H#1:AD – Ketsjupeffekten


Detta har vi venta på så lenge! (WWE)

Detta har vi venta på så lenge! (WWE)

Etter at det knapt har skjedd noe bemerkelsesverdig siden Wrestlemania så var det plutselig et tonn med utvikling i løpet av den siste uka.  Har noen kjøpt laksativer til Vinny Mac nå? På den andre siden får vi nyte det mens vi kan, siden David Kreizman, en prisbelønt såpeopera-manusforfatter som har ledet WWEs kreative avdeling (i.e. de som skriver showenes storyline) nå pakker snippsekken etter 9 måneder i jobben.

La oss gå gjennom de viktigste momentene ett etter ett.

«No One Does Crazy Like a McMahon»

Trust me, we are not nice in any way or form... (WWE)

«Trust me, we are not nice in any way or form…» (WWE)

USA network har bestilt mer McMahon i sin porsjon WWE, altså RAW.  Dermed er Vinny, Steph og Haitch involvert som aldri før.  Hittil har det egentlig ikke plaget meg. Så lenge de henger bjella på katten i form at latterlig og ikke-euclid kommandorekkefølge, hodeløse ideer og beslutninger og generelt fokuserer på en høk-over-høk mentalitet som til syvende og sist går ut over stakkars Vickie Guerrero er jeg ombord.

Vi skal heller ikke glemme Brad Maddox, han turnerer rollen som opportunistisk side-kick mesterlig.  På den ene siden alltid rede til å ta sin del av æren og vel så det, men like snar til å distanserer seg når det stormer som verst.  Selv om han først virkelig kommer til sin rett som «ekspertkommentator» og/eller talentspeider i NXT.

ein Volk ein Reich...eh ..  We, the People, I mean... (WWE)

«Ein Volk ein Reich»…eh, no, I mean: «We, the People» (WWE)

‘Murica!

Jack Swagger har ikke akkurat utnyttet mulighetene sine.  Først narkosaken, så sender han WHC-mesteren ut i fem ukers sykefravær  før han nå etter sigende har skaden hånda.  (Om det ikke bare eren unnskyldning for å ta ham av TV og sende ham i hundehuset en stund.)

Det betød at Zeb Colter ikke hadde noe å bedrive, og det ville vært for galt i lengden.  Løsningen er å slå to fluer i en smekk, og gi han Antonio Cesaro som sin nye protege. Det er egentlig genialt.  Når Colter omfavner Cesaro er det e veldig subtil måte å signalisere at bak alt pratet er han strengt tatt bare en god gammeldags rasist som hater meksikanere, men slett ikke har noe i mot en høyreist sveitser.  Det fungerer og med Cesaros tidlige stick som US-champion der han veivet med Old Glory og proklamertet hvor mye han elsket USA,  det var bare amerikanere han ikke hadde så mye til overs for.

Perfekt

This one's for you, dad! (WWE)

«This one’s for you, dad!» (WWE)

Curtis Axel har fått en blandet mottagelse, men han vokser på meg.  Og jeg synes det var passende at Mr. Perfects sønn fikk Intercontinental-tittelen på (den amerikanske) farsdagen.  Det var en viss misnøye med måten han vant den på.  Det er presedens for at en Figure 4 leglock teller som en pin-løsning, om vedkommende som er i låsen blir liggende med skuldrene nedi.  Men som reprisen på Payback viste: Miz løser opp låsen når han ser at Axel pin’er Wade Barrett. Det kan enten bety at Miz er dum som et brød, noe WWE neppe bryr seg om.  Eller om vi skal la tvilen komme han til gode, han vet at ved en dobbelt pin må kampen fortsette siden to personer ikke begge kan vinne tittelbeltet samtidig.  Uansett, jeg regner med at de prøver å holde beltet på Axel en god stund, for å etablere ham grundig som en main eventer.

Gi mannen en Oscar

Mark Henry hintet på Twitter om at han skulle pensjonerer seg fra ringen på mandag.  Og selv om det var veldig mange tegn som tydet på at det var work så var det en uhyggelig overbevisende forestilling.  Alt fra den lakserosa dressen til tårevåt innrømmelse at etter 13 år i gamet var det stadig tyngre å reise fra kone og barn for å turnerer 200 dager i året.

Han oppsummerte det med at han har vunnet nær sagt alt som kan vinnes,  med unntak av WWE-beltet.  Så når han smalt John Cena i dørken med en World Strongest Slam og brølte at «There’s still a lot of gas left in the tank!» så var det frydefullt.

Damn puppets! (WWE)

Damn puppets! (WWE)

For Henry er en strålende utfordrer.  Han er et beist i ringen, og det er ikke helt utenkelig at WWE gir ham et run med hovedbeltet som takk for lang og tro innsats.  John Cena måtte jo grave dypt for å begrave  RybackPayback,  og hvem var det som knuste Ryback på Wrestlemania?  Ingen ringere enn verdens sterkeste mann…

Heyman Guys

CM Punk returnerte som en konge på Payback, og på mandag tok han farvel med Paul Heyman.  Det er ikke så rart, siden Punk ikke kan beholde en rendyrket heel manager når han skal tre inn som ny cool anti-helt.  Heyman ønsket Punk lykke til, men han lyver jo kun når han beveger munnen, så når Punk slo Alberto Del Rio på countout så hadde han en overraskelse til ham. Here comes the pain! CM Punk mot Brock Lesnar bør kunne bli et fyrverkeri, og Punk har bevisst tatt av 10 kilo i ferien sin, så det skal bli enda større forskjell på de to.  Det er dessuten litt moro at Lesnars åpningstrekk i enhver feide er en F5… Effektiv kommunikasjon kaller man slik.

The Best in The World vs. The Beast Incarnate? I like it! (WWE)

The Best in The World vs. The Beast Incarnate? I like it! (WWE)

Aporpos Punks stilling i WWE.  Hans gode venn Colt Cabana har vært på audition hos WWE, som kommentator av alle ting, noe Punk ordnet.  Og i går twitrer Matt Striker at han ikke får fornyet kontrakt…. hmmm!

Nære på!

Det gikk nok kaldt nedover ryggen på flere enn meg når kampen mellom Daniel Bryan og Randy Orton måtte kalle en audible etter at Bryan gikk for full maskin i et Suicide dive rett i barrieren rundt ringområdet.  Det var åpenbart en feilkommunikasjon, og det er et under at han ikke brakk nakken.  Men det var tydelig at han ble hemmet og dommer og ringlege klarte å analysere situasjonen og runde av kampen på et vis.

Stripegutta og doktoren fastslår at det er nom for denne gang (WWE)

Stripegutta og doktoren fastslår at det er nom for denne gang (WWE)

Det ble selvsagt speuklert i at det hele var work, men det ville ikke vært særlig logisk å kjøre enda en ny skade-vinkel,  når HHH har hatt en nylig, i tillegg til at flere andre er ute med ekte skader. Rapportene tyder på at Bryan fikk en såkalt «stinger» eller med andre ord fikk en nerve i nakken  klem.  Veldig vondt, og hele kroppen blir nummen en stund etterpå,  men som oftest går det ganske fort over av seg selv.  Bryan skal ha skjelt ut HHH backstage fordi kampen ble stoppet,  men jeg skjønner WWE her.  Bryan er gåsa som legger gulleggene i ringen, og man tar ikke sjanser i en helt vanlig RAW-kamp.  For å unngå spekulasjoner brukte WWE.com disputten i en artikkel, noe som er WWEs måte å avspenne situasjonen.

Halvtid og sidebytte

Den store overraskelsen på Payback var ikke at RVD returnerer til Money In The Bank.  (Selv om det faktisk er litt overraskende,  siden WWE tidligere har vært ganske lunkne til Robs hang til jazztobakk og sløving. På den andre siden skal Chris Jericho snart ut på ny turne  og om han er i godt arbeidshumør er The Whole Damn Show en vandrende spotfest av ypperste merke.)

Nei den store overraskelse var at Alberto Del Rio fravristet Dolph Ziggler WHC-tittelen. Jeg synes det var helt genialt: Alberto Del Rio har ikke helt fungert som face,  men som den nådeløse hvithaien som presist angriper ethvert svakt punkt på motstanderen uten omsvøp, er han glimrende.  Dessuten er det mye god ammunisjon i hvordan fansen behandlet ham i face-rollen: Som en outsider man ikke helt ville omfavne.

Fighting spirit (WWE)

Fighting spirit (WWE)

Dolph Ziggler derimot er en fyr som fansen lengter etter å kunne heie på.  Dermed kan de bytte roller  uten egentlig å behøve å endre personlighet,  og med en troverdig motivasjon.  Ziggler er kanskje ekstremt breial, men han er likanes. Han shower for fansen,  jukser ikke mer enn han må, og holder seg for god til overlagt drittslenging.  Sist men ikke minst, han er den eneste som har behandlet AJ på en avbalansert og menneskelig måte. Med andre ord,  han kan tone ned juksinga litt og forsette som han stevner.  Stilen hans egner seg jo dessuten bedre for en babyface underdog.

Divaduell

AJs taktikk fungerte og hun beseiret Kaitlyn for Divatittelen.  Men mandagen viste at feiden på langt nær er ferdig. Det mange reagerte på var måten Stephanie McMahon opptrådde på, men egentlig tror jeg det er mer positivt enn negativt.  Vickie fremstilles i stadig større grad som en overraskende kompetent Erzats-GM i en umulig rolle, og man må ha en viss sympati for henne. Dermed trenger man en ny autoritetsfigur AJ kan bryne seg på.  Hun trenger å være i opposisjon mot noen hun kan lure og konspirere mot.  Ingen av de andre divaene kan egentlig fungere i en slik posisjon ennå.  At Steph også bitchet mot Kaitlyn var mest for å understreke at hun overhode ikke er noen «face» som fansen burde stille seg bak.

På en andre siden må AJ også ha noen å slåss mot, og der duger Kaitlyn i massevis. Nå vil hun ha hevn, og siden AJ ikke eier selvoppholdelsesdrift  må Big E Langston trå til og redde henne unna.  Kaitlyn slo seg faktisk så løs at hun fikk en «wardrobe malfunction» og ene puppen spratt ut.

Whoops! (WWE)

Whoops! (WWE)

Kameragutta i WWE klarte stort sett å kamuflerer det til hun fikk ting på plass igjen.  Men pluss i boka for at hun ikke mistet tråden, bokstavelig talt.

En siste grunn til at jeg tror Stephanie som uoffisiell «Diva-GM» kan fungere er at det åpner muligheten for at hun henter opp nye fjes fra NXT for å sette en rebelsk Diva-mester på plass.  Det var jo Stephanie som introduserte den nye NXT Womens Champonship på NXT

Apropos NXT

Det skjer også ting på WWEs beste show. Wyatt Family forsetter å legge landet ødet,  og om de fortsetter på samme måte når de debuterer i WWE så vil det være noe som kan gjøre Shields debut til en fjert i sivet.

Big E Langston har sluppet NXT-tittelen, til karismavakumet Bo Dallas av alle mennesker.  Det beste å håpe på der er at Wade Barrett sendes til NXT for å herje litt med ham mens WWE-fansen lar engelskmannen gå i glemmeboka noen måneder.

Sami Zayn (den tidligere El Generico) fortsetter å imponerer, og har utviklet en semifeide med Antonio Cesaro av alle mennesker.

Sist men ikke minst ruller diva-turneringen videre.  Sist var det Summer Rae (dansepartneren til Fandango)  mot Sasha Banks  (tidligere kjent fra indysirkuset som Mercedes KV).

Fra før har Paige slått ut Tamina Snuka, mens Alicia Fox ble for mye for Bailey. Siste innledende kamp er mellom Australias solstråle Emma og Aksana neste uke.  (Ja,  selv de som ikke har lest spoilerer skjønner hvordan det ender. Forresten er det påfallende hvor ivrige de er blitt på å påpeke at Summer Rae er utdannet danser,  sånn etter at hun fikk ansvar for å svinge seg med Fandango

Uka Random Diva

Kaitlyn viser at det ikke kun er AJ som liker cosplay! (Twitter)

Kaitlyn viser at det ikke kun er AJ som liker cosplay! (Twitter)

 

Trenger du fler bilder har WWE.com lagt ut 90 av de mest sommerlige divabildene de fant i arkivet nå.