H#1:AD 134 – En (kayfabe) statusoppdatering


Wrestling er et underlig dyr.  Ikke sånn å forstå at det er en underholdningsform i krysningspunktet mellom sirkusakrobatikk, såpeopera, realityserie og idrett. Nei det er mer at det liksom er en «guilty pleasure», enda det strengt tatt i mine øyne ikke er en verre karaktersvakhet enn å se tøysete lavbudsjettsactionfilmer, lese kommentarfelt i nettavisene, eller like vinteridrett.  Og hva er greia med folk som tror de må opplyse om at det er iscenesatt?  Har de samme trang når det gjelder andre underholdningsformer?

«Du liker Game of Thrones sier du? Du, det er bare juks  faktisk. Rob Stark heter egentlig Richard Madden, og han døde ikke på ordentlig i det røde bryllupet.»

På den andre siden ser jeg noen av problemene utenforstående kan ha med å følge med på wrestling.  En ting er at det i motsetning til TV-serier  ikke er sesonger.  I over 20 år har WWE sendt en ukelig dose RAW,  og legg til alle øvrige TV-show,  realityserier og PPVer  er det tilnærmet umulig å få med seg alt.

I tillegg  krever formatet at du både har gamle historier og referanser inne, samtidig som du «glemmer» historier så de kan resirkuleres ca hvert tredje år. Fiender en uke kan være venner neste uke, eller omvendt, alt ettersom hva det er behov for, hvem som blir skadet, utestengt for doping eller nekter å fornye kontrakt. «Vi har alltid vært i krig med Eurasia»

Til slutt har vi  utfordringen med «kayfabe» det vil si skille mellom hva som er sant «i historien» og hva som er sant i virkeligheten.  Så til glede for alle (?) kommer her en liten oppsummering av kayfabe status,  som beskrevet til en utenforstående!

Verdens beste og leiesoldatene

Verdens beste (WWE)

Verdens beste (WWE)

Vi må jo begynne et sted,  og da kan vi like godt begynne med han som kaller seg verdens beste.  Det er han nok ikke, men han er Straight edge,  liker Pepsi, tegneserier og tatoveringer og har for tiden mye å stri med.  Først hadde han noe uoppgjort med gruppen på tre oppkomlinger og leiesoldater.  Det er den ustabile pratmakeren(som er Amerikansk mester, men nesten aldri blir utfordret for beltet sitt,  han spretne med tofarget hår og  en diger polynesisk brande som muligens er Superman (eller Doomsday) eller muligens bare litt overmodig. Forrige uke fikk han tattoverte hjelp av to gamlinger som var et riktig så populært tag-team for ca 10 år siden, og som pleier å dukke opp hvert år rundt tiden for årets retro-show.  I for et år siden ble nemlig de to angrepet av de tre leiesoldatene. Men samtidig er de gamle venner av han som er sjef nå, og han er ikke å glad i Straight edge-fyren.

Nå er det de som mener at de to gamlingene kanskje kan vinne tag-team beltene som nå holdes av et par halvbrødre.  Han ene hadde mustasj førhan ble snill, han andre har en fetish for filmindustrien og wrestler derfor alltid i svart og gull kroppsmaling.  De som håper på gamlingene gjør det fordi da kan de igjen tape for det polynesiske tvillingparet i neonfarger som har gjort det så bra i det siste.

Han lille med skjegget

Han lille med skjegget er han som faktisk er verdens beste wrestler, men han er ikke mester for det.  Han er nemlig bare 175cm eller deromkring og derfor for liten til å være mester, skal vi tro sjefen.  Sjefen, som er en tidligere verdensmester, og gift med datteren til eieren av WWE, mener det er best for business at en ustabil psyko med stormannsgalskap og en krøplende usikkerhet er mester.

Derfor har han lille med skjegget denne uken latt seg verve i «familien» til en kultleder fra Louisianna.  Kultlederen var tidligere en litt tykkfallen nybegynner, men etter å ha blitt sparket i hodet av psykoen som nå er mester dro han inn i sumpene, og det som kom ut igjen var ikke helt menneskelig. Kultlederen har to løpegutter,  det ene er en tidligere trailesjåfør av den typen som haikere bør styre unna,  den andre er en skjeggete idiot som tidligere reise rundt i viking på det amerikanske fastlandet, men nå trenger en sauemaske for å roe stemmene i hodet.

Vel han lille med skjegget hadde en plan, og ved hjelp av sin gamle tag-team kamerat fikk han kultlederen på tomannshånd i et låst jernbur, og sparket gørra ut av ham.  (Kameraten hans er forresten en demon som kan styre ild, og for tiden fungerer som mellomleder i organisasjonen.)

Han lille med skjegget (WWE)

Han lille med skjegget (WWE)

Dan gamle mesteren er en rapper som kun de under kjønnsmoden alder egentlig heier på.  Ikke at han lar det stoppe seg fra å stå for det han tror på: Lojalitet, respekt og hustling.  Det er mange som synes han har huslet at for mye og stjålet rampelyset til de wrestlerne de liker, men på den andre siden har han lært seg noen nye grep i ringen i det siste.

I mellomtiden tapte mesteren for en hoppende rastafari fra Ghana, Vestafrika.  Det likte han ikke, så han banket opp faren til den gamle mesteren (som han skal møte  ny tittelkamp neste uke).  Det å banke opp pensjonister er et trygt signal om at vi skal bue på ham.

Slåsskjempen og den andre kjempen

..eller er det det?  For den kjempen som det er meningen vi skal like, han på 250 kilo, slo ned en pensjonist denne uken.  Pensjonisten var riktignok en krigsveteran som ikke liker utlendinger, har en episk bart, og  r manager for to ekte amerikanere, hvorav en er sveitsisk. Uansett,  kjempen skal møte en skikkelig fæling, nemlig en tidligere mester i UFC, som heter for Brock.

Selv musklene hans har muskler (WWE)

Selv musklene hans har muskler (WWE)

Brock har tattovert et sverd på magen, har blomkålører og en snarsint.  Men han er ikke så flink til å snakke,  så for å hjelpe til har han en fryktelig dyktig manager.  En fetladen og tynnhåret slimål som lyver konstant og tidligere ledet en av konkurrentene til WWE.  Han er flink.  Brock  er nemlig ikke så glad i å reise rundt, så mesteparten av tiden er det manageren hans som tar seg av tilstedeværelsen. Brock bare dukker opp, banker opp noen, har et par kamper og så tar han fri igjen.  Nå sist var det verdens sterkeste mann som fikk bank, så da dukket kjempen opp fordi han synes det ikke var noe særlig.

Spinnesiden

Hos jentene er det den beste wrestleren som er mester.  Hun er en sjarmerende liten hopedokke,  sprø som kjeks og søt som juling. Heldigvis har hun en bodyguard, en diger jente fra stillehavsøyene som er datter av en tidligere wrestler som nå er i WWEs hall of fame.

Hoppedokka (WWE)

Hoppedokka (WWE)

I det siste har hoppedokka konkurrert mot to tvillinger som har blitt mye bedre i ringen etter at de forlovet seg henholdsvis med den gamle mesteren og han lille med skjegget jeg snakket om i stad. Men denne uken har det vært to dansende negresser som har voldet henne bry.  De to er oppkalt etter musikksjangeren funk og flygeøgler. Det er  fordi de begynte som heiagjeng for en stor fetknop som visstnok var verdens eneste levende dansende dinosaur fra en utenomjordisk planet. (Ikke spør…) Når fetknopen ble rebelsk og ble uvenner med tagteampartener sin,  en amerikaner som var stor i Japan, og før det igjen var stor i WWE (selv om han på den tiden var oppkalt etter en form for genital-piercing) , fikk jentene nok.

Andre notabiliteter

Interkontinentalmesteren er en tidligere vektløfter som er veldig morsom på Twitter.  Han har hatt en brudulje med sønnen til Mr. Perfect, som ikke får bruke etternavnet sitt,  og en diger bølle som begynte som en maisforet cowboy, men nå mest av alt liker å trolle internett.  Fansen liker ikke bølla, så de roper gjerne på en annen wrestler som for mange år siden også var kjent for mye muskler og lite finesse.  Perfect Jr. er det derimot ingen som bryr seg om.

WWE liker når gamle mestere dukker opp igjen, og han vi venter på nå er bestefaren som nettopp har spilt inn rollen sin i Marvels nyeste film Guardians of the Galaxy. Planen er visst at han skal ta for seg den meksikanske aristokraten som begynner å bli lei av å banke opp «Mysterienes konge» fra San Diego.  Vi får se hvordan det går!

Ukas Diva

Køntridronninga sjøl:

Mickie James

Mickie James