil ut av denne feiden.  HHH har selvsagt lomma full av alskens midcard-heeler som skjold mot lausbikkjene i SWAT-klær, så det åpner mange muligheter for friske oppgjør.  Men vær så snill, selv om Rollins har blitt bedre på mikrofonen det siste året bør enhver Shield-promo bestå av 99 % Dean Ambrose som psychobabler trussler og 1 % brunstbrøl mot himmelen fra Reigns som punktum.

HHH: Så klart dere i Shield går over i bookingen av denne feiden *jugekors på ryggen* (WWE)

HHH: «Så klart dere i Shield går over i bookingen av denne feiden!» *jugekors på ryggen* (WWE)

Ms Santino

På den ene siden er det litt ille at en talenfull, vakker og morsom wrestler belemres med den gamle, velbrukte «Santino er hodestups forelsket i en jente way out of his league på gebrokken engelsk» historien.  På den andre siden: Hun får masser av TV-tid og kan bygge opp gjenkjennelsefaktoren hos mainstream-publikum. Dessuten er progresjonen riktig, fra at hun står ringside mens Santino wrestler, via mixed-gender tag-team-kamper til nå der det er Santino som står ringside mens hun wrestler.  Selvsagt er en rosa hånddukkeslange et kynisk forsøk på å selge merchandise til ungjente, men hun har døpt den VenEmma,  så jeg klarer ikke engang trekke henne for det…

VenEmma her til venstre (WWE)

VenEmma her til venstre (WWE)

The Ravisihing Russian (WWE)

The Ravisihing Russian (WWE)

Русев убийство, Русев унищожи

Aleksander Rusev har fått en Ryback v2.0 push. Forskjellen er at mens Ryback smadret First Price wrestlere i opptak på Smackdown har Rusev valset gjennom etablerte midcardere på Live-TV. At han styres av en ekte russisk honningfelle som får stadig kortere skjørt og for sikkerhets skyld også egen intromusikk er bare glasur på kransekaka.

Rusev har alle forutsetninger for å fungere i det lange løp siden han i motsetning til de fleste som får slike åpningspush har legitime  fysiske forutsetningen for å kunne herje på det viset han gjør. Sett han opp mot folk som Sheamus eller Mark Henry og la ham få vise seg fra topprepet som i NXT!

Sveisen Sveitser Sveiper innom

Det var ikke noen kjempeoverraskelse at Cesaro enn så videre må sluttføre splittet med Jack Swagger.  Det er faktisk mer interessant å se hvor det leder av WWE har plassert en wrestler som er face på alle mulige måter bortsett fra en fullstendig anerkjennelse offisielt med den største og dyktisk heel-manageren de har. Publikum vet ikke helt om de skal heie på Cesaro, bue Heyman elle gjøre begge deler samtidig.  Jeg antar det før eller senere betyr Cesaro mot Lesnar, så jeg skal ikke klage.

From Norwich, England…

Paige har visst seg som en verdig mester, og så lenge kommentatorene referer AJ i annenhver setning kommer nok hun tilbake for en feide vi alle har ventet på.  I mellomtiden viser Paige at de «gamle» divaene slett ikke er så fryktelig dårlige som de verste kritikerene vil ha det til.  Riktignok er Aksana på langt nær like god i ringen som Alicia Fox så det er snodig at hun fikk dobbelt så mye tid,  men Paige gjør en god figur som den unge mesteren som er fullt klar over at utfordrerne står i kø. Eneste fordelen hun har er at de undervurderer henne, hennes ungdommelige pågangmot, og det faktum at hun er et monster i ringen når hun først får summet seg.

Modified scorpion crosslock FTW. (WWE)

Modified scorpion crosslock FTW. (WWE)

På NXT benyttet de også sjansen til å la henne logisk forklare gruppeklemmen på WWE.com etter at hun vant  tittelen som de andre divanenes forsøk på å innynde seg, og et resultat av at absolutt ingen liker AJ…

Han har heile væla i si hand

Pessimistene klager over at Bray Wyatt ikke har noe å vinne på en utvidet feide mot John Cena.  Men de overser helt meta-historien.  Cena er den perfekte motstanderen for Wyatt, og vice versa.  Fordi det er opplest og vedtatt at John Cena. Alltid. Vinner.  Fint det,  synd for han at Wyatt fra dag en har opplyst om at han kunne bry seg mindre om seire og tap,  det er ikke det spillet han spiller.  Han har ikke satt seg fore å slå Cena i ringen, det er ville vært et fånyttes prosjekt. Nei det han vil, er å ødelegge Cenas ettermæle, ved å få fansen til å vende seg mot ham.  Han er veldig klar over at en stor andel av fansen ikke liker Supermann-Cena, og han lar Cena få smake den vreden.  Som alltid er Cenas utgangspunkt «noen elsker meg, noen hater meg, det er deres rett, jeg bare elsker jobben!» men hvor lenge kan han motstå de stadige små stikkene. Når hele salen synger med på Wyatts leirbålsanger, eller stemmer han inn i en handicapp-match tre mot en så vil det kanskje synke inn litt etter litt.  Selvsagt vinner han handicap-matchen, men det er fordi han er den eneste som har interesse av å vinne den.  Wyatt og familien er bare oppsatt på å gi ham en grundig dose juling, om det betyr en diskvalifikasjon er helt irrelevant.

Yee-Haw! (WWE)

Yee-Haw! (WWE)

Det hele blir en tap-tap situasjon for Cena.  For enten lar han seg pushe rundt av en Wyatt som suger til seg mer og mer støtte mens han egen støtte krymper inn.  Eller han eksplodere i sinne og skambanker Wyatt til han ikke kan reise seg lenger, og da har Wyatt bevisst at Cena er et monster ingen kan samle seg bak.  Min teori er at WWEs wrestleres kayfabe-evner påvirkes av fanstøtten, på samme måte som for gudene i Discworld, så om Cena mister fansen vil han ikke lenger være uovervinnelig.  (Teorien ble forøvrig utviklet som den eneste logiske forklaringen på Zack Ryder-som-US-Champion-situasjonen for noen år siden.)

Ukas Random Diva

NoH8-kampanjen er en kampanje iverksatt av fotografen Adam Bouska som en protest mot Californias «Proposisjon 8» som forbyr samme-kjønns ekteskap.  WWE har stilt seg bak kampanjen, og en lang rekke WWE-utøver fra HHH og Daniel Bryan til samtlige deltagere i Total Divas har latt seg avbilde med teipet munn og NoH8-logoen.  Jeg har valgt ut en av bildene, og synes det er godt å se at WWE bruker den påvirkningskraften de tross alt har i det godes tjeneste.  Til å være «redneck & trailer trash»-underholdning er de riktig så progressive når de vil.

Så til neste gang, når det måtte bli i disse kosmorama-tider: Spill to floor, go to commercial!