H#1:AD 115 – Sommerspesial – Der alle blir uvenner.


Money in the Bank (WWE)

Money in the Bank (WWE)

Jada,  jeg har fortsatt sommerpause.  Men «when the stars are right»  våkner Cthulhu jeg til liv.  Stjernene i denne forbindelse i form av et bunnsolid MitB-show, og et førsteklasses RAW.

Jeg tenkte først å gå gjennom kampene fra MitB, og hva jeg syntes om bookingen, før jeg går nærmere inn på de viktigste poengene fra mandagen. 

Tag-team Kick-Off.

Jeg har lest en del surmuling i forskjellige debattfora om WWEs avgjørelse om å plassere Tag-team tittelkampen på kick-offshowet på Youtube.  Meningene er delte om hvilken kamp som burde vært der i stedet: Diva-tittelkampen, IC-tittelkampen eller Jericho/Ryback.  Det kritikerene tydligvis glemmer er at WWE tross alt vil at folk skal se pre-showet.  Så det å plassere Shield der er ikke så dumt.  (Dessuten fikk både Usos og Rollings/Reigns en gjesteopptreden på selve PPVen, så de fikk full lønnsbonus. )

Samoan drop  fra 2. ringrep (WWE)

Samoan drop fra 2. ringrep (WWE)

Det vi fikk var en riktig så fin battalje, med noen solide spoter og høyt tempo.  Det var selvsagt helt riktig å la Shield beholde beltene fortsatt. Usobrødrene må få satt seg i det nye tag-team landskapet først,  men de viste at de har det som skal til for å bidra til en ny renessanse for tag-team divisjonen.

WHC MitB-match

Hvis du først skal bryte opp ett tag-team er dette måten å gjøre det på.  Litt uheldig kamera-arbeid gjorde at det ikke kom tydelig frem at Damien Sandow lå og lurte og ventet på rett tidspunkt, men jer er fornøyd med at han endte opp med kofferten.  Det betyr instant face-turn by proxy for Cody Rhodes.

What the fuck, Damian? (WWE)

What the fuck, Damien? (WWE)

Som Jerry Lawler sier det «Ekte venner stikker deg ned forfra» så Sandow og han kan holde det gående med en oppgjørsfeide til støvet har lagt seg mellom Del Rio og Ziggler.

Personlig hadde jeg tippet Dean Ambrose, siden jeg forventet at resten av Shield ville blande seg. Det jeg ikke hadde tatt med i beregningenvar at Uso-brødrene også kom stormende til. Uansett har Sandow visst ganske nylig i feiden med Sheamus at han absolutt har nok å fare med til å være en trussel for #2 beltet i WWE.

IC-tittelkamp

The Miz har hatt en bratt læringskurve etter at han tok i bruk  figure 4 leglock som finisher. Men det kommer seg, han blir stadig flinkere til å jobbe på motstanderens ben underveis så det er mer logisk at de gir seg når han får de i lås.  Mot Curtis Axel holdt det naturligvis ikke inn. Selv om jeg er på gjerdet for  den nye gimmicken til den godeste Joe Henning, så ville det vært å torpedere han solid å ta fra ham tittelen allerede nå.

Diva Championship

Var det noen som trodde at WWEs mest over diva, AJ Lee, skulle tape her?  Ikke for det,  Kaitlyn skal få ros for en solid innsats.  Problemet jeg har med kampen var måten den var booket.  For Kaitlyn er ca 80 kilo + med profesjonell kroppsbygger. Mens AJ vel veier 35 kilo inklusiv sneakers. Det må nesten bookerene ta hensyn til.  Ikke som her der de prøvde å booke det som en ganske jevn kamp frem til AJ får låst inn sin Octopus lock / Black Widow.

En Diva-match som ikke er blant de to svakeste på kortet, bra! (WWE)

En Diva-match som ikke er blant de to svakeste på kortet, bra! (WWE)

Det virker som om WWE er oppmerksom på problemstillingen.  En reporter som overvar den formelle åpningen av WWE Performance Center i Flordia forrige uke nevnte at han hadde støtte på fem av de nye diva-prospektene.  Hans beskrivelse var som å se en skoleklasse på tur. Ingen over 165 cm.  Så det er mulig WWE har kommet til konklusjonen at de må utdanne noen passende motstandere i AJs størrelse.

Og om du lurer på hvorfor WWE pusher AJ til himmels (utover det faktum at hun er en dyktig wrestler og strålende på promoer) kan se denne videoen der en 14 år gammel AJ  møter sin heltinne Lita.

Det er et evig problem at ikke før er en diva skikkelig populær før hun får lyst til å prøve seg som modell, skuespiller eller sangerinne. Alt det er utmerkede karrierevalg som ikke gjør på langt nær like vondt som wrestling. Men for WWE er det en utfordring, selv om en del av dem returnerer til ringen når de innser at de ikke har den samme suksessen utenfor ringen.  AJ derimot har siden hun var småjente kun hatt et mål:  Wrestling. Og siden hun bare er 26 så kan hun potensielt ha et tiår i ringen foran seg om hun unngår skader.

Pissepause

Chris Jericho mot Ryback,  eller «Cool Dad» mot «Legolasset» om du vil,  var i beste fall helt midt på treet. Sånn for virkelig å gni inn at det var bortkasta tid, så vant Ryback på den minst heroiske måten mulig: Med en rollup.

WHC-tittelkampen

Jeg hadde spådd en kamp der Dolph Ziggler vant på en måte som lot Alberto Del Rio beholde beltet. (En diskvalifisering kanskje?) Men i stedet ble Dolph distrahert av AJ og mistet overtaket mot Mexicos viktigste eksport ( skal vi tro JBL). Så gjør Del Rio seg klar for å sende Dolph inn i koma ved hjelp av kneskinnen sin,  AJ prøver å redde Zigglypuff ved å¨involvere seg,  og Ziggler som hadde lagt en felle innser at han nettopp tapte på DQ.  Problemet her er at det er ganske snodig at Dolph blir distrahert av sin egen kjæreste, som han tidligere i uken hadde bedt om å glemme Kaitlyn og begynne å følge ham  til ringen igjen.  Det kan til nød forklares med at han misliker at hun bevisst prøvde å stjele rampelyset.  Men at han blir sur når hun forsøkte å redde ham fra en ny hjerneskade er vel i overkant brutalt?

WWE-tittelkampen

Det positive var at dette ikke var siste kamp på kortet. Det negative var at John Cena, som forventet, vant. Dette hadde vært rett tidspunkt å gi Mark Henry det som ville være kronen på verket etter en lang karriere.

ALL Star-MitB

Stiger fungerer ikke slik, Randy! (WWE)

Stiger fungerer ikke slik, Randy! (WWE)

Dette var en kamp som ville så mye, men til tider gapet den over litt for mye.  På den positive siden: RVD drepte ingen selv om han i en alder av 42 strengt tatt ikke alltid er like sharp som før i spotene sine.  Jeg mistenker at Sheamus hadde noen pauli ord å si ham etter kampen, etter spotet der han dyttet vekk stigen iren stod på. Christian har kanskje kroppen til en 60 år gammel maratonløper dyppet i appelsinjuice, men han fungerte greit som stallfyll.  Som vi fikk bekreftet på RAW trenger Daniel Bryan på ingen måte en ny koffert.  CM Punk fikk oppleve at Paul Heyman ikke tar det nådig opp å bli offentlig dumpet.  At Punk måtte sy 17 sting og blødde som et svin var bare en bonus i den storylinen.

Så da ble det Randy Orton som trakk det lengste strået.  Helt greit,  han har ikke hatt en slik koffert før,  og er såpass høyt på rangstigen at han fremstår som en trussel.  Det ligger i sakens natur at en smart cash-in er heel-territorium. Joda, jeg kan kjøpe en Randy O som skrur psychometeret til 11 og begynner  stalke Cena.

Det var årets Money in the Bank, så la oss raskt forflytte oss til NY og mandagens RAW.

John Cena gjør et veldig godt valg

For det første synes jeg John Cenas tradisjonelle åpningspromo ikke var så verst.  Ja det er litt spill for galleriet når han fleiper med hvor hatet han er, men jeg kan godta det.  Og han har selvsagt et poeng når han sier det er ganske sprekt av nyansatta RAW-GM Brad Maddox å gå full Beef-mode første dag på jobb og la Cena velge sin egen utfordrer på SummerSlam.  For han kunne valgt en ubrukelig motstander, som for eksempel banke opp Michael Cole eller «gå en runde» med en av Bella-tvillingene (det var en sex-vits i tilfelle du ikke skjønte det, siden Cena dater Nikki «boobjob» Bella). Maddox skulle selvsagt kontret og sagt at han vet John Cena ville gjøre det riktige og velge en motstander som fortjener en sjanse på å vinne tittelen.

AmDrag vs SuperCena? OK! (WWE)

AmDrag vs SuperCena? OK! (WWE)

Resulatet var at John Cena valgte Daniel Bryan og alle hjerter gleder seg.  Et skår i gleden er min mistanke om at de kommer til å bruke  Cena/Bryan som et ledd i pushet av E!s nye realityshow Totally Divas,  siden Bryan dater Brie «au naturelle» Bella.  Eller at Bryan vinner og så blir slått av en Randy Orton med rød koffert.  For vil WWE virkelig sette sitt viktigste beltet på en fyr med ganske nonschalant forhold til alternative rusmidler? (På den andre siden, de har jo signert RVD igjen, så hvem vet.)

Men det åpner også for at Bryan kan gjøre en Y2J-light,  først slå John Cena og så slå Randy Orton på en og samme kveld. Ikke helt «Defeated The Rock & Stone Cold Steve Austin in one night to become the first undisputed champion»,  men ikke langt unna.

Dolph Ziggler gjør et fryktelig dårlig valg

Vi visste det måtte ende slik...  (WWE)

Vi visste det måtte ende slik… (WWE)

Kjære Dolph.  

Jeg liker deg,  både som wrestler og karakter. Men noen ganger gjør du virkelig hodeløse karrierevalg . Altså, hva i alle himmelens dager fikk de til å tro at det var en god idé å dumpe AJ når du er midt i en utstrakt feide med ADR som burde kreve din fulle oppmerksomhet?  Lærte du ingenting av hvordan det gikk med Daniel Bryan. CM Punk, John Cena?  «If you break her heart, she’ll break your dreams…  and face, probably.»

Om ikke det faktum at det danser smådjevler i øynene hennes når du tråkker henne på tærne er varselsignal nok, burde du husket at hun har sitt egen høyst personlige panserbryter i form av Big E Langston.  Ærlig talt, jeg kan ikke si at du ikke høstet som du sådde.  Tross alt forklarte du henne i klartekst – før dere ble sammen- hvilket tettvevd nøste av issues og dårlig bagasje hun er.  Når Kane nekter å date henne fordi hun er mentalt ustabil,  hvilken sjanse hadde vel du,  en cocky ex-cheerleader med platinahår?  Jaja,  bedre lykke neste gang,  har du flaks slapp du billig unna med en Big Ending.  

Med vennlig hilsen
H#1:AD

Nostalgia

Rob Van Dam mot Chris Jericho  høres ut som en main event fra 2002. (De er tilsammen 84 år!) Men selv om de har tapt seg, så er det to dyktige ringerever som klarte å sy sammen noe som var mer enn bare ren flørt med nostalgiske fans.

Wrestling i 2002 var... annerledes (WWE)

Wrestling i 2002 var… annerledes (WWE)

Dette er Jerichos siste match på en stund siden han skal ut å turnere med rockebandet sitt igjen.  Jeg vet ikke om RVD kommer til å overta i rollen som veteranen som hjelper nye fjes å komme over, men det skulle ikke forundre meg.

Beef-Mode

Brad Maddox som RAW-GM! Dette kan vi like!Selv ikke Steph&HHH kan helle malurt i det begeret!

Bare følg gribbene

R-Truth har da blitt styggammel siden sist?  Ikke rart han spør publikum om hva som skjer, fyren har vel blitt senil!

Heldigvis kom Wyatt-familien for å hjelpe ham ut av elendigheten. Det var det barmhjertige valget.  Windham Rotunda eier Bray Wyatt-gimmicken med hud og hår nå, og det merkes så snart han åpner munnen. Publikum kunne bare våget å prøve ett «What» eller «Husky Harris» rop, og han hadde sendt brødrene sine for å rive de i stykker og sodomisere restene. Dessuten var det på tide WWE-publikummet fikk hilse på Sister Abigail.

The Eater of Worlds - dette er ikke begynnelsen,  dette er slutten. (WWE)

The Eater of Worlds – dette er ikke begynnelsen, dette er slutten. (WWE)

Og noe av det er måten han uttaler «we’re here!», det er ikke som en trussel, snarere som en bekymret advarsel.  Som om han ikke helt vet hva han kan finne på å gjøre med de som kommer i veien for familien.

Slik skal det gjøres

AJ gjør et ganske bra spetakkel av et break up, men hun er rene amatøren sammenliknet med Paul Heyman. En forbannet CM Punk utber seg en forklaring,  og den får ham,  utførlig og ned til minste detalj.  Heyman misliker sterkt at Punk er så utakknemlig at han kutter forbindelsen nå.  Heyman skapte Punk, og han skal min santen bevise at han kan ødelegge ham og.  Punk klargjør at han akter å danse på grava til Heyman når han er ferdig med ham.

Heyman tar det ille opp, men han forventet ikke mer, så han maner frem sitt ess i ermet: Brock Lesnar.   I motsetning til Mark Henry behøver ikke Lesnar å minne folk på hva han gjør hele tiden.  Han bare dukker opp og skaper kaos.

For det var selvsagt den viktigste grunnen til at Heyman kvittet seg med Punk,  han er overbevist om at Punk ikke kan slå Lesnar.  Så da er scenen satt.  Punk er sint som en tyrk og selv om han innerst inne vet at han ikke har en sjanse mot Lesnar, men ikke pokker om han ikke skal forsøke 110%.

Wolverine vs. Hulk (WWE)

Wolverine vs. Hulk (WWE)

Lesnar derimot er en automaton som  nesten ser ut som han kjeder seg mens han deler ut usedvanlige mengder juling,  siden han vet at Punk egentlig ikke har en sjanse.  Og det er nettopp derfor Punk kan vinne, siden han blir undervurdert.  Heyman derimot står å gliser som om han har to veloljede røyskatter i buksa, og nettopp har trukket vinnerloddet i verdens største kakelotteri.

Om jeg skal trekke noe for segmentet er det at Punk blir i overkant melodramatisk innimellom. Dessuten burde han ikke innrømmet at han uforbeholdent stolte på Heyman, så grønn er han da ikke!

Sommerens random divaer

Siden TNA tilsynelatende driver opphørssalg: Velvet Sky & Madison Rayne

(TNA)

«Let the puppies loose!» (TNA)