H#1:AD 116 – Sommerspesial – Totally Divas


Totaly Divas  Fra venstre: Naomi, Cameron, Eva Marie, Natalya, Brie & Nikki Bella, JoJo Offerman (E! / WWE)

Total Divas
Fra venstre: Naomi, Cameron, Eva Marie, Natalya, Brie & Nikki Bella, JoJo Offerman
(E! / WWE)

Jeg viderefører sommersesongen med et skråblikk på den siste ukas viderverdigheter. WWEs realitysatsning Total Divas hadde premiere på E! i går,  og selv om jeg ikke har sett programmet (eller har noen planer om å gjøre det) er det et interessant eksperiment som påvirker øvrig satsing.  Overskriften passer også fordi det har vært en god del divastoff den siste uka.

Men jeg begynner likesågodt med Daniel Bryans Tour de Force på RAW for en uke side.  Det virker som man har kansellert planene om et heel-turn og kjører en klassisk face-vs-face feide mellom ham og John Cena.  Kan man trekke trådene til den klassiske feiden mellom Hulk Hogan og Ultimate Warrior?  En ting er sikkert,  Warrior hadde aldri klart å wrestle 45 minutter live og holde publikum i sin hule hånd.

Kritikken mot segmentet er at det virker som om WWE fossror for å innkassere på populariteten til Bryan nå etter å ha latt han gå for lut og kaldt vann lenge.  Jeg mener det er å ta hardt i.  John Cena har tidligere nevnt Bryan som en fantastisk utøver, og at han reddet Bryan fra Ryback etter at den siste gauntlettkampen var avgjort ved diskvalifisering, undergraver ikke Bryan, det understreker bare at Cena har respekt for sin kommende motstander.  Eneste som mangler nå er en Bryan-seier på Summer Slam.

Det er kanskje mer påfallende at HHH taler Bryans sak, men det bør egentlig alle Bryan-fans være takknemlige for.  For det første er det tydelig at HHH nå defineres som face i striden mot svigerfar Vince McMahon, som til gjengjeld er svært skeptisk til Bryans evner.  Selv de som misliker HHH må innrømme at når han profilerer et synpunkt på WWEs sendinger er det meget sannsynlig at det er WWEs underliggende mening.

De 4 semifinalistene Fra venstre: Summer Rae, Emma, Paige, Alicia Fox (NXT)

De 4 semifinalistene
Fra venstre: Summer Rae, Emma, Paige, Alicia Fox (NXT)

HHH dukket også opp på NXT når NXT Womens Championship ble delt ut første gang. Paige beseieret Emma etter en kamp som var uvanlig (for de to) rufsete.  Kan hende de regtt og slett var slitne på slutyten av en lang innspillingsdag?  Det var i alle fall Norwich, England  som slo Melbourne, Australia.  Selv om kampen ikke var 100 % så var det kanskje en av de beste kvinnekampene WWE har produsert på flere år.  For i likhet med AJ og Kaitlyns PPV-kamper i sommer så er det kamper med en underliggende betydning, og tydelige personligheter.

Tenille «Emma» Dashwood er 24 år og Saraya-Jade «Paige» Bevis er bare 20 (men har wrestlet aktivt siden hun var 13), så det lover det veldig godt for fremtiden.  Og igjen, HHH gjorde en grei figur,  en autoritetsfigur som overrakte beltet og applauderte vinneren.  Tross alt var det kona hans som startet turneringen, og i virkeligheten er jo NXT ledd i hans fornyelsesplaner for WWE.

WWEs to kvinnelige mestre har mange likhetstrekk: Unge, teknisk flinke, brenner for wrestling, ligner ikke på barbie. (via Twitter)

WWEs to kvinnelige mestre har mange likhetstrekk: Unge, teknisk flinke, brenner for wrestling, ligner ikke på «Barbie»-modeller. (via Twitter)

WWE liker å eksperimentere, og realityshowet Total Divas er «plan B» for å få nye jenter over, og skape mainstream-interesse.  jeg er enig med JBL: Dette kan være en kjempegod idé.  E! har en god trackrecord med å lage b-kjendiser.  Kritikken om at det ikke gir ett sannferdig bilde er bare tull.  Altså ikke at det gjør det, men vi snakker om et realityshow, om wrestling, de to underholdningskonseptene som i størst grad er  scriptet etter noter, men skal fremstå som «ekte».

Siden WWE skal på utenlandsturne så filmet de program for 2 uker in en sleng forrige uke.  Det betydde at de trengte mer fyllstoff, og bragte oss et segment med MizTV der deltakerne i Totally Divas ble presentert.  Det var tråkige greier.  Eva Marie fikk riktignok gleden av å gi Jerry Lawler en ørefik, alt før han fikk kommet med en pervy eller upassende kommentar.  Så instant face-poeng der.  Det mest minneverdige var likevel Brie Bellas massive nip-slip.  Hun må ha tatt en av Nikkis kjoler ved en feil.

Whoops! (WWE)

Whoops! (WWE)

Jeg har ikke glemt alles favoritt kaninkoker.  AJ er fortsatt WWE Diva Champion, og fortsatt sprø som havrekjeks.  Det interessante med hennes meltdown ovenfor Dolph Ziggler er at hun egentlig bare har laget ris til egen bak. Han prøvde tross alt å avslutte forholdet på en ærlig og redelig måte. Det var AJ som  lempet på med masse drama,  og glemte at for en gangs skyld er motparten minst like selvopptatt som henne selv.

..for ikke å snakke om at Kaitlyn fortsatt har noe usnakket med henne!

..for ikke å snakke om at Kaitlyn fortsatt har noe usnakket med henne!

At det åpner for at Kaitlyn omsider får hevn er en ting, jeg er mer skeptisk til hvordan de skal unngå at Big E. Langston mister momentet han har, om han må jobbe for Ziggler.  WWE bør la ham squashe Zack Ryder, Justin Gabriel og 3MB i oppseilingen mot en kamp med Ziggler.  uansett er det tydelig at AJ/Big E. nå har sluttet i Team Rocket og er over i Bioshock-territoriet.

Little Sister & Big Daddy (WWE)

Little Sister & Big Daddy (WWE)

Apropos Ziggler er jeg glad de ikke har forsøkt å endre personligheten hans for mye i forbindelse med face-turnet. Han er fortsatt en massiv skrytepave med klokkertro på egen fortreffelighet.

Det samme gjelder Mark Henry.  Selv om han er de facto face nå som han feider med The Shield, er han først og fremst en ustoppelig juggernaut som er veldig klar over at han fortsatt er verdens sterkeste mann.

Jeg nevnte at jeg syntes det var litt trist at han ikke slo Cena på MitB, og kunne legge opp med en WWE-tittel på CVen.  Men nå virker som han sa sannheten da han sa han hadde mye bensin igjen på tanken: Han har nettopp signert for 3 nye år i WWE! Opprinnelig var planen at han skulle teame opp med Big Show.  Men Show er ennå ikke klarert av legene etter forrige skade, så det betyr at Uso-brødrene får mer TV-tid. Veldig gledelig spør du meg!

Ukas ikke fult så random diva

Eva Marie (WWE)

Eva Marie  – Noe sier meg at vi kommer til å se mye til henne fremover. (WWE)