Nybakte mødre og barneklær


(instagram.com/fotballfrue)

(instagram.com/fotballfrue)

I Norge har vi valg annet hvert år, alternerende lokalt og nasjonalt.  Det er åpenbart alt for sjelden!  Det er nemlig en markant svekkelse i kvaliteten på den almenne samfunnsdebatten når vi ikke kan gjøre narr av politikk vi ikke liker.

Hvordan skal vi ellers tolke det at to av de største mediesakene her på berget i det siste har vært henholdvis en nybakt «soccermom»..  (Eller hva skal vi eller kalle frøken «Fotballfrue» nå?)

Etter at hun postet et profilbilde på Instagram noen dager etter fødselen har det ikke vært måte på til sutring i media.  For det er visstnok opplest og vedtatt at når en kvinne har presset ut en arving er det usolidarisk av henne og ikke se ut som et takras og/eller elvelik  i det minste i noen måneder etterpå. (Nå mener jeg at det mest imponerede er at denne dama faktisk ofrer seg nok til å forplante seg med en fotballspiller, men det er en annen skål.)

Såvidt jeg har skjønt har hun tidligere vært frempå og skryt av eget treningsregime og kosthold,  så det er kanskje ikke kjemperart at hun ikke endrer kroppsform totalt selv etter et svangerskap.

Nei,  alle kvinner vil ikke se slik ut 4 dager etter fødselen, men alle kvinner vil ikke legge på seg 35 kilo og få strekkmerker på linje med The Great Rift Valley  heller…  Men det var vel ikke poenget til ballsparkergemalinnen heller. Et av de hovedoppgavene til SoMe er å presentere et idealisert bilde av oss selv, skal vi tro forskerer på området.  Med andre ord poster vi skrytebilder,  fordi selvskryt skal man lytte til, det kommer fra hjertet.  

Så i stedet for å ergre oss eller komme med meningsløse angrep på et kroppsideal som kun eksisterer i hodet på de som argumenterer mot det, (verdens fineste stråmann), og nøye oss med å si «Gratulerer» og håpe at om hun skal amme smårollingen liker ungen en vag bismak av silikon.

Men moroa er ikke over når poden er vel ute.  For han skal bekles såklart.  Som på de fleste områder her i verden har man da valgmuligheter som går fra snusfornuftig til ekstravagant

...med en liten avstikker innom awesome madness...

…med en liten avstikker innom awesome galskap…

Det er null problem å blåse en normal årslønn på et armbåndur, kjøpe en fjellhytte til 10 mill eller drikke flaskevann som koster mer enn bensin pr liter. Er det da noen som helst grunn til å heve øyenbrynene over usømmelig dyre merke-barneklær?  La nå de som har for mye penger få lov til å kle den håpefulle i Coco Chanel eller Marc Jacob eller Burberry eller pandapelskåper  om de vil.  Jeg har en snikende mistanke om at drittungene egentlig ikke bryr seg eller ser forskjellen på Tommy Hilfiger og Timmy Helfinger (made in China).

Før noen komme trekkende med hele «mobbing på skolen fordi man er annerledes kledd» argumentete, så finnes det et utmerket mottrekk om det virkelig er et reelt problem:

Det har fungert utmerket i det britiske imperium i en årrekke...

Det har fungert utmerket i det britiske imperium i en årrekke…