Historien om en bikini


Princess Leia Organa, Heir to the Alderaanian throne, Senator of Alderaan New Republic diplomat Chief of State of the New Republic, Jedi Knight. (Lucasfilm)

Princess Leia Organa: Heir to the Alderaanian throne
Senator of Alderaan & Diplomat of the Republic
Rebel
Chief of State of the New Republic
Jedi Knight 
(Lucasfilm)

Historien vil ha det til at Carrie Fisher spøkefullt hadde klaget til George Lucas om at hun  i løpet av to filmer ikke hadde fått sjanse til å «vise varene».  I Star Wars Episode IV: A New Hope hadde Leias garderobe bestått av en hvit kjole inspirert av antikkens greske kjoler.  Ulempen var at den ikke egnet seg for moderne undertøy, så for å få det riktige utseende hadde hun måtte finne seg i å bli teipet ned med sportstape, og gaffa.  I Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back hadde hun stort sett løpt rundt i polar parkas og fornuftige buksedresser.

Så når den tredje filmen skulle filmes bestemte Lucas seg for å oppfylle ønsket hennes. Han forkastet konseptskissene for Leias antrekk som Jabba’s gissel/slave, ga sydamene fri og satte en finsmed på saken.  Og dermed var et ikonisk antrekk skapt.

Det skal sies at antrekket ikke bare hadde, ehem, fordeler.  Skuespillerne som svettet litervis inne i sine heldekkende kostymer når tempraturen steg til 35 grader i skyggen på settet i Tunisia kastet sikkert lange blikk på det langt luftigere antrekket.

Det hjalp helt sikkert ikke på humøret til Peter Mayhew  å se dette når han subbet rundt i et illeluktende Chewbacca-kostyme

Det hjalp helt sikkert ikke på humøret til Peter Mayhew å se Carrie og stuntdobbelen hennes slikke sol i pausene der han subbet rundt i et illeluktende Chewbacca-kostyme med feberhodepine.

Men det var så stivt og ubehagelig at Carrie fikk gnagsår. Dessuten måtte mange scener tas om igjen både to og tre gangen, når den forskjøv seg og avslørte langt mer enn planlagt.

Likevel var det vel verd det. All verdens heterofile fanboys fikk litt kriblinger. Carrie fikk vist at hun slett ikke stod tilbake for andre Hollywood-starleter. Og antrekket er så gjenkjennelig at det lett lar seg gjenskape i alt fra lego til actionfigurer.

(Hasbro)

(Hasbro)

(Lego)

(Lego)

Siden det ikke akkurat krever massive syferdigheter, samtidig som det gir akkurat passe fanservice, er det i tillegg en av kvinnelige cosplayeres standard-antrekk. Særlig om de har det minste anstrøk av exhibishonisme, og det er vel ikke akkurat ukjent i det miljøet.

Et vanlig syn på amerikanske cosplay-messer: Leiaer så langt øyet kan se.

Leiaer så langt øyet kan se.