H#1:AD 126 – Djevler, demoner og helvetesild


Black Widow (WWE)

Black Widow (WWE)

Hell in a Cell var slett ikke så verst, selv om åpningskampen var den beste på cardet, og som vanlig var det en dusty finish på siste kamp som fordret at man fikk med seg RAW for å få fullt utbytte.

Jeg tenkte jeg skulle dele inn ukas artikkel etter situasjonen rundt de ulike beltene, pluss de viktigste historiene utenom disse.

Og vi kan vel like godt begynne med den største elefanten i rommet. Returen til karen som for mange måner siden innså at det var et sjakktrekk å gjøre sitt mest markedføringsvennlige munnhell avhengig av at han til en hver tid vær mester: John Cena

Den enarmede banditt

The Champ is...Airborne! (WWE)

The Champ is…Airborne! (WWE)

Jeg har tidligere vært inne på at det er greit at John Cena returnerte rett til en tittelkamp, og da stod Alberto Del Rios WHC-belte lagelig til for hugg.

Problemet med Del Rio er at han er svært dyktig i ringen, holder akseptable promoer og bookes sterkt, men blir fryktelig generisk i lengden.  Det er ingen utvikling så publikum buer ham fordi han er heel, snarere enn at han er heel fordi han bues. Det verste er at WWE var så nærme så nærme.

I en alternativ (og bedre) bookingverden hadde WWE utnyttet at han virkelig fikk heat etter å ha torpedert Dolph Zigglers regjringstid på tungvektstronen.  Del Rio kunne fulgt opp med å gi Christian «one more match»  som selvsagt endte med at Edge’ gamle kumpan ble fraktet ut på båre (i vår alternative verden klarer Christian å holde seg skadefri mer enn 2 uker av gangen).  Neste man ut: RVD,  den hjemvendte sønn,  som blir sendt på hue og ræva ut av WWE igjen. Ricardo Rodriguez  kunne fått en sjanse til å bli skuls med Del Rio, når Del Rio i sitt storsinn gir Ricardo en tittelmatch der han fraskriver seg mesterens fordeler. (Det åpner for to uker med treningmontasjer a’la Rocky for Ricardo.)  Men på PPVene vinner Alberto på under 30 sekunder og «skader» Ricardo for sikkerhets skyld.   Etterhvert kan han ta kallenavnet «The destroyer of dreams» eller noe tilsvarende, og publikum vil ta hintet:  Her er en fyr som stadig knuser forhåpningene dine om at din favorittwrestler skal få skinne.  Han kan i dette scenarioet  lå en returnerende John  Cena,  han kan brukes av Vickie som en kjip «gatekeeper» for midcardet.  «Ja du har rett Zack Ryder,  du fikk aldri sjansen til å vinne tilbake US-tittelen din når du mistet den,  så du skal få en tittelkamp mot Dean Ambrose…. OM du i kveld klarer å slå Alberto Del Rio!»  Payoffen i dette scenariet er naturligvis når det som startet det hele får sin konklusjon i det Dolph Ziggler slår Del Rio i en  eller annen gimmickmatch…

Så til del to av bruduljen: Damien Sandows feilslåtte forsøk på å cashe inn MitB-kofferten sin på RAW.  For det første var det ganske tydelig av WWE hadde malt seg inn i et hjørne med Sandow.  På grunn av andre hendelser i WWE var det som antagelig var planen: Sandow vs. Rhodes, noe det ikke ble noe av. Dermed hadde man malt seg inn i et hjørne med Sandows koffert,  fordi han ikke så lett kan brukes i andre tittelfeider så lenge han sleper på den.  Når man så i samme slengen for sendt ett skudd for baugen på oppfattelsen om at en MitB-koffert garanterer et tittelbytte var det er to fluer i en smekk.  Ironisk nok leverte Sandow en så bra kamp at han nå fort kan risikerer en mye mer effektfull push enn om han hadde fått et tittelbelte rekende på en fjøl.  (Bare spør Jack Swagger om hvor bra det egentlig er…)

Dessuten er jeg uenig i at dette svekket Sandow.  For det første: Det er og blir kun en antagelse at Cena faktisk ikke er restituert 100%. Selv sier han at han er det, og det er kun fordi Sandow, JBL og sunn fornuft ikke aksepterer hans freaky wolverine-helbredelsesfaktor vi ikke tror på ham.  Kayfabe (og i virkeligheten) er han kanskje god som ny, og da må det litt mer til enn 3 minutter med angrep på en utvilt Cena for å ta beltet.  Det bringe meg til neste punkt:  Mange glemmer tydligvis at Daimen Sandows gimmick ikke er at han er en geni, me at han er en belest og arrogant mann som tror han er genial. Stoooor forskjell!

Så får vi se om dette betyr at John Cena beholder WHC-beltet,  og kanskje gir det litt ekstra prestisje,  eller om dette er opptakten til den sammenslåingen med WWE-beltet på Wrestleania 30  ryktene vil ha det til er planlagt.

Nå er det opp til juristene

(WWE)

Den største bukkende bruse (WWE)

Omsider kom vi et steg videre i soga om WWE-beltet.  Uheldigvis medførte det at Daniel Bryan måtte ta i mot idiotballen.  Hvorfor i alle dager han glemte alt om tittelkampen og angrep HHH, noe som nødvendigvis måtte bety at Shawn Michaels kom sin blodsbror til unnsetning og kostet Bryan tittelkampen, er vanskelig å forstå.  Det er selvsagt lov å håpe at dette er en reboot tilbake til pre-anger-management versjonen av Bryan, der han kun konsentrer seg om å sparke hodet av alt og alle som kommer i hans vei.  Det har vært den store svakheten med hele den historielinjen:  The Authority har vært klokkeklare på at de ikke vil ha Bryan som mester, men Randy Orton.  Likefullt har de gang på gang gitt Bryan sjansen til å vinne beltet,  noe han åpenbart har vært i stand til.  Ville ikke det logiske vært å dumpe Bryan ned på rangstigen, si som sant var at det var John Cena som ga ham en tittelkamp han ikke fortjente, og at han værsågod måtte kjempe seg oppover i hierarkiet for egen maskin?  (Noe han selvsagt ville klart…)

Siden Bryan tilsynelatende for noe nytt å bale meg, mer om det lenger ned, så er det tydeligvis Big Show som skal aksle ansvaret med å sette Autoritetene på plass, ved hjelp av knyttnever og advokater.  Det var godt å se David Otunga igjen, for å si det sånn.  Og det er en besnærende tanke Brandon Stroud presenterer på bloggen sin: For hvem var det som ga Big Show kontrakten som nå skal tas til retten,  hadde Otunga som trofast sidekick,  og ble vippet av tronen som «The Executive Vice President Of Talent Relations And General Manager Of Both Raw And Smackdown»  av McMahon-klanen?  Er det tid for en retur til «PEOPLE POWER»? 😀

Miz-lykka

The most must-see squash... (WWE)

The most must-see squash… (WWE)

Stakkars Miz.  Han får en kamp mot Kane og Michael Cole rekker ikke engang å replisere til JBLs påstand om at dette blir en walk-over seier for den store røde maskinen, med den standard blurbern om at Miz er tidligere WWE-mester som slo John Cena på Wrestlemania, før Miz har tatt telling.

At Kane tiltrekkes av uforfalsket ondskap, og samtidig innser at den beste sjansen hans for å oppfylle drømmen om en nytt mesterskap best oppfylles ved å slå sine pjalter sammen med Stephanie McMahon er en interessant tvikling som er i tråd med det etablerte handlingsmønsteret hans.  I tillegg trenger Steph noe muskler i bakhånd, særlig om utviklingen går dit jeg tror den går, med en indre maktkamp mellom Steph og HHH.  Jeg kan styre min begeistring for at Kane ga henne maska som en form for visittkort, mest fordi Kane-med-maske > Kane-uten-maske  historisk sett.  Men kan jo hende han fortsetter å bruke maska i ringen…

Brann i rosenes leir

En kamp som krever minst 18 sting for å lappe sammen deltakerne fortjener minst 3 stjerner... (WWE)

En kamp som krever minst 18 sting for å lappe sammen deltakerne fortjener minst 3 stjerner… (WWE)

Det var uflaks for Big E Langston at Curtis Axel gikk hen å ble skadet, siden det var veldig lav ods på at  Intercontinentalbeltet skulle skifte eier på HiaC.  I stedet fikk han en kamp mot en US-mester som fortsatt skal beskyttes.  Det ble en bra og blodig batalje, samtidig som det nå stadig kommer nye tegn på at Roman Reigns og Seth Rollins begynner å bli litt fed-up av at Dean Ambrose stadig understreker at han er den eneste i Shield som fortsatt har et tittelbelte.

The Devil made me do it!

Han er klar for å møte søster Abigail nå, Bray (WWE)

Han er klar for å møte søster Abigail nå, Bray (WWE)

Bray Wyatt og familien hans angrep både Daniel Bryan og CM Punk i løpet av mandagens RAW, noe som betyr at han tydeligvis sikter mot toppen.  Det betyr heldigvis også at Punk med den solide seieren over Ryback  omsider er ferdig med å feide med Paul Heyman et al.  Spørsmålet nåe er jo hvem Wyatt refererer til når han sier at djevelen fikk han til å gjøre det.  Det er mange ulike måter å tolke det på.

  • Paul Heyman refererte til seg selv som djevelen CM Punk solgte sjela si til, i opptakten til HiaC,  men er det noen som vrikelig ikke trenger talegavene til Heyman er det jo Wyatt.
  • Kane impliserete jo at Steph er djevelen når han, «The devils favourite demon» underkastet seg henne.
  • Vince McMahon har glimret med sitt fravær en stund, og kan være en seig satan når han vil.
  • Sist men ikke minst, det kan være Wyatt bare referer til sin seg selv, og at det er djevelen som lever i menneskeham som Bray Wyatt han mente.

Mest sannsynlig har ikke bookerne spikret det i stein, men lar det være en åpen plot-hook de kan bruke når de trenger det. Det er jo ikke usannsynlig at The Authority ser behoved for å diversifisere sin portfolio av løpesvenner når som Shield ikke lenger er perlevenner.

Sommeren er ikke over

Khali virker som alltid like forundret over alt som hender rundt ham (WWE)

Khali virker som alltid like forundret over alt som hender rundt ham (WWE)

Det virker som om WWE har kommet frem til at Summer Rae er klar for mer enn kun å være dansepartneren til Fandango. Dessverre første det til at vi så Khali på en PPV, men heldigvis var det jentene som fikk mest tid.  Ulempen var at det var Natalya som Summer måtte bale med.  Det er en utakknemlig jobb.  Natalya er et bevis på at det ikke hjelper å komme fra en ærerik wrestlingfamilie og ha gått gradene i en prestisjefull skole, når det skorter på ringpsykologi.  For hjelpes, der er det tynt! Det verste er at hun oser en form for selvgod arroganse, som hun absolutt ikke burde ha.

Summer har i det minste nå blitt etablert som en aktiv diva, ikke kun som en valet.  Selv om jeg skulle ønske kommentatorene hadde brukt litt tid på å bygge opp under henne ved å referere til alt hun har gjort i NXT.

Morskjærlighet

Jeg tror ikke vi vinner denne kampen heller jeg, Brie... (WWE)

Jeg tror ikke vi vinner denne kampen heller jeg, Brie… (WWE)

Nå har jeg tre PPVer på rad fryktet at WWE skulle ta Diva-tittelen av AJ Lee for å plassere den på en av deltakerne i Total Divas.  Fordi selv om det vil svekke legitimiteten til tittelen vil det gi mer mediaeksponering.  Men tre ganger på rad har mine bekymringer blitt gjort til skamme, og WWEs beste kvinnelige wrestler har brukt alle midler tilgjengelig for å bekytte sin «baby».  Det er ganske søtt å se henne småprate med, vugge og kysse til sengs Diva-tittelen sin, og undere over alle undere virker det som om litt av legitimeteten hennes i ringen har gnidd av på Tamina Snuka.  Bella-søstrene skal ha sin del av æren for at denne feiden faktisk har blitt ganske bra. Det or visst litt av en wrestler i de to også når de får sjansen.

Utfordringen når er at det begynner å bli tynt med troverdige utfordrere. En mulighet er selvsagt å bruke Kaitlyn igjen,  hun og AJ har en bra kjemi, og hun er minst like fysisk sterk som Tamina. Eller man må hente opp noen fra NXT.  SPørsmålet er bare hvordan man skal introdusere dem for et relativt uinteressert publikum.  De har fått etablert Summer Rae  via Fandango, og kan antagelig bruke Summer for å få opp Sasha Banks.  Altenativt kan de hente opp Emma som sidekicket til Santino Marella i en reprise av kampen mot Fandango og Summer Rae.  Charlotte hadde vært lett å introdusere om ikke hennes kjære pappa hadde driti på draget og gjort seg upopulær backstage for n’te gang.

Til slutt har du selvsagt antidivaen selv, «Hell in boots» Paige.  Der trengs det egentlig ikke så mye spissfindigheter. Bare la henne storme til ringen med et passende våpen og et krigshyl før hun uten omsvøp deler ut fik og deng til alle og enhver som er i nærheten, og vips er hun etablert.

We, the people, want this

Cody kommer på at han ikke husker hvor han gjorde av lexanmaska fra sist han brakk nesa (WWE)

Cody kommer plutselig på at han ikke husker hvor han gjorde av lexanmaska fra sist han brakk nesa (WWE)

Real Americans  i en utstrakt feide mot Rhodes Bros?  Ja takk! Mer er det ikke å si om den saken!  Så kan El Dorito og Matadorene forsette med comedy-prop kamper mot 3MB til krampa tar dem!

Ukas Random Diva

Hva passer vel bedre enn ukens «debutant»  Summer Rae?

Summer Rae

Summer Rae