Påskepresanger


I år kunne jeg heldigvis ta en tidlig påskeferie. Selv om «ferie» i dette tilfellet også innebærer å prøve  få på plass brorparten av bacheloroppgaven i arbeidspsykologi jeg jobber med. Likefullt var det deilig å kunne trekke sydover til varmere strøk. Tenk her er det faktisk sol!

Men ikke nok med det! (Som det heter i reklamene.) Jeg hadde jo bursdag for noen uker siden, og brodern hadde selvsagt funnet på noen presanger som ventet på meg. I tillegg til at han hadde hjulpet familiens 5. medlem med å pakke inn sin presang.  (Du visste kanskje ikke at labradorer er fullt i stand til å netthandle? Se, der lærte du noe nytt i dag og!

Brettspill er alltid moro!

Brettspill er alltid moro!

Pergamon fra broder’n. Et kjapt lite eurospill med en lovende mekanikk, der spillerne kjemper om å ha best suksess som arkeologer.  Målet er å sikre seg forskningsmidler, så man kan finne de eldste funnene, og sørge for best besøk på sitt museum.  2-4 spillere, med en egen «gravrøver» for tomannsspill. 

D*Day Dice var gaven fra Ask,  og han falt sikkert for tematikken. Landgangen i Normandie i form av et terningbasert spill, der du samler opp spesialister, kanonfor og ekstrautstyr underveis ved hjelp av kombinasjoner på terningene mens du prøver å erobre de tyske stillingene.  Relativt vanskelig blir det etterhvert, og med 8 ulike kart skal det ta sin tid før man går lei.  Og siden det er et co-op spill er det regler for 1 til 4 spillere.

Lesestoff

Lesestoff til avveksling fra faglitteratur!

Gatelangs i London er arvegodt, men kommer godt med når sommerens ekskursjon. Halve gleden med å reise er jo å legge slagplaner for hva man vil få med seg!

Sir Adrian Carton De Wiart er en karakter av typen som ikke lages lenger.  Fra Boerkrigen og frem til den kalde krigen så var et ikke den konflikt han ikke spilte en rolle i å oppklare,  noe som endte med flere år i nazistenes fangeleire, et øye og en hånd i minus og en vegg av medaljer og æresbevisninger. Naturligvis heter selvbiografien hans Happy Odyssey!

Sist men ikke minst er det åpenbart at det er lurt å kunne forsvare seg selv.  Og hvilken teknikk er vel mer egnet en den selveste Sherlock Holmes bruker?  The Manly Art of Bartitsu av E.W. Barton-Wright gir det utførlig innføring i kapitler som «How to deal with undesirables», «Use of the stout stick» og «Self-defence from a bicycle». Rikt illustrert med orginalbildene fra 1898.

Så da skulle jeg ikke kjede meg i påsken!