H#1:AD 119: Pink Pipebomb


( )

(WWEmeme)

Det er ikke akkurat en overdrivelse å si at WWE for tiden levere førsteklasses historier, og for først gang på lenge tilsynelatende har et helhetlig fokus på hovedlinjene sine.

Men på tross av hvor bra historien om Daniel Bryan vs. The World Wrestling Entertainment Corporation  er, og hvor godt det er å se HHH og Randy Orton i rollene de er mest veltilpasset i,  på tross av hvordan sagaen om Paul Heymans hat/kjærlighet til CM Punk utspiller seg, var det et annet segment som skapte mest spekulasjon i bloggosfæren.

Nemlig pipebomb 2.0 i form av AJ Lees verbale rundjuling av samtlige divaer involvert i Total Divas reality-showet.

Motivasjonen er ganske åpenbar både kayfabe og i virkeligheten.

For å ta det første først,  AJ er oppmerksomhetssyk, har selvtillitsproblemer, og er en fryktet motstanderi ringen. Naturligvis vil hun gi en bande mislykkede modeller som likevel har stjålet rampelyset gjennom en uvanlig suksessfull realitysatstning.  Hun er mesteren, hun fortjener all oppmerksomhet.

I virkeligheten har WWE et problem siden diva-divisjonen er tynt besatt. Så når 5 av de faste divaene er opptatt med TD så hadde alternativet vært å tvære ut en feide med Kaitlyn enda lenger.  Layla skiftet nettopp side, Aksana er for det første ikke akkurat strålende i ringen, og har heller dårlig potensiale som face.  Den eneste som står igjen da er Rosa Mendez som er tilbake, nå de facto som face siden hun var Miz dansepartner.  (De puertoricanske matadorene trengte tydligvis ikke en manager lenger.)

Så WWE velger det logiske valget, og starter en feide mellom AJ og samtlige fra Total Divas.  (Dermed er det ganske rettferdig med tanke på wrestlingferdigheter.)

Det som skaper spekulasjoner er at AJ skjærer alle over en kam.  Hun, som er veldig over hos publikum, drar det som i utgangspunktet er en heel-promo  mot en gruppe divaer fansen på wrestlingshowene i beste fall er likegyldige ovenfor.  Dermed et AJ på lag med publlikum.

Så vi har der med populær og svært dyktig wrestler som ikke passer i den gamle støpeformen for en mester.  Er tanken å kjøre frem AJ som en kvinnelig Bryan?  Faren er at det vil få alle i TD-stallen til å bli heeler i forhold til WWEs kjernefans, noe som kan spille over i storylinen til Total Divaes,  noe WWE neppe ønsker.

Kanskje det rett og slett var skribenter som var blinde for hvor mye mer populær AJ er en Natalya&co?  Uansett tror jeg nok de har et poeng, de som mener at forfatterene av promoen hadde valgt sine ord med omhu.  Det er vel ikke usannsynlig at noen av deltakerne i TD har blitt litt for høye på pæra etter suksessen, og at dette var WWEs måte å gi de et lite skremmeskudd for live kamera.

Etterveksten er i alle fall sikret.  Jentene  i NXT leverer uke etter uke. Denne uken var det Australias mest sjarmerende eksport, Emma, som hadde en ny god kamp med Summer Rae.  Summer tapte, den tok hevne ved å helle såpeboble-miksturen til Emma i øynene hennes etterpå.  (Lenge siden vi har sett noen trekke heel-kortet så overbevisende!)

Summer tar stormskritt, og har en lært en veldig viktig lekse: Hun beholder rollen sin i ringen. Hun mister ikke fokus, men wrestler hele tiden som den kjepphøye men småfeige heelen hun er ment å være.  Hun tar bakveien inn i WWEs hovedshow som Fandangos dansepartner, men jeg tror ikke det er lenge før vi se henne i ringen der.

Paige & Emma  (via Twitter)

I NXT lurer disse to: Paige & Emma (via Twitter)

Vi får telle ned til Paige fylle 21 (visstnok WWEs forklaring på at hun ikke ennå er tatt opp på hovedrosteren), og med Summer etablert på RAW/Smackdown så kan Emma komme til en fiks ferdig feide.