H#1:AD 124 – Gyldne tider


Rørleggerens sønnesønner! (WWE)

Rørleggerens sønnesønner! (WWE)

Fredagens Smackdown var preget av at mange av førstelagsgutta er skadet, og brorparten av resten var på tur til Midtøsten.  Så det var kanskje derfor man hadde lagt seg i selen på mandagens RAW? Det var i alle fall mye å ta fatt i.

«Click your heels three times»

Det var kanskje Dorothy som booket Smackdown?  Hun skal i så fall ha ros for å matche Verdensmester Alberto Del Rio mot MiTB-holder Damien Sandow.  Det går faktisk an å lage en interessant kamp mellom to heeler, så lenge de er så dyktige i ringen som disse to.  Del Rio fortsetter streaken som en mester som ikke taper kampene sine selv om beltet ikke står på spill, og Sandow fikk lagt alen til sitt stykke ved å vise at han absolutt kan henge med de beste. 

Anti-janusmatch,  "no face in sight" (WWE)

Anti-janusmatch, «no face in sight» (WWE)

Just Kidding around

Selv om Los Matadores tilsynelatende har lagt 3MB for hat,  (med mandagens RAW er det vel oppe i 3 kamper mot dem på 2 uker?), er det greit med en avveksling. Den kom i form av Los Locals.  Som bestod a El Local,  Roberto Rodriguez’  alter ego, som fikk følge av «Los Local 2»,  bedre kjent som Tyson Kidd i luchadormaske og helsvart badebukse. El Local bar da hatt kamper på WWE-show før, men det hadde vist Cole og JBL glemt.  Jeg ser gjerne at de lager en løpende gimmick av at han har tag-team matcher sammen med stadig nye partnere i svarte bukser og glorete masker.  Grei måte å gi matchtrening til wrestlere på vei tilbake fra skade også.

"Moooh?" (WWE)

«Moooh?» (WWE)

Learning by doing

Ryktene vil ha det til at WWE bevisste prøver å jekke Eva Marie ned ved å la henne dumme seg ut i ringen.  Litt urettferdig å plage publikum kanskje, men det er utvilsomt en måte å vise selvsikre nybegynnere at de har mye igjen å lære. Jeg antar også at de planlegger å bruke dette i neste sesong av Total Divas.

"Oh, I remember this one... no wait" (WWE)

«Oh, I remember this one… no wait» (WWE)

Kaitlyn stakkar var også involvert i denne trios-kampen, og følte seg sikkert minst like mistilpass.  Det er ganske lett å se når hun har vært misfornøyd med bookingen sin en stund,  siden hun har en tendens til å bli litt mer FHM-chubby enn når hun er tent og høymotivert.  (Uansett er hun søt som juling, og det går nok over.)

Black hats

Jeg plasserer alt som angår Bryan/Orton/The Authority i en sekk, selv om det selvsagt var spredd utover RAW.   HBK lover å bedømme kampen på HiC «slik han ser den».  Så skjeløyd som han er kan jo det bli spennede. Randy Orton prøver å true ham, men blir skremt av et halvhjertet forsøk på Sweet Chin Music, og havner i stedet i clich med The Miz.  Etter en reklamepause er de to i gang med sin kamp for alvor,  som forventet ikke særlig stor underholdning.  Heldigvis dukker Bray Wyatt opp med nyplastret lår opp og sørger for distraksjon og en lett Orton-seier.  Hvorfor i alle dager de bruker Wyatt mot alskens midcardere vet jeg ikke, men vi får være takknemlig for at han ikke skadet seg alvorlig på house-showet.

Steph og Trips inntar litt senere scenen og Haitch lover at hvis det bad guy folk mener han er skal han sannelig vise dem bad guy!  Daniel Bryan avbryter, men før han rekker å avlevere en lam promo, blir han mukket ned bakfra av en stadig like intens Alberto Del Rio.  De to skal ha en kamp etterhvert.

Den kampen ender i en uttellingsseier til Del Rio når Bryan løper backstage for å redde sin forlovede og sin vordende svigersøster fra en Randy Orton på røvertokt.  Det er jo presedens for at han er en «sexual predator».

The APEX sexual predator, thanks (WWE)

«The APEX sexual predator, thanks» (WWE)

Mer overraskende at han tydligvis også er en annen form for predator, siden han kan gjøre seg usynlig og  gjemme seg i et godt opplyst og nesten tomt rom.

RKO! (20 Century Fox)

RKO! (20 Century Fox)

Bellaene var backstage fordi Brie Bella måtte møte Tamina Snuka.  En av de to er datter av en legende,  den andre er en tidigere fotballspiller og modell,  men det betyr ikke at førstnevnte er bedre i ringen. Snarere tvert i mot.  Om ringkompetane er seksuelt overførbart eller om det er Sara Del Rey som skal ha mesteparten av rosen vet jeg ikke, men Brie har virkelig blitt en habil wrestler.  Fortsatt et begrenset movesett, men hun får mye ut av det, selv mot en trekloss som Tamina.  AJ var ringside og stjal showet, ikke overraskende, der hun vekselvis surmulet, klappet opprømt og kosepratet med mesterbeltet sitt.  Det tyder på at hjernerystelsen hennes ikke er alvorlig, så hun blir klar til HiC. Etter kampen hadde hun og Tamina et beatdown på Brie,  siden Nikki var utestengt fra å stå ringside av Stephanie tidligere på kvelden.  Når ingenting tilsynelatende biter på Bryan så legger hun seg etter forloveden hans…

Forresten så tror jeg jeg har funnet ut hvorfor HHH er så ivrig på å undergrave nye talenter.  Sist gang han virkelig jobbet for å få en fyr over, viste det seg at det var en hjerneskadet barnemorder,  ikke rart ha ikke tar noen sjanser!

Interim General Manager of NXT

Det kan ikke være tilfeldig, det må være en in-joke at JBL vet null og niks om NXT som han nå teknisk sett leder.  Han kjente ikke navnet Xavier Woods,  han referer konsekvent til Summer Rae som «Mrs Fandango» og han hadde aldri sett El Local før…

Swinging 60’s & Tons of Moobs.

"'MURICA!!" (WWE)

«‘MURICA!!» (WWE)

Real Americans fikk en ny solid seier, så kanskje WWE har begynt å komme til fornuft. Jack Swagger er en diger brande med mobiliteten til en lettvekter, mens Antonio Cesaro er en levende supermann.  Legg til Zeb Colters ranting, så får man en fin pakke galskap som fortjener en bedre skjebne enn å være jobber-to-the-stars. Brodus Clay er dyktigst på å være tjukk, men Tensai har fått en ny vår, og gjør seg fortjent til lønna si.

CM Dumb

"Hey, man, my pipebombfuse is wet, hold on..." (WWE)

«Hey, man, my pipebomb fuse is wet, hold on…» (WWE)

CM Punk fortsetter å gjøre dumme valg.  Etter at han slår Curtis Axl på kortere tid enn Ryback bruker på å ekspedere R-Truth hadde han fritt valg til å velge en hvilken som helst stipulasjon for sin kamp mot Ryback på HiC.  Og han velger en handicap-match i cella mot Ryback og Paul Heyman.  Hvor mange alternativer kunne han valgt?  En dance off mot Ryback der vinneren får 5 minutter med et balltre og Heyman lenket til en påle for eksempel?  Hallo, som om publikum IKKE hadde latt han vinne den dance offen uten å røre seg…

Alt som glitrer er gull

Chairshot for you, chairshot for you, chairshots for EVERYBODY! (WWE)

«Chairshot for you, and chairshot for you, and chairshots for EVERYBODY!» (WWE)

Det var logisk at Cody Rhodes og Goldust fikk en tittelkamp for Tag-team beltene, etter at de først slo SHield, og så på fredag ga Wyatt-familien deres første tap i ringen.  HHH trodde sikkert han var kløktig når han valgte å gjøre det til en No-DQ match,  men han glemte tre ting.

  1.  The Shield er kanskje noen utspekulerte juksepaver, men det er også selvsikre og aldri så lite arrogante, så de ville naturligvis forsøke å vinne fair først, og først involvere Dean Ambrose når det så stygt ut.
  2. Goldust har vunnet WWF/WWEs Hardcore tittel. Ikke én gang, men ni! Han føler seg absolutt hjemme i slike kamper.
  3. Big Show er kanskje blakk, men han har råd til en billett til showet om det betyr at han får sjansen til å ødelegge planene til HHH.

Dermed ble avslutningen på kampen WCW verdig med et utartende bikkjeslagsmål og et «overraskende» run-in fra en «oppsagt» stjerne…  Og med det er Tag-team beltene i sirkulasjon igjen!

Ukas Random Diva

A-do(r)able (WWE)

A-do(r)able (WWE)