Ferdigbygget: Pierre Clostermann’s Tempest Mk V «Le Grand Charles» (Academy 1:72)


JF-E

JF-E

Etter et lite intermezzo i skala 1:144 var det tilbake til arbeidsbenken for å sluttstille Tempesten til Clostermann jeg begynte på for et par uker siden.

Det var et typisk Academy-byggesett,  relativt gode detaljer, og lettbygget,  med en og annen snarvei underveis, som ikke bekymrer meg, men sikkert irriterer de med fullblåst modellbygger OCD. 

"Le Grand Charles"

«Le Grand Charles»

Modellen er av NV724, den fjerde og siste Tempesten Clostermann fløy i RAF,  etter VE-dagen.  Den er dermed stylet opp litt ekstra, med våpenskjoldet til 3. skvadron på halefinnen, og kjælenavnet malt på  siden under cockpiten.  Hele score-listen til Clostermann var malt på siden av flyet, så den påmalte skvadronleder-vimpelen  er kun på venstre side.

Clostermann hadde tofargete kors for de bekreftede seirene sine, og hvite kors for "probables"

Clostermann hadde tofargete kors for de bekreftede seirene sine, og hvite kors for «probables»

En pussighet fra Academy er at de i mange tilfeller (skavdronmerke,  seierskorsene, RAF-sirkelen) er trykket i to omganger,  noe som sikrer at de ikke blir feiltrykket, og at fargene er sterke.  Ulempen er jo at det krever litt mer tid, siden de underste dekalene må få tørke minst et døgn før du setter på neste lag.

Heldigvis var dette blant de bedre dekalene jeg har sett fra Academy,  de er litt tykke, men god fargestyrke, og ganske greie å jobbe med, med litt solid dekalløsning til hjelp.

Den karakteristiske "Hawker-kjeften"

Den karakteristiske «Hawker-kjeften»

 

I likhet med alle Tempestene til Clostermann var kjenningskoden til flyet er JF (for 3. skvadron) – E, noe som er litt morsomt siden jeg nå har plassert James Francis «Stocky» Edwards, Spitfire LF Mk XVIe i skala 1:144 på arbeidsbenken,  og den har pussig nok også JFE som kjennemerke.  Forklaringen er at Edwards i 1945 var Wing Commander for 127. RCAF (Royal Canadian Air Force) Wing , og dermed hadde krav på personlige kjennemerker på flyet! 

Vive la France!

Vive La France!