H#1:AD 114 – «You tapped out!»


H#1:AD tar sommerferie! Extra! Extra! Read all about it!  (WWE)

H#1:AD tar sommerferie! Extra! Extra! Read all about it! (WWE)

Vel,  jeg åpner denne ukas H#1:AD med å varsle om at jeg fra neste uke tar en liten sommerpause fra wrestlingskrivinga frem til august. Det er selvsagt en viss sjanse for at det blir litt meningsytring etter MITB og SummerSlam, men den vanlige donten får seile sin egen sjø.  (Jada, jeg kommer selvsagt fortsatt til å se det meste, men kanskje ikke jobbe for å være helt ajour.)

Men nok om det,  la oss angripe de viktigste historiene ukas RAW bød på!

YES YES YES!

Vi tar det like godt først som sist. Daniel Bryan er i fyr og flamme om dagen.  Det siste kapittelet i sagaen startet forrige uke, der en nerveskade første til en audible, og den planlagte seieren over Randy Orton måtte legges på is. Alt dagen etter kom en returmatch (Smackdown sendes fredager, men filmes stor sett på tirsdager). For å skape balane i regnskapet og sette opp denne ukas RAW-match fikk Bryan en billig countout-seier.

Og så kom toppen av kransekaka.  Det vbegynner med et bikkjeslagsmål dommerne stopper. (Dobbel DQ faktisk).  Bryan klager til Vickie Guerrero,  og vi får main eventen vi har ventet på. (Etter at Brad Maddox omtrent gjorde på seg når Vickie vurderte å lytte til Bryan sekundærforslag: At han kunne ta ut frustrasjonen på assistenten hennes.) Riktignok bruker man brekkjern og klemmer inn en avstemning på appen i samme slengen, men publikum er ikke dummere enn at de går for det logiske valget og vi får en ny Street Fight-stipulasjon.

D-Bry har sommerjobb som Trollslayer (WWE)

D-Bry har sommerjobb som Trollslayer (WWE)

Før det har WWE også fylt ukas kvote med McMahon-interferens, ved først å la Vinny Mac målbære meningen mange anklager WWE for å ha: Bryan er for liten og sped til å være en troverdig superstjerne.  Litt senere fikk Trips sjansen til å leke Internettet™ og understreke at han slett ikke er enig i kritikken av Bryans evner og utseende.  (Noe jeg egentlig kan tro på.  Vince har alltid ment at stjernene bør være larger than life,  mens HHH er en stor fan av workrate og tekniske ferdigheter.)

Kampen som sådan ble som forventet et relativt brutalt stykke håndverk.  Orton leverer som vanlig proposjonalt med kvaliteten til motstanden,  siden han har fryktelig få strenger å spille på.  (Hvordan forventer man egentlig at en psykopatisk face skal oppføre seg?)  Han får som alltid solid pop for signaturangrepene sine, men den store forskjellen er at han virker mer skjerpet og på hugget når han kan jobbe med noen som virkelig vet hva de gjør.

Tap out! (WWE)

Tap out! (WWE)

At Bryan avslutter med en submission er ren glasur (og kan hende det ble lagt til som en liten resept for feilen i den første kampen deres, siden det utvilsomt var Orton som dret på draget).  American Dragon har funnet frem den gode gamle YES! versjonen av t-skjorta si, og kunne feire med et varmt publikum, mens en slukøret Orton takket for kampen og tuslet ut med halen mellom beina.  (La nå fyren få lov til å turne heel snart,  han har fortjent det nå!)

Once a Heymanguy…

CM Punk og Paul Heyman hadde et oppvaskmøte i ringen, og etter å ha oppsummert den lange forhistorien de to har (i virkeligheten), så adresserte de elefanten i rommet: Brock Lesnars overraskelse på tampen av forrige ukes RAW.

Heyman bedyret sin uskyld og Punk godtok tilsynelatende Heymans versjon, før det klemte hverandre og Punk gjorde seg klar for sin kamp.

Alt er tilgitt (?) gamle venn... (WWE)

Alt er tilgitt (?) gamle venn… (WWE)

Punk møtte sin gamle NXT-rookie Darren Young, og igjen beviste Punk hvor verdifull han er.  For aldri har Young sett så bra ut.  Det er noe av det samme Sheamus gjør, en medvirkende årsak til at jeg ikke klarer å mislike ham særlig sterkt:  Han får motstanderen sin til å virke kompetent og farlig.  Det gjør at jobberne faktisk virker relevante, og det får seirene til å bety mer.  Hvis du spør meg hvilket tag-team som kom best ut av det på mandag, så er det utvilsomt PrimeTime Players, og det på et show der Usos  slo Tons Of Funk og 3MB for å bli førsteutfordrer til tag-team tittelen.

Etter kampen angrep den andre halvdelen av PTP; Titus O’Neil, Punk og han fikk en beatdown.  Det var først når Curtis Axel kom til unnsetning at PTP ble sendt på flukt.  Punk var bare mellomfornøyd med at Heyman hadde reddet ham på denne måten,  og han ble ikke særlig blidere når Heyman litt senere kunne fortelle at han hadde dratt i noen tråder og ordnet en kamp mellom PTP og Punk & Axel til neste uke.

Darren Young - Kompetent wrestler, uvant posisjon for ham det! (WWE)

Darren Young i rollen som kompetent wrestler, uvant posisjon for ham det! (WWE)

Det er en facinerende psykologisk dybde i interaksjonen mellom Punk og Heyman det er sjelden å se i WWE.  På den ene siden har du den evig usikre skrytepaven som krever anerkjennelse,  på den andre siden promotoren som ikke kan si sannheten uansett hvor mye han prøver.  Det er en sårhet bak all bravadoen, og de to fortjener så innerlig hverandre på godt og vondt.  Spørsmålet er om Punk er så naiv at han tror på Heyman,  eller innser han at sjansene hans mot Lesnar er bedre så lenge Heyman tror Punk er så lettlurt?  Eller kanskje JBL har et poeng når han sa: «Either Heyman is lying, and he’s using Brock Lesnar to get back at Punk, or Heyman is telling the truth, and Lesnar’s gone rogue, I’m not sure which of those propositions is most frightening!»

Eva og adamseplet

Jeg klarer ikke helt å gjøre meg opp men mening om Aksana, men hun ser hvertfall bedre ut enn K2 og er ikke verre i ringen i det minste (WWE)

Jeg klarer ikke helt å gjøre meg opp men mening om Aksana, men hun ser hvertfall bedre ut enn K²  og er ikke verre i ringen i det minste (WWE)

Kaitlyn møtte Aksana for å få hevn for slengbemerkningene backstage forrige uke.  (Forresten kudos til Aksana som gjennomførte deg segmentet etter manus selv om hun skled i vannsølet og slo hodet i betongen underveis!)

Underveis i kampen dukker AJ opp i en «Kaitlyn-suit» og begynner å harselere med x-venninna. Stunten  inkludert en oppdresset Big E. og får deremed automatisk et ekstra pluss i boka. Men Kaitlyn har tydligvis sett wrestling før, og lar seg ikke distrahere mer enn at hun klarer å sende Aksana til drømmeland for full maskin til AJs store skuffelse.

AJ + Cosplay = Sant (WWE)

AJ + Cosplay = Sant (WWE)

Jeg har faktisk ikke så mye å utsette på at det lar AJ harpe videre på at Kaitlyn er butch og maskulin for å sette henne psykisk ut av spill.  Heeler er ment å gjøre slik.  Det som er litt kjedelig er at de tydligvis ennå ikke helt vet hvor de vil plassere Dolph Ziggler i landskapet, så de bruker ikke han og AJ sammen lenger, i tilfelle han skal bli en renhåret face.

Sneaky Rodriguez

Jeg har alltid vært en fan av Alberto Del Rio i ringen. Særlig når han er i kynisk og presis heel-modus. Han evner å omstille seg fortløpende og virker alltid tilstede og målrettet.  Så også mot Chris Jericho. Det trengs ikke noe voldsom set-up.  Jericho er ivrig på å bevise at han fortsatt er på topp, og utfordrer folk over en lav sko, mens den nykronede tungvektsmesteren gjerne vil vise hvor god han er, og med glede aksepterer en utfordring.

Problemet var at man booket en rotete slutt der Ricardo Rodriguez brøt opp en Walls of Jericho med en bøtte til backhode på «Mungoose McQueen»… Det var en posisjon ADR burde klart å løse seg ut av selv, (det hadde vørt noe annet om det var en Liontamer Jericho hadde ham i), og det var så tydelig at det kun var for å berede grunnen for en ny run-in fra Dolph Ziggler.

Boom - Headshot (WWE)

Boom – Headshot (WWE)

Det eneste gledelige var at Ziggler fikk hevn på Jericho med en Zig-zag, og kommentatorene understreket at det egentlig var velfortjent.

Mark Henry

Mark Henry – Nå også bunnsolid promoholder. John Cena gikk på autopilot, men han gjorde det i det minste unna ganske kjapt.

Rybacked

Ja, Ryback kan løfte Khali også…

Irish Catolics

Sheamus + Christian = Sant?  Tja  hvorfor ikke.  Rhodes Scholars tapte med glans (som vanlig) men jeg håper det var ekte kløning når Damian Sandow og Cody Rhodes prøvde å veksle gjennom hverandre rett før slutten… Vil ikke se de bli «uvenner» nå som det kanskje blir litt mer fart i tag-team divisjonen igjen.

Ukas Random Diva(s)

TNA har/hadde et Diva-Knockouts-Tag-Team-Championship.  Her representert ved Tara og Ms. Tessmacher.  (TNA)

TNA har/hadde et Diva Knockouts-Tag-Team-Championship. Her representert ved Tara og Ms. Tessmacher. (TNA)