H#1:AD 136 – Man tager hvad man haver…


Is this the real life? Is this just fantasy? Caught in a landslide, No escape from reality (WWE)

Is this the real life? Is this just fantasy?
Caught in a landslide. No escape from reality (WWE)

Ikke før har CM Punk tatt en uortodoks sabbatsperiode,  før Alberto Del Rio har begynt å telle på knappene om han vil fornye kontrakten sin som løper ut snart. Og John Cena hadde fri, så hva i alle dager skulle WWE varte opp med i Omaha, Nebraska?  Vel, både det ene og det andre tydeligvis!

Cool dad?  Jericho invented that!

Tradisjonen tro åpner vi med en ganske meningsløspromo.  Det morsomste var egentlig å se hvor fort Randy Orton kan overforklare Status Quo i et forsøk på overdøve de taktfaste ropene på CM Punk.  Som ikke det var nok dukket Autoriteten opp, og påpekte at ikke bare måtte Orton møte alle de 5 motstanderene i Harry Potter og Eliminasjonskammeret. Hvis han tapte i dag så ville de begynne å revurdere hvor egnet han er som selskapets ansikt uttad.  Understreket med en halvhjertet «YES-movement»  fra Trips.

"Er det sånn dagens unge gjør? Se, jeg er hipp og... faen, der røk et muskelfeste!"

«Er det sånn dagens unge gjør? Se, jeg er hipp og… faen, der røk et muskelfeste!» (WWE)

Her snakker vi brannslukking på høyt nivå, men WWE mener vel at det tross alt er bedre at publikum heier på en utøver som fortsatt vil wrestle, selv om det ikke er han man helst vil ha øverst på tronen, fremfor han som kanskje ikke kommer tilbake.

50 shades of grey

WWE har postulert at det er slutt på renskårne face’er og heel’er. Det er i utgangspunktet en god idé  siden de færreste populærkulturelle sammenhenger er lagt opp til at de gode er uangripelige helgener, og de onde er tvers igjennom ufyselige og gjør ugang på pur faenskap.  Av den grunn har jeg ikke noe problem med at Autoriteten bruker Daniel Bryan som riset bak speilet for å plage Orton når han er på sitt mest sutrete. Og Wyatt-familien mot Shield er jo en drømmetrekning.

Problemet oppstår når vi har Batista mot Alberto Del Rio i en promo sammen. Folk liker ikke Batista (av mange ulike grunner) og Del Rio har ikke engang X-pac heat lenger.

Jeansteateret presenterer: Dongri duger 2014 (WWE)

Jeansteateret 2014 presenterer:  Dongri duger (WWE)

Det eneste som irriterer meg er at noen kritiserer Batista (som er ment å være den sympatiske her) for å tale med kløvet tunge når han sier at han ikke har noe usnakket med Bertie. Big Dave bombet jo mexikaneren forrige uke.  Men det er jo hele poenget:  I Batistas øyne er de ferdige nå; Del Rio yppet seg, og ble satt på plass, og mer enn det trenger man ikke gjøre. At Del Rio fortsetter å harpe på, blir som når Heyman yppet på seg mer kendojuling fra Punk etter at han hadde blitt banket opp på HiaC. Man kan klage på mange ting når det gjelder Batistas retur, men at han setter på plass ADR er ikke en av dem.

Familiefeide

"Don't invite the Devil to your backyard, he might just decide to stay..." (WWE)

«Don’t invite the Devil to your backyard, he might just decide to stay…» (WWE)

Når vi er inne på WWEs to beste trioer,  så vil jeg bare si at det er sjelden å se en promoutveksling fungere så bra. Det gjør ikke noe at Ambrose sier han ikke tror på sumpvoodoo og gyngegjenferd,  siden a) Munnen til Ambrose skriver sjekker resten av ham ikke kan cashe (selv med hjelp av de to andre i svart)  b)  Han, i motsetning til Cena,  ikke disser gimmicken til Wyatt ute av karakter… Det er en massiv forskjell!  Cena klarer aldri å dy seg, og bryter den 4. veggen rett som det er.  Fair enough at det er en av trekkene hans, men det skader motpartens gimmick, når Cena blunker til publikum og erklærer at Del Rio leier alle bilene sine, eller Kane ikke egentlig kan styre flammer med sinnet sitt.

World Wrestling EMMArtainment

Siden dette var første gang RAW ble sendt live Down Under, så var det omsider tid for #EMMAlution på RAW.  Kun i form av en dansekonkurranse mot Summer Rae.

Let meeeeeee, EMMArtain youuu!  (WWE)

Let meeeeeee, EMMArtain youuu! (WWE)

Men Santino refererte Simpsons,  og publikum var veldressert nok til å skjønne at når man på den ene siden har Fandango og Summer Rae må man juble for de andre. La oss får en reprise av mixed-tag matchen de hadde på NXT neste uke, og alt vil gå bra…

AJ, best in the world’ish

Fishnets! (WWE)

Fishnets! (WWE)

Når vi er inne på divaer,  la oss nyte AJ på kommentar under Aksana og Naomi sin match.  For det første stengte hun elegant ned alt pisspreik fra trioen av eldre herrer med manglende korttidshukommelse på kommentatorplass.  Så fulgte hun opp med elegant i forbifarten å framsnakke Summer Rae og Emma.  Sist men ikke minst, la oss ha i mente av WWE elsker å ta ut sin irritsjon over dårlig oppførsel på partneren til den som begår overtrampet. (Jfr John Morrison / Melina  eller Drew McIntyre / Tiffany.)  AJ har som kjent datet CM Punk et halvt års tid… Manglende mobbing  betyr enten at WWE fortsatt håper å komme på godsida til Punk, eller AJ har bukta og begge endene på divasiden i enda større grad enn vi tror.

Selve kampen var ikke all verden,  det eneste nevneverdige var at Aksana tilsynelatende ga Naomi en soldi kvittering underveis.  Det var virkelig blåveispiken etterpå.  Så enten har WWE en stående ordre om at Total Divas gjengen skal wrestles stivt,  eller Naomi har gjort noe Aksana er misfornøyd med…

Au... (Twitter via DWN)

Au… (Twitter via DWN)

Så om du vil se en bra divakamp,  sjekk heller ut Emma mot Alicia Fox på NXT…

EDIT: Etter litt leting fant jeg en gif av hendelsen,  ikke fortell meg at ikke Aksana gjør det med vilje…

"Mėgaukitės, kalė" (WWE)

«Mėgaukitės, kalė» (WWE)

…I’ll think about it

På den positive siden: Bad News Barrett.  På den negative siden: Jerry Lawler som forsvarer retten til å spise på seg hjerteproblemer. WWE: Abort, abort trajectory!  Jeg trenger virkelig ikke se gamlefar dø i ringen.

At  Jack Swagger fulgte opp med å tape på ny for Christian (som snart er midtveis i sin tradisjonelle 2 måneders skadefrie periode) var heller ikke noe å juble for,  men heldigvis virker det som om WWE holder litt igjen på oppbruddet til Real Americans.  Jeg vil heller at de dumper Zeb og rir suksessrike inn i solnedgangen på vei til Jacks romskip.

Codyformede hull i ringen

Apropos fataliteter:  Jeg vet Cody Rhodes har tatt en elevert moon sault på house-show.  Jeg vet at det var den viktigste grunnen til at man laget en tag-team match i stålburet, uten de vanlige reglene får stålbur, var for å klemme inn dette spotet.  Jeg skal ikke engang blande meg inn i diskusjonen om det var Cody som kom skjevt ut, eller Jesse James  som ikke var i posisjon. La meg bare si at når selv ikke kameragutta fikk det med seg i første omgang,  blir detlitt  bushleague-indy.  Hårreisende og livsfarlige spoter uten noen som helst egentlig verdi for historien.  Kanskje det er nok en stein i grunnmuren for en feide mellom Rhodes-brødrene?  Dessuten skriver det Rhodes-brødrene ut av tag-team-tittelbildet, så New Age Outlaws kan begynne å bygge opp de som de utvilsomt skal dumpe beltene til på Wrestlemania.  Men likevel, det kunne vært gjort mindre smertefullt.

Nei Cody, ikke gjør det.  du har så mye å leve for! (WWE)

Nei Cody, ikke gjør det. du har så mye å leve for! (WWE)

Forresten  synes jeg WWE burde spart PTP-bruddet til etter at de to hadde tapt mot NAO på EC.  Det hadde gitt mer tyngde til det bruddet,  samtidig som man hadde spart Uso-brødrene for en lengre feide med de to gamle ringerevene.   Når det er sagt, jeg liker New Age Outlaws.  De fungerer finfint som to gamle røvere som gunner for en siste runde i rampelyset, selv om de vet at de er på dypt vann og rustne som en gjenglemt traktor i en myr. «Treachery and experience will always beat youth and enthusiasm» er og blir et kult motto.

Tønnebunnen er skrapt

Titus O’Neill har blitt bedre,  men han er eldre enn meg, så er han det beste valget for et mid-card-push?  Og forserte man en splitt for at han skulleslå Zack Ryder mens The Miz (av alle)  gjør narr av ham på kommentatorplass?

Y U make Cesaro Disapoint?

WWE Y U make Cesaro Disapoint? (WWE)

Daniel Bryan, helt enkelt.

Daniel Bryan fikk over 20 minutter på å få det beste ut av Randy Orton.  Og Orton er faktisk virkelig god når han får leke med Bryan, det er noe som rett og slett klikker.

Noenganger er det enkle også det beste. (WWE)

Noenganger er det enkle også det beste. (WWE)

Sånn for sikkerhets skyld hjalp heller ikke Kanes innblanding,  Bryan vant (igjen)  klokkeklart, selv om det naturligvis endte med juling fra en sinna demon i dress etterpå.  Det kan bety at de når har kjørt en «search&replace» på Bryan og Punk i scriptet til Wrestlemania,  slik at Bryan arver en feide med Kane og final boss i HHH. Sheamus,  som ryktene ville ha det til skulle møte Bryan på Wrestlemania, skal tilsynelatende heller konsentrere seg om Ryback.  (Jeg gjetter på at vi har årets pre-show match der.)

Ukas Random Diva

Victoria (WWE) / Tara (TNA) - nå om dagen er Lisa Marie Veron bare bareier... Rrrawr!

Victoria (WWE) /  Tara (TNA)
Nå om dagen er Lisa Marie Veron bare bareier… Rrrawr!