H#1:AD 125 – Der alle bitene faller på plass


Et RAW like tight og veldefinert som magemusklene til AJ (WWE)

Et RAW like tight og veldefinert som magemusklene til AJ Lee (WWE)

WWE får med rette mye flakk for bristende logikk og en nonsjalant forhold til foregående episoder når de skriver showene.  Men innimellom glimter de til og presterer å levere en episode som ikke bare er fri for slikt, men atpåtil presterer å dekke over og forklare gamle feil.  Dette var en slik episode,  og den var så næme komplett som man kan håpe.

Titantrontrøbbel

Vanligvis er The Autorithy som åpningsnummer et dårlig tegn.  Men denne gangen gikk det rimelig smertefritt,  takket være Big Shows veltimede avbrytelse ved hjelp av en hacket «satellittsending» på storskjermen.  Omsider har Big Show gjort det åpenbare, og hyret advokat for å saksøke WWE for kontraktbrudd.  Han hadde tross alt en «jernbeslått» kontrakt.  Jeg drømmer om at advokaten han har valgt er David Otunga!

Ikke bare er WWEs stadionsikkerhet under en hver kritikk, en klossete og arbeidsløs kjempe klarer å hacke storskjermen deres på live-fjernsyn.  Heads must roll! (WWE)

Ikke bare er WWEs stadionsikkerhet under en hver kritikk, en klossete og arbeidsløs kjempe klarer å hacke storskjermen deres på live-fjernsyn. Heads must roll! (WWE)

En bedre start

En eller annen luring backstage tenkte: «La oss åpne med et kvarter førsteklasses wrestling uten mer om og men.» Velkommen Daniel Bryan og Dean Ambrose! Ingen overraskelse at dette var en rysare av en kamp.  Jeg har likt Dean Ambrose siden han var Jon Moxley i indyland, og han har fortsatt noen topp-ti plasseringer på min liste over «Tidenes beste FCW/NXT-kamper». Daniel Bryan var så bra som bare han kan være det når han har en dyktig motspiller.

Surfin' in Memphis! (WWE)

Surfin’ in Memphis! (WWE)

Slutten var smooth,  og det var ikke tegn til noe tant og fjas, run-ins eller juksemakeri.  Forfriskende!  Den eneste skyen på horisonten var en Bryan-seier på siste show før en PPV der han har en tittelkamp.

Kongen er død, og han begynner å lukte

Så mye galt på ett bilde... (WWE)

Så mye galt på ett bilde… (WWE)

Det beste jeg kan si om neste segment var at det samle mye uvesentlig grums i en liten enkel pakke man kan la gå i glemmeboka først som sist.  Santino Marella i Elvis-kostyme, 3MBKhali&Hornswoggle i parykk  og en tribute til Jerry Lawler i hjembyen  unnagjort på under 10 minutter.

Lithium

Breaking Bad (WWE)

Breaking Bad (WWE)

Heldigvis var mine dystre spådommer etter Bryans kamp helt ubegrunnet. Randy Orton ekspederte Dolph Ziggler uten pardon. Det er snedig, men alt som jeg mislikte med Orton som face spiller til hans fordel som heel. De lange, overforklarende promoene,  den trege og metodiske stilen, den stadige poseringen for å få publikums gunst.  Kampen belyste også Zigglers problem og årsaken til at tungvektstittelperioden hans aborterte.  Han er i særklasse best som punchingball, hans offensive manøvre etterlater mye å ønske seg.  Der Orton har minst 3-4 signaturmanøvre som tilsynelatende burde etterlate deg i en rullestol om de ikke dreper deg, gir selv Zigglers fameasser inntrykk av at du i verste fall får en mild hodepine.

Den andre Bella

De siste ukene har Brie Bella stort sett gått singelkamper mens søster Nikki Bella har vimset rundt på sidelinjen i en aftenkjole som fremhever plastpuppene hennes og forsøkt å unngå lumske bakholdsangrep.  Men jaggu har ikke hun også lært noen nye triks.  Tamina Snuka er fortsatt todimensjonal i ringen, men vet du hva (og dette kan du gjerne notere deg WWE), når man har en historie i bunn som gir kampene en mening, så kan det forsvare selv ganske basic diva-wrestling.

For en del år siden husker jeg en match mellom Brie Bella og Kelly Kelly på et "CyberRAW"  der en lagg i internettavstemningen sendte dem ut i en submission match.  Tilsammen kunne de kanskje et halvt submission-grep.  Mye har skjedd siden dengang: En klokkeren Half Boston Crab (WWE)

For en del år siden husker jeg en match mellom Brie Bella og Kelly Kelly på et «CyberRAW» der en lagg i internettavstemningen sendte dem ut i en submission match. Tilsammen kunne de kanskje et halvt submission-grep. Mye har skjedd siden dengang: En klokkeren Half Boston Crab (WWE)

AJ tapte, så jeg mistenker at det betyr at hun overlever enda en PPV som mester.  Jeg måtte le litt av at AJ blir svimeslått av en enkel bulldog, mens Tamina tok et kne til tinningen og virket like frist 10 sekunder senere. Sist men ikke minst: Jeg liker at Bellaene har behold «L for Loser!» gesten sin når de vinner… Det er min pet peeve,  at faceturn/heelturn ikke skal innbære en komplett endring av personlighet men ideelt ikke medføre merkbare justeringer om det ikke underbygges i en promo.

Paul «Lava» Heyman

Denne promoen var fantastisk.  Fra skjønne Reene Youngs bekymrede miner, til de stadig mer perplekse uttrykket til Curtis Axel til Rybacks steinansikt som virker å kjede seg.

Gribbene er sultne

Jeg har absolutt ingen problemer med at Wyatt-familien massakrerte tagteamet The Miz og Kofi Kingston.  Promoen etter kampen var også veldrevet, med Miz i rollen som Alex fra Clockwork Orange.

Hvor urettferdig er det at det var Daniel Bryan som fikk en "Respect the Beard" t-skjorte og ikke Eric Rowan? (WWE)

Hvor urettferdig er det ikke at det var Daniel Bryan som fikk en «Respect the Beard» t-skjorte og ikke Eric Rowan? (WWE)

5! 5! 5!

Min spådom: Om 6 måneder kommer «Five, five, five!» være like populært som «Yes, yes, yes!». Big E Langston er en naturlig face, han klarte nesten å hamle opp med Curtis Axel, Ryback (og Paul Heyman) på egenhånd, han er WWEs morsomste mann på Twitter, og han kan fungere godt som CM Punks buddy-in-arms.  Langston er et troverdig beist, og jeg håper at hans tittelkamp på preshowet til HiaC medfører at han blir en troverdig Intercontinental Champion.

Faren din er neppe imponert Joe... (WWE)

Pappa Perfect er neppe imponert Joe… (WWE)

Shoo-Baby!

Knights of the Old Republic (WWE)

Knights of the Old Republic (WWE)

WWE er alt for flinke til å gjøre heelene sine likandes.  Real Americans for eksempel.  To av de mest undervurderte wrestlerne i selskapet får gjøre kraftige mesterstykker på jevnlig basis og har en fornøyelig gammel grinebiter med episke barter i ringhjørnet.  Selv hverdagsrasismen deres er tonet ned nå som de skal feide med to tegneseriematadorer og en antropomorfisk mini-okse.  Tons of Funk var en akseptabel fartsdump, og omsider fikk Antonio Cesaro svingt rundt på Brodus Clay.

Men det fineste var såklart at Dirty Dutch Mantell Zeb Colter har funnet frem sitt gamle favorittvåpen, en oksesvepe  (kjærlig omtalt som Shoo-baby dengang han selv var aktiv i ringen) som forsvar mot El Torito!

Shattered Dreams production – 24 Karat Pictures presents

Roman Reigns supreme (WWE)

Roman Reigns supreme (WWE)

The Shield har en rematch klausul,  The Usos var første-utfordrere til tag-team titlene.  Så det er i og for seg fair at de to lagene må gjøre opp om hvem som får utfordre brødrene Rhodes på HiaC.  Det viktigste med kampen var selvsagt de nye mestrene som gjestekommentatorer.  Goldust er tilbake for fullt med sine non-sequiteur kommentarer. Cody Rhodes for trekk for ikke å fange opp JBLs antydning om at han var kleptoman (basert på at han stjal Damien Sandows MitB-koffert for noen måneder siden.)  Etter en tenkepause mumlet han noe om den ikke ble stjålet, bare forlagt, men damn, det var skudd på åpent mål som gikk høyt over!  Det var og på tide at de refererte til at JBL har overtatt jobben til pappa Dusty Rhodes som GM på NXT.

Kampen endte i en no-contest etter at det utartet på alle mulige måter,  og resultatet er selvsagt en triple threat match på HiaC.  Kanskje et lite forsøk på å kunne beholde beltene på Cody&Dustin uten at The Shield svekkes nevneverdig.

Trucking on

Tooooot! (WWE)

Tooooot! (WWE)

Kontraktsigneringer er gjerne traurige greier, men denne gangen fungerte det.  Ikke minst takket være HBK som turnerer rollen som HHHs gamle buddy  som kommer tilbake og oppdager at ting har forandret seg, og ikke nødvendigvis til det bedre.  HHH kan overspille grandiost som historieforfalskende egotripp.  Steph fikk ikke sagt noe,  Orton er langdryg & omstendelig og Daniel Bryan tar et nytt stikk.  Legg til Big Show som løpsk trailersjåfør og et entusiastisk publikum, så ble dette helt grei avslutning på showet.

Men kontrakten?  Den ble i hvert fall signert…

Ukas Random Diva(s)

Bella-tvillingene fra dengang de hadde samme BH-størrelse (WWE)

Bella-tvillingene fra dengang de hadde samme BH-størrelse (WWE)