H#1:AD 130 – TLC og spontan tannregulering


TLC 213 (WWE)

TLC 2013 (WWE)

En liten stund siden sist, og juleferien har begynt så jeg skal forsøke å begrense meg til det som fortjener det.

I det siste har det vært en liten dupp i lesertallene, og selv om vinteren tradisjonelt er oppladning frem til «Road to Wrestlemania» begynner i januar, har WWE faktisk gjort en god jobb på bookingsiden i høst. (Såpeoperaen er som vanlig så som så).   Det betyr at du, kjære leser, ikke bare må lese,men gjerne også like og dele artiklene! Så det var dagens reklame, la oss gå løs å resultatene!

TLC

Det er ingen som kan hevde at det var en veldig overraskende PPV.  Personlig hadde jeg fryktet at John Cena skulle vinne den nye, samlede, WWE WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP (fra nå: WWE-WHC). Heldigvis ble det Randy Orton som fikk en sjelden, ren seier over Cena uten noen som helst dikkedarer fra autoritetene.

Jeg hadde også håpet at RhodesBros hadde gitt slipp på Tag-beltene, så dde ka begynne oppkjøringen mot en broderfeide på Mania til våren. Men jeg vil ikke se de beltene på MysteriShow.  Seriøst, da heller Big Show som enmanns-tagteam!

Jeg tippet rett på utfallet av handicap-matchene, det positive var hvor grundig WWE hadde gjort hjemmeleksa og booket kampene så de stemte overens med de etablerte personlighetene til de involvert.

The Shield er en velsmurt maskin, men de er et resultatet av at summen av helheten er større en de enkelte elementene.  Reigns er en usofistikert murbrekker, Rollins en suicidal pinball-kule og Ambrose en litt for dobbelttenkende og arrogant sosiopat.  Punk hadde to ting som talte til sine fordel: Han tåler ugudelig mye juling før han gir seg, og han kan egle på seg småstein.  Så kampplanen var logisk, tirr Shields medlemmer til de gjør en feil, og gi de nidhogg når sjansen byr seg.  Believe in the Best in the World, indeed.  Punk bevisset at han per definisjon kan slå hvem som helst, når planen hans fungerer, samtidig som Shield fortsatt virker som en solid maskin, som bare må vokte seg for sine egne svakheter-

I den andre enden av skalaen hadde vi Bryan mot Wyatt-familiene.  Og igjen, det gikk som det måtte gå: Bryan er et fyrverkeri i ringen, men har ble det rett og slett litt for mye å  gape over, og Bryans angrep har kun en innstilling: 110% så når kultistene hold unna for det første stormkjøret kunne de male ham ned.

Det er vel også ett visst hold i teorien om at WWE ikke ville ooke tap på alle de tre «primærfacene» (Punk, Bryan og Cena)sine på samme show. 

Sist men ikke minst, til absolutt ingens overraskelse gjorde AJ som hun lovet, og søregt for at tittelperioden hennes nå kommer til å passere 200 dager, uten noen troverdige utfordrer i sikte.  Kan det holde frem til Wrestlemania?

RAW 1079(eller noe deromkring)

Som vanlig var RAW etter en PPV verd å se. Først og fremst var det en strålende main-event.  Ryktene om Daniel Bryans fall til midcarded er betraktelig overdrevne. For selv om han ikke oppfyller WWEs mal for en «superstjerne» er det ikke dummere enn at de vet at det gjelder å holde varm en så populær figur som samtidig klarer å få hvem det skal være til skinne i ringene.

Ja, John Cena låner litt rampelys av ham, men det underbygger Bryans karakter mer enn å svekke den.  Han er absolutt å foretrekke som den litt smålåtne og sympatiske under-dogen som ikke bruker store ord, men foretrekker å heler sparke livsskiten ut av de han møter i ringen.  Randy Orton fortsetter å overforklare det han gjør, og er perfekt i rollen som den paranoide mesteren som ikke aner hvem, om noen han lenger kan stole på. Ja selvsagt var det en feig slutt på kampen, men helt logisk valg av en desperate heel-champ som innerst inne vet at han ikke kan slå Bryan fair. Bryan taper ikke noe på det, og storyen utvikles videre!

"All by myself / Don't waana be /All by myyyyseeeelf..."  (WWE)

«All by myself / Don’t waana be /All by myyyyseeeelf…» (WWE)

Det var også tid til å la Shield gjenvinne litt momentum med en seier over Punk og Usoene. Brodus Clay heel-turnet for tredje gang på to uker. (Var det bare meg som syntes det var komisk at R-Truth og Xavier Woods benyttet sjansen til å rappe The Funkadactyls, mens Tensai var bevisstløs?)

Det sakte pushet av Real Americans fortsatte, med en lang og jevn batalje mot «World Strongest Tag-team» (Henry og Langston). Slik skal man booke en kamp når man vil at alle involverte skal komme styrket ut av det! Jeg håper WWE ser verdien i å gi Cesaro og Swagger en periode med tag-team-beltene!

Og så var det divakampen da:

Nikki postet resultatet på instagram etter kampen. #colour (Instagram)

Nikki postet resultatet på instagram etter kampen. #colour (Instagram)

Holy crap… Nikki Bella er nå offfisielt mye tøffere en orginal-Sin Cara. Det er tydelig at hun må ta et steg frem for å stabilisere vekten av AJ på skuldrene, og går rett inn i superkicket til Tamina. For hun er faktisk ikke en så god skuespiller, når hun kollapser og holder tennene på plass mens tårende spruter er det fordi hun nettopp ble spaket hard i fjeset på virkelig. Likevel er hun tilstedeværende nok til å huske å komme i posisjon for å ta AJs finisher, en shining wizard.

Apropos AJ, den beste konspirasjonsteorien jeg har lest på en stund er som følger:

Wyatt familien har hittil angrepet Kane, Daniel Bryan og CM Punk.  Bray Wyatt referere hele tiden til «Sister Abigail» som inspirasjonskilde.  «Her touch could save the world but her kiss burns it to the ground. I love you, Sister Abigail.»   Hvem er det som er kjent for å levere ett dødskyss i WWE det siste året?  Og i kayfabe er det aldri beskrevet hva A’en i AJ står for…

I virkeligheten står jo AJ såklart for April Jeanette men en morsom teori, og hvis Wyatts nå sikter seg inn på John Cena og Dolph Ziggler blir det litt creepy!

instabella2

Smilet var tilbake dagen etter til filmingen av Smackdown. Det begynner å synes at jentene nok tilbringer litt mer tid i styrkerommet enn sist de var i WWE. Kanskje ikke så rart forlovedene deres tatt i betraktning. (Instagram)

NXT

WWE har begynt julerengjøringen, og blant de som forlater forbundet er Richie Steamboat,  sønn av legendariske Ricky «The Dragon» Steamboat.  En komplisert ryggskade har satt unge Steamboat på sidelinjen i snart ett år, og med liten fremgang å spore har man avsluttet samarbeidet.

Forresten, apropos nye talenter. Edge var gjest på Chris Jerichos podcast forrige uke, og da fortalte han blant annet om da han ble signert av WWE for 17 år siden.  Det var altså lenge før NXT og performance-centeret i Florida ble påtenkt.  Han fikk en kontrakt på 300 kanadiske dollar i uka, (ca 220 US dollar, eller omtrent 1500,- NOK). Det var altså litt over amerikanske minstelønn, men kontrakten innebar kun at han skulle forsette å turnere på indy-sirkuset, skaffe seg mest mulig erfaring, og så ville han få en telefon når WWE mente han var klar. I praksis: «Her har du penger til mat, forsett med det du gjør nå, vi har trua på deg».

Ukas Random Diva Suits

Siden jeg postet tvillingene lenger opp så tenkte jeg det kanskje var tid for å variere litt i årets siste H#1:AD, så her er sjarmtrollene i Shield  i stedet:

Sierra Uniform India Tango! (WWE)

Sierra Uniform India Tango! (WWE)

Ukas Random Video

Videoteamet til WWE leverer varene igjen, med en fornøyelig promo for Royal Rumble 2014.  I samme slengen kan jeg si at det blir første PPV jeg styrer opptellingen av den månedlige PPV-tippekonkurransen på VGD.

Så da sees vi på nyåret.

–Spill to floor – Go to commercial —