H#1:AD 135 – Nepotisme og numre


Da er veien til Wrestlemania i gang for alvor, og støtte straks på noen leie fartsdumper som medførte hastige manusomskrivinger på manuset til RAW skal vi tro sladderbloggene.   Som vanlig har jeg forsøkt å dele artikkelen inn i noen hovedpoeng, men det er ikke alltid like lett, så du får bære over med at det blir litt hopp frem og tilbake.

The evil that men do

HHH var tilbake i slag som uforfalsket heel denne uka.  Det tynne fernisset av overbærende velvillighet slår stadig større sprekker.  Det er en mye bedre løsning enn den halvkvedete visa som tøffeste gutten i klasse A som han gjerne faller tilbake på. Det er små detaljer,  som at han for eksempel avslørte at han hadde The Shield i bakhånd når Daniel Bryan ble for nærgående. Vi skal komme tilbake til dette temaet etter hvert,  men la oss først se på et utslag av at hans jernhånd på rattet: New Age Outlaws push.

6 time Tag-team-champions-of-the-world!

Jeg har faktisk ikke noe problem med at det var NAO som vippet Rhodes Bros av tronen.  De er nemlig de perfekte overgangsmestrene, på den ene siden kapable nok til troverdig å slå halvbrødrene, samtidig som de ikke er bedre enn at det nå er mange som kan melde seg på i kampen om bronse-beltene.  Dessuten er WWE alltid glad i å bryte rekorder, og 14 år mellom to tittelperioder er en anseelig rekord.

Men NAO lider litt av samme greia som HHH, de er heeler som samtidig ikke kan dy seg for å spille til ære for publikumspoppet.  Men jeg lar det passere på «tweener-passet».  Til å være godt oppe i åra klarer de å holde greit tempo,  de vet at den viktigste jobben deres er å bygge opp under nye talenter.  Road Dogg har fortsatt noen one-linere av en annen verden. I det hele tatt er de litt som de guttene som er veldig morsomme på klassefester, selv om du mistenker at de stjeler øl i kjøleskapet, og kommer til å rappe med seg noen CDer om verten sovner. De er rævhål, fordi de ligger i deres natur.

Nepotisme på Royal Rumble

En ting var at Roman Reigns satte en ny rekord med 12 eliminasjoner, apropos rekorder.  Men var det ikke et fint lite trekk at de eneste legendene som dukket opp var HHHs gamle våpendrager Kevin Nash, og HHHs trofaste forsvarer på kommentatorbordet JBL? Den opptredene var forresten en tro kopi av Jerry Lawler i 96, der han ikke annerkjenner at han har deltatt etter at han har blitt sumerisk eliminert på under ett minutt. En oppfølger til det var samtalen mellom JBL og Xavier Woods på RAW,  der JBL spurte Xavier om det ikke var meningen at han skulle deltatt i Rumble-kampen,  Xavier svarer at noen stakk av med startnummeret hans rett etter at han hadde trukket det,  og at han ikke ville anklage noen men…  Hvorpå JBL straks bytter tema. Fin liten referanse!

WTF Naomi?

Det var ingen divaer på Royal Rumble, så for å ta igjen fikk vi 4 mot 4 på RAW.  Først en ting jeg har irritert meg over.  Funkadactyls og Bella tvillingene har begge matchende antrekk, så hvorfor i helvete stiller en i hvert team med en tilsynelatende billig bomulls t-skjorte over drakta? Sååå like er det da ikke!

I tillegg var kampen skjemmet av en klønete botche.  Enten var Tamina for sint ute, eller Naomi hadde glemt at det hadde en tripple-supplex-spot igjen,  resultatet var i hverfall at AJ fysisk måtte bryte opp et pin-forsøk på overtid.

Roman Reigns

Med 12 eliminasjoner fikk han et solid talking point,  og i tillegg har han lagt seg til en strålende finisher i et teatralsk superman-punch:

SupermanPunch

Og når publikum øste ut sin frustrasjon og hat mot Batista på Rumbelen fikk han en liten smakebit på rollen som face også, helt i strid med hva WWE’s bokere måtte ha planlagt.

Løse kanoner

The Shield fikk riktignok en oppvekker på RAW, når hillbillyene fra Helvete tok turen innom og pisset i cornflakesen deres. For en DQ-seier var alt Bryan, Cena og Sheamus trengte for å kvalifisere seg til Elimination Chamber. Det er det fine med Wyatts,  der alle de andre spiller sjakk dukker de opp med bowlingballer og krever omstokk i spillet.

Og den største løse kanonan av alle er selvsagt Brock Lesnar.  Selv om det ikke akkurat er taktisk av WWE å plassere ham i samme ring som Batista,  for sistnevntes image. Det hjelper ikke at Batista har kjøpt garderoben sin fra «Baddies-R-Us», han ser fortsatt ut som en barbert katte på steroider.  Så på den ene siden har du en fjomp i solbriller og hettegenser,  på den andre et mannebeist i treningsbukser og konebanker.  Brock kan kanskje knapt stave sitt eget navn, men han er uten tvil en mer troverdig slåsskjempe enn med milevis margin.  Etter at en halvskadet Big Show ble ekspedert,  var det denne gangen Brødrene brothers som fikk stolavtrykk på ryggskinnet.   Er du veldig konspiratorisk kan du mistenke at Autoriteten ga Heyman og Lesnar beskjed om at de ikke fikk vilja si, akkurat når de visste Rhodes Bros og NAO hadde sin returkamp,  vel vitene om Lesnars Modus Operandi når han er misfornøyd.

Det bryter ikke engang med tanken om at Billy Gunn og Road Dogg er HHHs venner,  siden de har nok erfaring til å skygge banene så snart første del av riffet til Lesnar kommer over anlegget, vel vitende om at det betyr at intet hyggelig™ og veldig vondt® kommer til å skje.

We the people

Det er bare å slå seg til ro med at Cesaro og Swagger egentlig har vokst fra Zeb Colter nå.  La de fortsette som tag-team, men omfavn publikumsreaksjonene, og la de fortsette å være to av de beste wrestlerne i hele WWE. Er du i tvil, se Cesaros kamp mot CJ Parker i NXT.  Hippien fra månebarnkollektivet utsetter Antonio for en langvarig airplane spin, men glemmer at «immun mot svimmelhet» er på sveitserens lange liste av superegenskaper, noe som selvsagt fører til en kjapp Neutralizer. Samme omkvedet på RAW: Våre bemaskede venner i Car-Sterio hadde ikke en snøballs sjanse i Mexico når Cesaro er i det humøret. Da er det Swiss Death som venter enten du heter Mistico eller Hunico under maska. 

«Screw you guys, I’m going home»

Dagens store nyhetssak er at Phillip «CM Punk» Brooks tilsynelatende har gått lei, og varslet at han dro hjem før mandagens RAW, noe som førte til enda flere omskrivinger (planen hadde visstnok vært at han skulle måte Antonio Cesaro i en kvallik kamp til EC, men så bli tape etter innblanding fra Kane).

Når selv main-stream media rapporterer de som «nyheter» blir jeg selvsagt litt skeptisk til sannhetsgehalten.  Det kan hende han er småskadet og har bedt om fri,  han kan ha hatt personlige grunner, eller han er lei av å bli avspist med en mindre viktig kamp på Mania.  Uansett har han kontrakt frem til juli, så det er egentlig bare å vente og se.

Hva skjer nå da?

Er det ivrige omskrivning av planene takket våre en fraværende Punk og et publikum som nekter å heie på Daniel Bryan?  Samtidig som WWE vil ta gift på at de skal utnytte Batistas rolle i sommerens Marvel-film for all den main-stream-publisiteten de kan få.  Og for sikkerhets skyld skal de lansere de nye nettverket sitt om en snau måned.

Hva som skjer med Punk vet vel ingen, men de siste ryktene sier at han har hatt en alvorsprat på tomannshånd med Vince selv.  Og han er fortsatt under kontrakt. Så en mulighet er selvsagt at han har tatt/fått noen måneders pause for å samle krefter, finne igjen lysten, og ikke minste la de skape seg plass til en ny stor storyline. Jeg hadde vært mer overbevist om at han hadde forlatt WWE for godt om dette hadde skjedd på slutten av en kontraktperiode.

Bryan da?  Et rykte sier at de kan gi ham WWEWHC-beltet på Eliminiation Chamber,  men samtidig kan de bli antiklimatisk, særlig om tanken er å plassere Batista som mester når medieoppmerksomheten på ham er på sitt heteste.

Hvis jeg hadde hatt ansvar for å rake glørne ut av ilden hadde jeg kanskje forsøkt noe a’la dette: La Bryan vinne EC, men bli «skadet».  På påfølgende RAW  som er debuten til nettverket,  la Brock Lesnar utfordrer Bryan.

Bryan som den kruttlappen han er bakker ikke ned fra utfordringen, og autoriteten er selvsagt mer enn happy med å la Lesnar få vilja si.  La kampen ende i en No Contest eller DQ, når Bryan blir slått bevisstløs i det som virker som en feilkommunikasjon mellom ham og Lesnar .

La Vince (ikke HHH eller Steph)  komme på uken etter å si at det er uklart om Daniel Bryan vil bli legeklarert i tide for å forsvare beltet på Mania, og de vil komme tilbake til saken. (I mellomtiden lekker han historier i main-stream media om at WWE er bekymret nå som de kan ha mistet en så viktig utøver på et så dårlig tidspunkt).

Påfølgende uke,  blir det bestemt at WWEWHC skal forsvares i en Tripple Threat på Wrestlemania mellom Orton (som ikke har fått sin rematch) Batista (som vant Rumble) og Lesnar  (som truer med å spise New Orleans om han ikke får delta) men Bryan får delta  «om han blir klarert i tide».  Noe han selvsagt blir i absolutt siste liten…  (Så får man heller vurdere om man lar Batista vinne på Mania og Bryan feide med ham gjennom sommeren før han vinner på Summer Slam.)