Så nær, så nær…. CharlieQuiz vårfinale 2013


Pokal!

Pokal!

Etter en lang vårsesong var det endelig tid for CharlieQuiz-finale.  Som navnet hentyder foregår det på Charlies Cafe & Caffebar (deres staving, ikke min) i Mellomveien 16.

Hver onsdag etter nyttår har toppede lag barket sammen i populærkulturelt og intellektuelt gateslagsmål over en øl eller tre.  Vel nå skulle det avgjøres, hvem som vant finalen!

Det er litt som Stanleys Cup i ishockey, med et solid sluttspill.  De 10 beste lagene sammenlagt gjennom sesongen er kvalifisert, men om noen ikke møter rykker neste lag opp.

Det var 9 lag som stilte på startstreken:

  • Team … (mitt lag,  for anledningen Team «Spæsjal» Såuce, sesongens tema for oss har vært feilstavede kondimenter)
  • … redder verden  (For anledningen Lang bil redder verden  da de ankom standsmessig i en stretch-limo)
  • Stambordet
  • Sønner av Onan og skjøgene
  • Øl, smil og…. (For anledningen Øl, smil og samma det )
  • Oi, oi, vomatorium!
  • Mer snop!
  • Lommemannen
  • Name pending

Vi hadde alt sikret oss sesongseieren,  så nå startet jakten på mer sølvtøy.  Det deles nemlig ut en finalepokal, samt pokal for beste lag i finalen.  Forvirrende?  Slett ikke. Finalen organiseres nemlig som følger:

Det tre beste lagene velger hver sin kategori blant de 10 kategoriene quizmasterene har forberedt. (I motsetning til vanlig er det 7, ikke 8 spørsmål pr kategori, og ingen mulighet for å doble.) Etter disse 21 spørsmålene ryker de dårligste lagene ut til man står igjen med 7.  Da velger det beste laget (de med flest poeng)  en kategori,  og etter disse 7 spørsmålene ryker igjen dårligste lag, og beste lag i den kategorien velger neste.  Hvis to lag ender likt med dårligst poengsum går begge videre, men det dårligste laget ryker ut av de to ryker ut på neste kategori, eller hvis de ender lik går begge ut, og ikke det med færrest poeng… Hvis to lag deler første plass i en kategori  så velger det som fortsatt er med i finaleturneringen,  er begge med: Stein/Saks/Papir.

For lagene som slås ut fortsetter å delta og kan altså vinne pokal som beste poengscore i finalen.  (Noe som sikkert er litt surt…)

I tillegg er det slik at hvert lag kun kan stille 6 deltakere pr kategori, så store lag må bruke innbytter-system.  Sist men ikke minst,  quizmastere får selvsagt ikke delta i sine egne kategorier…

Vel, vi valgte strategisk en antatt vanskelig kategori som vårt draft av de tre første, og havnet midt i feltet. Så gikk det ganske radig til det stod igjen fire lag og vår tur til å velge kategori. Vi valgte da en strategi der vi først valgte det vi antok var en lett kategori: Sagatid.  Den var fryktelig lett, men heldigvis vant vi S/S/P mot …redder verden som også hadde 7 rett. Så valgte vi Mat fra det britiske imperium,  der vi antok hadde en liten fordel.  Det holdt stikk!  Så da var det kun oss og …redder verden igjen.  Det var igjen tre kategorier, to musikkategorier og en kategori om brødre.  Vi hadde en mistanke om hvem som var quizmaster for hver av dem.  Så da valgte vi musikk-kategorien vi gjettet at «vår» quizmaster ikke hadde ansvar for, så vi kunne stille med fullt lag.  Temaet var Ukjent låt fra kjent band.

Det ble likt: 5-5!  Og ny kategori måtte til (igjen vant vi S/S/P),  og vi valgte å avslutte med mer musikk, selv om det førte til at vi mista quizmaster.  Coverlåter er alltid morro! Det ble bossanova-versjonen av Oasis og Haddaway tolket på klassisk gitar. Meeeen  dessverre ble det bare 5 poeng, mens vår konkurrent dro i land 5,5

Så da ble det kun 2 pokaler.  Den stor for sesongseier, og en litt mindre for flest poeng i finalen, mens …redder verden kunne skåle for seire i finalen.  Vi fordelte pokalene innad i laget, og jeg fikk med meg den lille for Vårfinalens beste lag 2013. 

Men vi kommer fryktelig tilbake til høsten!  3. uka i august starter vi opp igjen, og det er bare å raske sammen et lag og ta turen en onsdag!