H#1:AD 127 – We don’t need another Hero?


Chris Hero (WWE)

Ohno her m/muffins-topp (WWE)

Ukas store nyhetssak fra WWE var at Kassius Ohno/Chris Hero er løst fra kontrakt. Det førte selvsagt til plenty av skriverier på nett. Fansen var delt. Neon mente at dette understreket WWEs manglende evne til å få det beste ut av etablerte indywrestlere. De som ikke liker WWE i utgangspunktet likte at det gikk to dager før de store uavhengige promosjonene bekreftet Hero på sine førjulsshow. De som ikke liker Hero mente det var på høy tid. Og skeptikerne luktet et «work».

Hva er sannheten?

For det første, det blir feil å sammenlikne Hero direkte med folk som Daniel Bryan, CM Punk eller Antonio Cesaro. For han ligger bak dem i linja, all den tid kontakten han med WWE ble utsatt 3 ganger mens han skaffet legeerklæringer for sitt naturlig høye testosteron-nivå. Dessuten kom ingen av de tre til dekket bord. Punk jobbet ræva i seg i (WW)ECW, Bryan var underdogen i den første sesongen med NXT, mens Cesaro hadde en lengre stint i FCW. I tillegg er det, som alltid et spørsmål om timing.

Vi vet at Hero ble tatt av TV en periode siden ledelsen mente han måtte legge inn litt mer innsats i vektrommet og gymmen. Og selv om man sikkert kan diskutere om det trengtes. På den andre siden, i wrestlingbransjen lønner det seg å gjøre som ledelse og bookere vil, skal du få sjansen til å klatre på kortet. Om Hero har prøvd å surfe på at han er en etablert indywrestler og for god for «utviklingsligaen» NXT har han neppe fange stjerner i boka.

Slik jeg ser det er det 3 muligheter.

  1. WWE er ikke happy med innstillingen og/eller progresjonen til Hero, og har avsluttet samarbeidet. Set som takler mot dette var at de etter ryktende var strålende fornøyd med kampene han leverte mot Luke Harper på NXT nylig.
  2. Hero selv har gått lei, og har bedt om å få en pause og mulighet til å ta indybookinger,  med en felles forståelse om at WWE kan signere han igjen når/om de får bruk for ham.  Noe om virker lite sannsynlig, Vinny Mac vet at gentleman’s agreements  i wrestlingbransjen ikke er verd papiret de ikke er skrevet på.
  3. Det er en plan for å «nullstille» WWE-karrieren hans så han kan kjøres rett inn på hovedshowet om en måned eller to,  litt a’la Daniel Bryan. Gjerne da som en alliert av Punk og Bryan i kampen mot Wyatt-familien. Med andre ord er ikke oppsigelsen reell, men bare ett ledd i en storyline.  WWE ser ikke på indyshow som konkurranse, og TNA må holde fingrene av fatet i 90 dager,  nok tid til at WWE-publikum kan «glemme ham». Skulle jeg satt penger på det, hadde det blitt alternativ 3.

Nok Hero, mer av noe annet!

Luke Harper! "Yeah, yeah yeah" (WWE)

 «Yeah, yeah yeah» (WWE)

For første gang i år har en wrestler klart grand slam: Å gå TV-sendte kamper på alle de 4 store showene til WWE ,RAW, Smackdown, Main Event og NXT. i løpet av en uke. (Ja jeg vet at NXT går i opptak og er filmet tidligere, men det er likevel imponerende.)  Og hvem var det som fikk all denne oppmerksomheten? Luke Harper (tidligere kjent som Brodie Lee)! Så de som sier WWE ikke vet å utnytte indytalentene sine  kan bare legge opp.

 

Ukas Random Diva

NXT har for tiden den mest interessante feiden på spinnesiden, i form av Emma og Paige stadige konfrontasjoner. Det kommer til å bli et fyrverkeri når det er tid for blow-out kampen og begge to burde finne veien opp på hovedshowene!

Paige er kanskje "Hell in Boots" og "The Antidiva", men Emma kommer tross alt fra verdens farligste land: Australia (NXT/WWE)

Paige er kanskje «Hell in Boots» og «The Antidiva», men Emma kommer tross alt fra verdens farligste land: Australia (NXT/WWE)

Ukas videosnutt

Denne gangen har jeg valgt et klipp fra AJ Lee & Tamina Snuka tagteam-kamp mot The Funkadactyls på fredagens Smackdown.

En brutal powerbomb fra Tamina på Cameron  ca 50 sekunder ut i klippet, er et eksempel på at divadivisjonen har blitt kraftig forbedret det siste året, og jentene tar stadig tøffere bumper og tar i bruk nye manøvre. Men er det ikke pussig hvordan Cole alltid glemmer å påpeke at pappan til Tamina ikke bare er medlem av WWEs Hall of Fame mens også er sterkt mistenkt for å ha drept elskerinnene sin i narkorus på begynnelsen av 80-tallet?