H#1:AD – 129 «Once more, for the FIRST TIME EVER again!»


Jeg har ikke skrevet noe særlig de siste ukene, siden det stort sett er lapskaus vi blir servert på RAW og Smackdown. (NXT, derimot? Fun&Games for hele familien!)  Derfor tenkte jeg å vie denne utgaven av H#1:AD til tre ulike temaer jeg har tenkt på, men ikke helt hatt plass til i de vanlige ukentlige postene.

Triple H som leder for Kreativ avdeling

WWE  har sendt pressemelding om at Stephanie McMahon sluter som øverste leder for kreativ avdeling (for å vise seg til andre funksjoner) og hennes husbond HHH overtar i denne rollen.

Dette er planen folkens.... (WWE)

Dette er planen folkens…. (WWE)

Hva er egentlig denne stillingen?  I teorien er det øverste ansvarlig for storylinene i WWE,  men i praksis er det en koordinerende funksjon, som sørger for at skribenter og bookere er på samme side, og er i samsvar med de overordne rettningslinjene.  (Med andre ord unngå ting som et Miz heel-turn uken før hans julefilm slippes, så man slippe å backtracke frenetisk og få fyren til å se ut som en komplett idiot med tungt fremskredet schizofreni.)

Hvorfor kan det være en god ting å få Trips som sjef?  Tja,  det er utvilsomt en fordel å ha en rutinert wrestler på topp. I tillegg kan vi skjele til NXT, som har vært HHHs prosjekt fra starten av.  Han er en erklært tilhenger av å signere etablerte og rutinerte indystjerner. Det betyr fortsatt at at det må vende seg til WWE-stilen, og bevise hva de er gode for, men i motsetning til Vince har han ikke en agenda om å drite dem ut «fordi bare WWE skaper stjerner».  Husk at en indywrestler kanskje går 3-4 kamper i måneden,  i WWE er det fort 4-5 i uka.

Ikke alle signeringene har vært en suksess: Awesome Kong og Mistico har falt gjennom, men for hver av disse er det en El Generico eller Bryan Danielson.  Han har satt fokus på tag-team divisjonen og signerte Sara Del Rey som hovedtrener for divaene. Og han er en fan av mestre som holder titlene i lengre perioder.

Til syvende og sist er det selvsagt Vince som har siste ordet så lenge han har en puls, men jeg tror ikke HHH som sjef for kreativ avdeling blir noen svekkelse!

Det absurd kompliserte ledelseshierarkiet

En tentativ fremstilling av ledelsen i WWE...

En tentativ fremstilling av ledelsen i WWE…

Det kan sies mye om WWEs stadig omskiftelige hierarki av autoritetspersoner,  men grunntrekkende er som følger:

Øverst sitter Styret som ledes av Styrelederen (Vince McMahon), maktfordelingen mellom disse er omskiftelig,  og i mitt hodet består styret kun av forhenværende midcardere. (Den eneste forklaringen på at Koko B. Ware er en Hall of Famer må være at han  sitter i styret, ikke sant?)

Den daglige driften ledes av Autoriteten i form av COO og en Visepresident og primæreier (HHH og Steph), disse utranker de 3 General Manager‘ene på RAW, Smackdown og NXT (respektivt Brad Maddox, Vickie Guerrero og John «Bradshaw» Layfield)  – merk at NXT tidligere hadde en Kommisjonær, ikke en GM, men JBL omtales som GM,  noen ganger som «interim» GM.

I tillegg har Autoriteten gitt det operative overoppsynet til en Operasjonsdirektør (Kane) som teknisk sett kan overstyre GMene på linje med hva Autoriteten selv kan.  For skitnere oppdrag har vi Innleid hjelp (Shield)

Utover disse har man assorterte Gjester som avhengig av behov kan booke kamper, innføre stipulasjoner og generelt styre og ordne.

Sist men ikke minst har vi det semi-offisielle Selskapets ansikt utad (Randy Orton), som i det minste forventer en viss medbestemmelsesrett.  Og for sikkerhets skyld herjer en gjeng forrykte sumpinnvånere ledet av et smålubbent Messiaskompleks i vingene.

Hvorfor «begraves» xxx?

Hver gang noen hevder Daniel Bryan, Dolph Ziggler, Damien Sandow eller Antonio Cesaro «begraves» av ledelsen, feller Curt Hawkins, Zack Ryder, Yoshi Tatsu og JTG en tåre.

De fire førstnevnte tjener gode penger på å drive med det de liker best, på internasjonalt fjernsyn,  avbrutt av turer jorden rundt og møter med millioner av fans, de fire andre… gjør ikke det.

Woo, woo, woo, you know it! (WWE)

Woo, woo, woo, you know it! (WWE)

Tenk på WWE som et tegneserieunivers.  Hvis jorden invaderes i Marveluniverset så er det folk som Iron Man og Thor som må stoppe invasjonen, ikke Spider-Man eller Daredevil. Betyr det at de er uviktige?  Eller spiller de bare en annen rolle i den store sammenhengen?  Jeg leste en fin sammenlikning for en stund siden.  Bryan og CM Punk er som Blue Beetle og Booster Gold:  Den ene uhyre kompetent, men ser samtidig litt snål og keitete ut, mens den andre forteller omverdenen konstant hvor god han er, så alle, inkludert han selv til slutt tror på det. I den sammenlikningen er Orton og Cena Batman og Superman.  (Inkludert mentale forstyrrelser og fryktelig ubalanserte evner.)

Sammenslåing av de «2 store» titlene

For det første har jeg mine seriøse tvil om at dette blir en reell sammenslåing, til det er det for hastig satt opp, og litt for mye «nudge, nudge, wink, wink» i måten det presenterer.  Men en ting mange har bitt seg merke i er at WWE og den gamle WHC-tittelen alt er sammenslått: i 2001 (av ingen ringere enn Chris Jericho såklart.)

Men det er bare halve historien.  Heng med på en liten historieleksjon.

Etter at WWF kjøpte ut WHC fikk vi «Invasjonene»  og alle de ulike titlene ble forent på Survivor Series 2001,  unntatt WWF og WHC (nå omdøpt til «World Title»).  Denne «World Title»  beholdt offisielt historikken til den gamle WHC-tittelen. Så på Vengeance 2001  vinner Jericho begge titlene og blir den første «undisputed champion» etter modell fra boksing.

i 2002 innførte WWE to ulike «varemerker»: RAW og Smackdown. Samtidig ble de to tittelbeltene byttet ut med et nydesignet belte (men beholdt fortsatt nominelt begge forhistorier).

Noe senere å året er det Smackdowns Brock Lesnar som er «Uomtvistet WWF-mester»  men han nekter å møte en RAW-wrestler til tittelkamp.  Dermed er han ikke lenger uomtvistet, og RAW-GM Eric Bischoff  gjenninnfører «det store gullbeltet»  nå med tittelen «World Heavyweight Title», men fortsatt med historikken til den gamle WHC-tittelen. HHH får denne tittelen, siden han var den førsteutfordreren Lesnar ikke ville møte.  Lesnar beholder det fysiske beltet, men det er nå «bare» WWF-mesterskapet (som har forhistorien tilbake til den gamle WWWF-tittelen som Bruno Sammartino og Bob Backlund holdt…)

World Heavyweight Championship, som altså John Cena nå holder, har altså ikke kun designet til den gamle WHC ( og før det NWA) tittelen, men holder nominelt sett også denne tittelens historie.

Med andre ord har denne tittelen kun en kort periode være representert «i samme belte» som WWF/WWE-tittelen, og i litt lenger periode vært holdt av samme person.

Forvirret?  Det er delvis WWEs egen feil siden de har en tendens til å fokusere på forhistorie kun når det trengs, og ikke er redd for å fremstille omskrivninger når det gavner historien.  (Forøvrig var jo også US Championship opprinnelig en WHC tittel som i en periode var slått sammen med WWFs Intercontinental Championship,  og ikke begynn med «Light Heavyweight» «Cruiserweight» «European Championship» eller diverste «TV-championships»…)

Ukas Random Divas

Paige og Emma på representasjonsoppdrag har funnet en jentefarget cabriolet å ta en pust i bakken på (Twitter)

Paige og Emma på representasjonsoppdrag har funnet en jentefarget kabriolet å ta en pust i bakken på (Twitter)